Nachtleven kan waarschijnlijk opnieuw open op 1 oktober

Karen Luiken-20 augustus 2021 om 07:50

1 oktober kunnen de clubs wellicht opnieuw openen. Dat heeft minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) aan De Morgen laten weten.
Vanmiddag wordt waarschijnlijk ook het sluitingsuur van de cafés afgeschaft.

Vanmiddag om 14u komt het overlegcomité nog eens samen. Een hoofdpunt van dat comité is het sluitingsuur van de cafés. De minister heeft tegen De Morgen gezegd dat hij denkt dat het sluitingsuur zal opgeheven worden. Hij vindt het belangrijker dat de ruimtes goed geventileerd zijn. Met hoeveel je aan tafel zit is voor hem minder belangrijk.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat vanaf de cafés geen sluitingsuur hebben, dat de clubs onmiddellijk weer open mogen. Daarvoor moet de vaccinatiegraad toch net iets hoger zijn en dat zal waarschijnlijk zo zijn op 1 oktober. Dan hoopt de minister het nachtleven op een veilige manier te heropenen.

Turkije verward met kalkoen: Erdogan wil naam wijzigen

Karen Luiken-21 januari 2022 om 15:33

Turkije krijgt mogelijk een andere naam. Omdat het land in Engelse termen Turkey wordt genoemd en daardoor vaak verward wordt met kalkoen, denkt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na over een naamswijziging.

Erdogan heeft al een nieuwe naam bedacht; hij wil Turkije graag veranderen in Türkiye. De president is met de Verenigde Naties in gesprek over de wijziging, is een campagne gestart én heeft de Turkse bevolking gevraagd om de nieuwe naam al te gebruiken.

Verder hoopt de president ook dat producten die in Turkije gemaakt worden, voortaan het label ‘Made in Türkiye’ meekrijgen in plaats van ‘Made in Turkey’. Officieel is het allemaal nog niet.

(Photo by Randy Fath on Unsplash)

Dior stelt samenwerking met Travis Scott uit

Karen Luiken-30 december 2021 om 10:17

Opnieuw een tegenslag voor Travis Scott. De rapper die al weken onder vuur ligt nadat er tien mensen overleden bij het door hem georganiseerde Astroworld-festival, zou eigenlijk gaan samenwerken met Dior. Maar dat plan is nu op de lange baan geschoven, zo laat het luxemerk weten in een mededeling.

Tijdens Astroworld op 5 november brak wegens grote drukte grote paniek uit. Tien mensen kwamen om, nog eens honderden bezoekers raakten gewond. Sindsdien heeft Travis Scott het zwaar te verduren; merken die met de rapper samenwerkten nemen afstand van hem en stellen releases uit. Dior doet nu hetzelfde.

Het luxemerk zou eigenlijk volgende maand samen met Travis Scott een herencollectie uitbrengen onder de naam Cactus Jack. Maar, zo klinkt het bij Dior: “Uit respect voor iedereen die geraakt is door de tragische gebeurtenissen op Astroworld, heeft Dior besloten om de lancering van de producten uit de samenwerking met Cactus Jack voor onbepaalde tijd uit te stellen."

Het zou om een gemeenschappelijke beslissing gaan waar Travis Scott ook mee heeft ingestemd.

Ontdek meer