Nachtleven kan waarschijnlijk opnieuw open op 1 oktober

Esther Lapin-20 augustus 2021 om 07:50

1 oktober kunnen de clubs wellicht opnieuw openen. Dat heeft minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) aan De Morgen laten weten.
Vanmiddag wordt waarschijnlijk ook het sluitingsuur van de cafés afgeschaft.

Vanmiddag om 14u komt het overlegcomité nog eens samen. Een hoofdpunt van dat comité is het sluitingsuur van de cafés. De minister heeft tegen De Morgen gezegd dat hij denkt dat het sluitingsuur zal opgeheven worden. Hij vindt het belangrijker dat de ruimtes goed geventileerd zijn. Met hoeveel je aan tafel zit is voor hem minder belangrijk.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat vanaf de cafés geen sluitingsuur hebben, dat de clubs onmiddellijk weer open mogen. Daarvoor moet de vaccinatiegraad toch net iets hoger zijn en dat zal waarschijnlijk zo zijn op 1 oktober. Dan hoopt de minister het nachtleven op een veilige manier te heropenen.

Meerdere doden door schietpartij op universiteit in Rusland

Karen Luiken-20 september 2021 om 10:19

Een jonge schutter heeft maandag het vuur geopend op een universiteit in de Russische stad Perm. Zeker acht mensen zijn om het leven gekomen. Ook zijn er gewonden gevallen. Dat melden verschillende media.

De schutter zou een student van de universiteit zijn. Hij viel de school rond 11.30 uur (lokale tijd) binnen en schoot daar op verschillende mensen. Zeker acht slachtoffers overleefden de schietpartij niet. Meerdere studenten sprongen uit ramen van het gebouw om te kunnen ontsnappen.

De schutter, gekleed in het zwart en gewapend met een machinegeweer, heeft volgens VTM Nieuws een afscheidsbrief achtergelaten waarin hij beweert al jarenlang bezig te zijn met het plannen van de aanval. Hij zou geld hebben gespaard voor een wapen en zegt geen extremist te zijn. “Ik weet niet hoeveel ik er kan doden, maar ik zal er alles aan doen om er zoveel mogelijk mee te nemen”, zo zou het klinken in de brief.

De dader zou inmiddels zijn uitgeschakeld. Of dat betekent dat hij gedood of aangehouden is, is niet duidelijk.

Vermiste YouTubester dood teruggevonden

Dieter Blarinckx-20 september 2021 om 06:46

Het levenloze lichaam van de 22-jarige YouTubester Gabby Petito werd afgelopen weekend teruggevonden. Dat maakte de FBI afgelopen nacht bekend. De vlogster was samen met haar verloofde op roadtrip door de States, toen ze ineens van de aardbol verdween. Haar verloofde kwam alleen thuis, maar is ondertussen ook spoorloos.

Wél zegt de FBI dat de doodsoorzaak nog niet bekend is en dat het lichaam teruggevonden werd in het nationale park van Wyoming.

Haar vriend keerde op 1 september alleen terug, maar weigerde met de politie te spreken. Sinds vrijdag is hij als vermist opgegeven aangezien zijn familie hem al dagen niet meer gezien heeft…

Die zaak krijgt ongetwijfeld nog een staartje.

Ontdek meer