Fans starten petitie om Johnny Depp terug te zien in 'Pirates of the Caribbean'

Amber Schepers-11 mei 2022 om 12:00

Niet alleen in de rechtbank, maar ook op sociale media gaat het er hard aan toe tijdens het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard. Nadat er een petitie werd opgericht om Amber Heard te schrappen uit de ‘Aquaman’-films, is er nu ook een nieuwe petitie op pootjes gezet. Deze petitie is opnieuw in het voordeel van Johnny Depp.

Johnny Depp wist veel harten te winnen als Captain Jack Sparrow in de vorige vijf films van de filmserie 'Pirates of the Caribbean'. Hoewel er een zesde deel van de film in de maak is, zal Johnny Depp niet meer te zien zijn op het scherm. De Amerikaanse acteur raakte zijn hoofdrol in de film kwijt nadat hij in 2018 werd beschuldigd van huiselijk geweld door zijn ex-vrouw en actrice Amber Heard.

Fans vragen nu aan Disney om hun favoriete acteur terug te halen naar de set. De petitie gaat viraal op Change.org en is gericht aan The Walt Disney Company. Al meer dan een half miljoen mensen tekenen de petitie om Johnny Depp terug te halen in de zesde film van ‘Pirates of the Caribbean'. Wanneer dat zesde deel er zal komen, is nog niet bekend.

Of dat ook effectief zal lukken, is niet zeker. Momenteel is er een rechtszaak aan de gang tussen Johnny Depp en Amber Heard. Tijdens het proces beschuldigen ze elkaar van mishandeling. Eerder leek het erop dat Johnny Depp gecanceld werd door de beschuldigingen, maar nu het proces aan de gang is, weet Depp de publieke opinie voor zich te winnen. Toch liet Depp al eerder weten dat er geen échte winnaar zal zijn. Het proces is voor de carrières van beide acteurs niet positief.

Even geleden werd er al een petitie gestart om Amber Heard te schrappen voor de tweede film van 'Aquaman'. Die petitie leverde al meer dan 3 miljoen handtekeningen op. De release van ‘Aquaman and the Lost Kingdom’ stond gepland voor 16 december 2022, maar werd verschoven naar 17 maart 2023.

In Brugge kan je nu op café tussen de kippen

Dieter Blarinckx-15 augustus 2022 om 16:37

Van een honden- of kattencafé had je waarschijnlijk al gehoord, maar nu kan je in Brugge ook naar het eerste kippencafé!

In de Kippen Theetuin van Liesbeth Goegebeur geniet je van een heerlijk kopje thee, in het gezelschap van een tiental kippen.

“Eigenlijk weet men maar heel weinig over kippen en dat is jammer. Het zijn eigenlijk heel intelligente dieren waar je ook veel vriendschap van terugkrijgt. Het zijn gewoon hele leuke beestjes waar je ook veel mee kan doen.”

Ze trainde de kippen om in interactie te gaan met de mensen om zo al haar klanten de ultieme ervaring te bieden:

“Als de mensen hen roepen, komen ze daar meestal spontaan op af. De kippen zijn erop getraind om in interactie te gaan met mensen, al doen we dat steeds vanuit het oogpunt dat dit ook leuk moet zijn voor de kippen zelf. Zo organiseren we binnenkort knutselnamiddagen, waarbij kinderen hooinetten maken waar de kippen dan lekkers uit kunnen pikken.”

Op het menu staat thee, ice tea, pannenkoeken en allerlei gebak. Kippen Theetuin is dagelijks geopend van 14 uur tot 17 uur, behalve op woensdag.

Eerste IKEA in Zuid-Amerika opent de deuren

Dieter Blarinckx-13 augustus 2022 om 18:34

Wie een reisje gepland heeft naar Chili, kan er vanaf nu ook Zweedse balletjes gaan eten bij IKEA. In de Chileense hoofdstad Santiago opende zopas immers de eerste IKEA in Zuid-Amerika!

Afgelopen donderdag stond Santiago even in rep en roer. Reden? De Zweedse keten IKEA opende hun eerste Zuid-Amerikaanse vestiging.

Er stonden tot wel duizenden mensen uren in de rij, om als eerste de winkel te ontdekken.

De nieuwe winkel in Santiago is de 470ste winkel voor IKEA, maar de eerste in het ganse continent Zuid-Amerika. Maar daar blijft het niet bij. Ook zouden er al plannen op tafel liggen om twee vestigingen te openen in Peru en Colombia.

Check enkele sfeerbeelden hieronder in de post van VRT NWS:

Ontdek meer