Zeus is de grootste hond ter wereld

Dieter Blarinckx-05 mei 2022 om 19:08

De Deense dog Zeus is met zijn 1,04 meters nu officieel de grootste hond ter wereld. Hij is amper 2 jaar oud, maar staat nu toch al in het Guinness Book of Records met zijn uitzonderlijke grootte.

“Hij is altijd een grote hond geweest, zelfs voor een puppy. Hij had enorme poten”, vertelt baasje Davis aan de wereldpers. Zij en Zeus wonen in het Amerikaanse Texas.

Zeus meet dus 1,04 meter in de hoogte als hij op zijn vier poten staat. Met dat indrukwekkende cijfer behaalde hij dus een plaatsje in het Guinness Book of Records!

Beeld: People.com

Kunstencentrum Vooruit krijgt een bijzondere naam

Sofie Verbeeck-18 mei 2022 om 09:00- Foto:

Photo by Erik Mclean on Unsplash

VIERNULVIER, dat is de nieuwe naam van het Gentse kunstencentrum. Sommigen weten misschien wel wat dat betekent. De nieuwe naam verwijst namelijk naar de 404-foutmelding die je krijgt wanneer een webpagina onbereikbaar is.

Het kunstencentrum dat vroeger De Vooruit heette, wilde van naam veranderen nadat de politieke partij SP.A zijn naam in Vooruit had veranderd. Al zal het gebouw zelf wel De Vooruit blijven heten. De nieuwe naam verwijst naar een internationale foutcode. Volgens de woordvoerder is dat omwille van de vele errors waarop ze botsten tijdens de zoektocht naar een andere naam.

NMBS staakt op 31 mei

Dieter Blarinckx-17 mei 2022 om 17:22

Wie met de trein naar school, stage of het werk gaat, let nu best even op. Er zou waarschijnlijk op dinsdag 31 mei een grote staking komen bij de NMBS.

De drie grote vakbonden bij de spoorwegen ACOD, ACV Transcom en VSOA Spoor roepen nu op om op 31 mei massaal te staken. Ze willen naar eigen zeggen “meer koopkracht, beter sociaal overleg, meer investeringen en goede pensioenen”. Dat maakten de drie vakbonden zopas bekend via de media.

Een officieel statement van NMBS is er helaas nog niet, dus stay tuned!

Ontdek meer