Engelse nachtclub heeft oplossing voor verkrachtingsdrugs

Sofie Verbeeck-06 mei 2022 om 09:00- Foto:

Photo by Michael Discenza on Unsplash

In Warrington, een stad in Engeland, is een nachtclub viraal gegaan met hun actie tegen verkrachtingsdrugs. De club PJ's heeft volgens hen dé oplossing gevonden tegen het drogeren van mensen via hun drankje. Toch zijn de meningen van het publiek verschillend.

De nachtclub heeft speciale rubberen doppen die je in de hals van het flesje duwt. In het midden is een klein gaatje voorzien waar je enkel nog een rietje kan doorsteken. Ook voor glazen hebben ze een oplossing gevonden. Ze plakken een grote ronde sticker over de rand van het glas en net zoals bij de doppen, is er in het midden een klein gaatje waar enkel een rietje door past.

Veel mensen zijn van mening dat ze dit overal zouden moeten hebben, maar anderen vinden het vooral jammer dat deze maatregelen nodig zouden zijn. Sommigen vragen zich dan weer af of je door het rietje niet nog steeds poeder of een pil kan duwen.

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer