Fans starten petitie om Johnny Depp terug te zien in 'Pirates of the Caribbean'

Amber Schepers-11 mei 2022 om 12:00

Niet alleen in de rechtbank, maar ook op sociale media gaat het er hard aan toe tijdens het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard. Nadat er een petitie werd opgericht om Amber Heard te schrappen uit de ‘Aquaman’-films, is er nu ook een nieuwe petitie op pootjes gezet. Deze petitie is opnieuw in het voordeel van Johnny Depp.

Johnny Depp wist veel harten te winnen als Captain Jack Sparrow in de vorige vijf films van de filmserie 'Pirates of the Caribbean'. Hoewel er een zesde deel van de film in de maak is, zal Johnny Depp niet meer te zien zijn op het scherm. De Amerikaanse acteur raakte zijn hoofdrol in de film kwijt nadat hij in 2018 werd beschuldigd van huiselijk geweld door zijn ex-vrouw en actrice Amber Heard.

Fans vragen nu aan Disney om hun favoriete acteur terug te halen naar de set. De petitie gaat viraal op Change.org en is gericht aan The Walt Disney Company. Al meer dan een half miljoen mensen tekenen de petitie om Johnny Depp terug te halen in de zesde film van ‘Pirates of the Caribbean'. Wanneer dat zesde deel er zal komen, is nog niet bekend.

Of dat ook effectief zal lukken, is niet zeker. Momenteel is er een rechtszaak aan de gang tussen Johnny Depp en Amber Heard. Tijdens het proces beschuldigen ze elkaar van mishandeling. Eerder leek het erop dat Johnny Depp gecanceld werd door de beschuldigingen, maar nu het proces aan de gang is, weet Depp de publieke opinie voor zich te winnen. Toch liet Depp al eerder weten dat er geen échte winnaar zal zijn. Het proces is voor de carrières van beide acteurs niet positief.

Even geleden werd er al een petitie gestart om Amber Heard te schrappen voor de tweede film van 'Aquaman'. Die petitie leverde al meer dan 3 miljoen handtekeningen op. De release van ‘Aquaman and the Lost Kingdom’ stond gepland voor 16 december 2022, maar werd verschoven naar 17 maart 2023.

Driekwart van de jongeren eet soms insecten

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:23

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat één op de drie Vlamingen (en drie op de vier Vlaamse jongeren) ooit insecten hebben gegeten. Het is te zeggen: ze aten ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten.

Enkele studenten van Voedings- en Dieetkunde van Odyssee Hogeschool in Gent, onderzocht of Vlaamse jongeren frequent in aanraking komen met voedingsproducten op basis van insecten. Dat deden ze in het kader van de eiwit-shift. Ze willen nu jongeren warm maken om meer voedsel op basis van insecten te kopen en te consumeren:

“Veel van de deelnemers die nog nooit insecten hadden gegeten, zouden er wel voor openstaan," aldus de studenten. Het onderzoek toonde aan dat maar liefst drie op vier Vlaamse jongeren (18 tot 25) wel eens insecten durft te eten.

Misschien toch maar eens een broodje krekel overwegen? ;-)

De NMBS staakt volgende week drie dagen

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:34

Neem jij de trein naar school of het werk? Dan moet je volgende week goed opletten, want de NMBS zal namelijk drie dagen gaan staken!

De nieuwe staking van de NMBS zal heel wat hinder veroorzaken. Vanaf maandagavond 28 november om 22 u tot en met donderdag 1 december staakt een groot deel van de NMBS. Hierdoor zullen veel treinen ook niet meer rijden.

De werknemers willen meer geld en meer personeel om zo de werking van de NMBS te verbeteren. Er zijn de laatste weken en maanden al veel onderhandelingen geweest, maar die draaiden nog niet op veel uit.

Check zeker de dag voor je vertrekt de website van NMBS of de app op je smartphone!

Ontdek meer