Leerling belandt in ziekenhuis na TikTok-challenge met alcohol

Karen Luiken-06 juli 2021 om 13:04

​Het nadoen van een TikTok-filmpje is slecht afgelopen voor een leerling van een school in het Nederlandse plaatsje Assen. Het meisje verstopte alcohol in een pakje CapriSun, dronk het op en werd onwel. Volgens Dagblad van het Noorden moest ze naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het trucje komt vaker voorbij op TikTok. Het is daarbij de bedoeling dat je een pakje CapriSun opensnijdt, de helft van de sap vervangt met drank en het pakje vervolgens dichtschroeit met een stijltang. Soms gaat dat goed, soms ook niet.

In het geval van de Nederlandse leerling liep de actie compleet uit de hand. Het meisje gaf over op het speelplein en viel niet veel later flauw. Een ambulance heeft haar naar het ziekenhuis gebracht.

Met het meisje gaat het inmiddels goed, maar helemaal ongeschonden komt ze er niet vanaf. Zij en de andere leerlingen die alcohol hebben gedronken, moeten voor straf op een vrije dag naar school komen.

16-jarige wielrenner Lars overleden na aanrijding

Dieter Blarinckx-09 augustus 2022 om 11:12

Lars Janssens, de 16-jarige wielrenner die vorige dinsdag werd aangereden in Malmedy, is maandagavond overleden. Dat werd bekendgemaakt door zijn familie.

Lars was vorige week op stage in het Waalse Malmedy, waar hij vorige dinsdag plots gegrepen werd door een auto. De bestuurder was onder invloed van cannabis. Lars ging meteen in coma, maar is dus maandagavond overleden aan zijn verwondingen. Zijn thuisbasis in Merksplas is serieus aangedaan van de feiten:

“Het wielrennen heeft ons veel gegeven waardoor we uitgegroeid zijn tot een hechte familie die elkaar door dik en dun steunt. Maar wat er vorige week gebeurd is, tart elke verbeelding. Lars Janssens werd het slachtoffer van een ongeval en geraakte in een diepe coma. Hij heeft enorm gevochten, maar is uiteindelijk overleden aan zijn verwondingen. We beseffen nu meer dan ooit hoe kwetsbaar het leven is. Maar we staan er niet alleen voor. Via deze weg willen we onze steun betuigen aan de familie en vrienden van Lars in deze moeilijke tijden. Lars zal in onze club en familie niet vergeten worden", klinkt het bij Lars' club.

Vele sterkte aan de nabestaanden!

Dit weekend was het WK surfen voor honden in de VS

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 09:00- Foto:

Instagram worlddogsurfing

Het voorbije weekend was het in de Verenigde Staten het Wereld Kampioenschap surfen voor honden, dat ging door in de Amerikaanse staat Californië. De surfwedstrijd vindt jaarlijks plaats en zorgt elke keer voor leuke beelden.

De 'World Dog Surfing Championships'-competitie is een jaarlijkse surfwedstrijd in Californië. De deelnemende honden worden op basis van hun grootte opgedeeld in verschillende categorieën en ze worden beoordeeld door een professionele jury.

Ze mogen hulp inschakelen van hun baasje maar de belangrijkste criteria zijn: zelfvertrouwen tonen, de lengte van de gold die ze nemen én vooral hoeveel plezier ze erbij hebben. De winnaar van dit jaar is de 10-jarige reddingshond Fait.

Instagram: worlddogsurfing

Ontdek meer