Leerling belandt in ziekenhuis na TikTok-challenge met alcohol

Karen Luiken-06 juli 2021 om 13:04

​Het nadoen van een TikTok-filmpje is slecht afgelopen voor een leerling van een school in het Nederlandse plaatsje Assen. Het meisje verstopte alcohol in een pakje CapriSun, dronk het op en werd onwel. Volgens Dagblad van het Noorden moest ze naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het trucje komt vaker voorbij op TikTok. Het is daarbij de bedoeling dat je een pakje CapriSun opensnijdt, de helft van de sap vervangt met drank en het pakje vervolgens dichtschroeit met een stijltang. Soms gaat dat goed, soms ook niet.

In het geval van de Nederlandse leerling liep de actie compleet uit de hand. Het meisje gaf over op het speelplein en viel niet veel later flauw. Een ambulance heeft haar naar het ziekenhuis gebracht.

Met het meisje gaat het inmiddels goed, maar helemaal ongeschonden komt ze er niet vanaf. Zij en de andere leerlingen die alcohol hebben gedronken, moeten voor straf op een vrije dag naar school komen.

Dior stelt samenwerking met Travis Scott uit

Karen Luiken-30 december 2021 om 10:17

Opnieuw een tegenslag voor Travis Scott. De rapper die al weken onder vuur ligt nadat er tien mensen overleden bij het door hem georganiseerde Astroworld-festival, zou eigenlijk gaan samenwerken met Dior. Maar dat plan is nu op de lange baan geschoven, zo laat het luxemerk weten in een mededeling.

Tijdens Astroworld op 5 november brak wegens grote drukte grote paniek uit. Tien mensen kwamen om, nog eens honderden bezoekers raakten gewond. Sindsdien heeft Travis Scott het zwaar te verduren; merken die met de rapper samenwerkten nemen afstand van hem en stellen releases uit. Dior doet nu hetzelfde.

Het luxemerk zou eigenlijk volgende maand samen met Travis Scott een herencollectie uitbrengen onder de naam Cactus Jack. Maar, zo klinkt het bij Dior: “Uit respect voor iedereen die geraakt is door de tragische gebeurtenissen op Astroworld, heeft Dior besloten om de lancering van de producten uit de samenwerking met Cactus Jack voor onbepaalde tijd uit te stellen."

Het zou om een gemeenschappelijke beslissing gaan waar Travis Scott ook mee heeft ingestemd.

De MIA’s en Gala van de Gouden K's verplaatst

Karen Luiken-30 december 2021 om 09:44

De Music Industry Awards (MIA’s) en het Gala van de Gouden K’s worden verplaatst. Beide evenementen zullen vanwege alle corona-perikelen plaatsvinden in april.

Omdat het uitreiken van een Gouden K alleen kan onder het luide en enthousiaste applaus van duizenden Ketnetters, wordt het Gala van de Gouden K’s uitgesteld naar zondag 3 april. Mensen die een kaartje hebben voor het spektakel mogen deze behouden. Het evenement vindt plaats in het Sportpaleis.

De liveshows van de MIA’s staan op de planning voor zaterdag 30 april in Paleis 12. Het wordt een dubbeleditie die zowel terugkijkt naar het jaar 2020 als het jaar 2021. Later wordt bekendgemaakt welke artiesten zullen optreden. Ook hier geldt dat de kaartjes van tickethouders geldig blijven.

Ontdek meer