Stijgende cijfers in Spanje: feestvakanties voor jongeren geannuleerd

Karen Luiken-06 juli 2021 om 05:00

Verschrikkelijk nieuws voor jongeren die van plan waren binnenkort naar Spanje te gaan voor een feestvakantie. Omdat de besmettingen in het zuidelijke land snel oplopen, annuleren verschillende reisorganisaties de geplande reizen van de komende maand. Dat meldt het Nieuwsblad.

Jongerentravel is één van de organisaties die vakanties tot eind juli annuleert. “Er vloeien veel tranen bij de honderden jongeren die we moeten laten weten dat we hun reis annuleren”, zegt Katrien Corens van de reisorganisatie. “We willen niet bijdragen aan nieuwe besmettingshaarden.”

Summer Bash overweegt hetzelfde te doen. Die jongerenorganisatie laat weten ouders de kans te willen geven om reizen kosteloos te annuleren.

Voor jongeren die van plan waren met TAGMAG mee naar The Graduates​ te gaan, is er gelukkig nog geen reden voor paniek. De reizen die nu geannuleerd worden, staan gepland in de maand mei. The Graduates vindt pas in september plaats. Je kunt je daarvoor nog aanmelden​!

(Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash)

Meerdere doden door schietpartij op universiteit in Rusland

Karen Luiken-20 september 2021 om 10:19

Een jonge schutter heeft maandag het vuur geopend op een universiteit in de Russische stad Perm. Zeker acht mensen zijn om het leven gekomen. Ook zijn er gewonden gevallen. Dat melden verschillende media.

De schutter zou een student van de universiteit zijn. Hij viel de school rond 11.30 uur (lokale tijd) binnen en schoot daar op verschillende mensen. Zeker acht slachtoffers overleefden de schietpartij niet. Meerdere studenten sprongen uit ramen van het gebouw om te kunnen ontsnappen.

De schutter, gekleed in het zwart en gewapend met een machinegeweer, heeft volgens VTM Nieuws een afscheidsbrief achtergelaten waarin hij beweert al jarenlang bezig te zijn met het plannen van de aanval. Hij zou geld hebben gespaard voor een wapen en zegt geen extremist te zijn. “Ik weet niet hoeveel ik er kan doden, maar ik zal er alles aan doen om er zoveel mogelijk mee te nemen”, zo zou het klinken in de brief.

De dader zou inmiddels zijn uitgeschakeld. Of dat betekent dat hij gedood of aangehouden is, is niet duidelijk.

Vermiste YouTubester dood teruggevonden

Dieter Blarinckx-20 september 2021 om 06:46

Het levenloze lichaam van de 22-jarige YouTubester Gabby Petito werd afgelopen weekend teruggevonden. Dat maakte de FBI afgelopen nacht bekend. De vlogster was samen met haar verloofde op roadtrip door de States, toen ze ineens van de aardbol verdween. Haar verloofde kwam alleen thuis, maar is ondertussen ook spoorloos.

Wél zegt de FBI dat de doodsoorzaak nog niet bekend is en dat het lichaam teruggevonden werd in het nationale park van Wyoming.

Haar vriend keerde op 1 september alleen terug, maar weigerde met de politie te spreken. Sinds vrijdag is hij als vermist opgegeven aangezien zijn familie hem al dagen niet meer gezien heeft…

Die zaak krijgt ongetwijfeld nog een staartje.

Ontdek meer