Antwerpenaars ontwerpen sneakers van oceaanafval

Dieter Blarinckx-15 augustus 2021 om 07:44

De allernieuwste sneakers van O’Neill zijn volledig gemaakt van gerecycleerd oceaanafval, maar het meest bijzonder van al, ze werden gemaakt in Antwerpen! “We verwachten in twee jaar tijd vijftig ton plastic afval uit de oceanen te verwijderen”, klinkt het in hun aankondiging.

O’Neill ging een samenwerking aan met Zouri, een Portugese schoenenfabrikant, om zo duurzame sneakers te lanceren die gemaakt zouden worden uit plastic afval uit de oceanen. En als plaats voor de productie werd gekozen voor het Antwerpse bedrijf Brandsplus. Zij ontwerpen als sinds 2019 de schoenen van O’Neill Footwear voor Europa en Rusland.

De nieuwe duurzame sneakers zijn vanaf eind augustus te verkrijgen in Europa!

Zien: dit is de nieuwe K3-outfit!

Dieter Blarinckx-25 september 2021 om 14:29

De populairste meidengroep van de Lage Landen, K3, is binnenkort misschien niet meer enkel een meidengroep. Momenteel wordt er immers volop gezocht naar een waardige vervangster of vervanger van Klaasje. Want ja, ook jongens kunnen Klaasje’s plaats innemen tussen Hanne en Marthe. En dat wil natuurlijk ook zeggen dat het iconische regenboogjurkje een upgrade nodig had!

De nieuwe versie van het bekende K3-symbool, zal er vanaf nu ook voor jongens zijn! Naast het jurkje komt er dus ook een ensemble van een broek met cool t-shirt.

Maar dat is nog niet alles, ook de regenboog werd aangepast met een extra paarse streep, als symbool voor de LGBTI+-gemeenschap.

De outfit zal voor het eerst gedragen worden op de grote finale van ‘K2 zoekt K3’, dit najaar!

Beeld: Studio 100

Monki lanceert 'My Little Pony'-collectie

Karen Luiken-24 september 2021 om 05:00

Monki komt binnenkort met een collectie die een flinke portie nostalgie naar boven haalt. De lijn is geïnspireerd op ‘My Little Pony’, een serie die je als jong kind gezien móét hebben.

De collectie bestaat uit blikvangers zoals een top in gaasstof, een bijpassende broek, een skatejeans en tie-dye T-shirts met slogans. Maar ook accessoires met pastelblauwe en -roze tinten passen perfect in deze lijn. Je kunt kiezen uit verschillende riemen, petten en sleutelhangers. Stuk voor stuk te schattig voor worden.

“We wilden een collectie ontwerpen die meteen een nostalgisch gevoel opwekt, maar ook inspireert en vrolijk maakt. Een beetje zoals wanneer je leuke herinneringen ophaalt met vrienden. Daarom vonden we de kleurrijke en speelse branding van 'My Little Pony' een perfecte match", zegt Head of Design Caroline Carlryd.

Je vind de nieuwe collectie vanaf begin oktober in de online winkels van Monki.

1
2

Ontdek meer