Leerling belandt in ziekenhuis na TikTok-challenge met alcohol

Karen Luiken-06 juli 2021 om 13:04

​Het nadoen van een TikTok-filmpje is slecht afgelopen voor een leerling van een school in het Nederlandse plaatsje Assen. Het meisje verstopte alcohol in een pakje CapriSun, dronk het op en werd onwel. Volgens Dagblad van het Noorden moest ze naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het trucje komt vaker voorbij op TikTok. Het is daarbij de bedoeling dat je een pakje CapriSun opensnijdt, de helft van de sap vervangt met drank en het pakje vervolgens dichtschroeit met een stijltang. Soms gaat dat goed, soms ook niet.

In het geval van de Nederlandse leerling liep de actie compleet uit de hand. Het meisje gaf over op het speelplein en viel niet veel later flauw. Een ambulance heeft haar naar het ziekenhuis gebracht.

Met het meisje gaat het inmiddels goed, maar helemaal ongeschonden komt ze er niet vanaf. Zij en de andere leerlingen die alcohol hebben gedronken, moeten voor straf op een vrije dag naar school komen.

MediaMarkt sluit (opnieuw) winkels in België

Dieter Blarinckx-18 september 2021 om 09:00

De multimediaketen MediaMarkt heeft bekendgemaakt dat ze opnieuw winkels gaan sluiten in ons land. Eind deze maand sluiten er weer drie filialen, waaronder ook dat in Eke (Gent). Naast die van Gent, sluiten ook de filialen in Charleroi en Ans.

“De winkels die sluiten, zijn niet rendabel en zullen dat ook in de toekomst niet zijn. Het zijn shops-in-shops, bij de Makro. Ze liggen op enkele kilometers van een grotere MediaMarkt. Klanten trekken liever naar onze grote winkels in de buurt”, klinkt het bij de woordvoerster van het bedrijf. Het personeel dat in deze drie winkels werkt, zal automatisch worden overgeplaatst naar een grotere MediaMarkt in het land.

Breaking: Dit mag er weer vanaf 1 oktober!

Lore Ketels-17 september 2021 om 15:21

De veiligheidsraad zit vandaag weer samen om te bespreken wat er allemaal gaat veranderen op 1 oktober. Er staan verschillende belangrijke onderwerpen op de agenda, zo gaat het onder andere over de heropening van de nachtclubs en het afschaffen van de mondmaskerplicht.

Momenteel zijn al enkele dingen beslist:

De nachtclubs mogen terug open!
Het is officieel, na anderhalf jaar mogen we eindelijk terug dansen. Je zal wel een 'Covid Safe' ticket moeten kunnen voorleggen voor je de club binnen mag.

In Vlaanderen hoef je geen mondmasker meer te dragen in winkels of horeca.
Vanaf kan je gewoon op café of restaurant gaan zonder dat je een mondmasker op moet eens je rechtstaat.

Een mondmasker moet dus enkel nog op het openbaar vervoer, in zorginstellingen en bij contactberoepen.

Een grote stap richting het normale leven.

Photo by Alia Bly on Unsplash

Ontdek meer