'Bridgerton'-actrice wilde rol in 'Stranger Things'

Karen Luiken-15 april 2022 om 06:04

Nicola Coughlan, beter bekend als Penelope Featherington in Bridgerton’, wilde eigenlijk in een compleet andere Netflix-serie spelen. In een gesprek met Buzzfeed vertelt ze dat ze een paar jaar geleden auditie deed voor ‘Stranger Things’.

Het ging om de rol van Robin, die in het derde seizoen van ‘Stranger Things’ haar intrede maakte als de collega van Steve bij een ijswinkel. De eer om haar te spelen ging uiteindelijk naar Maya Hawke.

“Ik heb een paar jaar geleden auditie gedaan voor ‘Stranger Things’”, vertelt Nicola. “Ik wilde Robin spelen, maar Maya Hawke heeft de rol gekregen. Ze was veel beter dan ik ooit zou zijn geweest.”

Nicola begrijpt de keuze volkomen en erg vindt ze het dan ook niet. Sterker nog: ze heeft van de afwijzing geleerd. “Het is een goede les voor acteurs: kijk naar de rollen die je niet krijgt, want je zal snappen dat het niet persoonlijk is. Voor sommige dingen ben je gemaakt, voor andere niet.”

Bedenker 'Elite' wil minstens tien seizoenen

Karen Luiken-28 mei 2022 om 08:26

Het vijfde seizoen van ‘Elite’ staat inmiddels op Netflix en het zesde is in aantocht, maar als we medebedenker Carlos Montero mogen geloven, komen er daarna nog veel meer seizoenen. Hij heeft in een gesprek met Fotogramas laten weten er tien (!) te willen maken.

Het zevende seizoen van ‘Elite’ is nog niet bevestigd. Laat staan het achtste, negende of tiende. Maar als het aan Carlos Montero ligt, gaan die er hoe dan ook komen. “We hebben onze zinnen gezet op een zevende, achtste en negende seizoen. Het liefst maken we er tien”, aldus de showrunner.

Omdat er nog geen groen licht is voor de nieuwe seizoenen, ook niet namens Netflix, is het nog even afwachten of ze er gaan komen. Tot die tijd kunnen we genieten van de vijf seizoenen die al online staan en het zesde dat in aantocht is. De opnames daarvan zijn in volle gang, maar een releasedatum is er helaas nog niet.

Vierde seizoen 'Stranger Things' staat eindelijk online!

Karen Luiken-27 mei 2022 om 07:00

Eleven, Lucas, Steve, Will, Max, Dustin, Mike, Jim en Jonathan. Ze kunnen vanaf vandaag allemaal weer op je scherm verschijnen. Het nieuwe seizoen van ‘Stranger Things’ staat online!

Fans hebben er heel veel geduld voor moeten hebben, maar na jaren wachten heeft Netflix vandaag eindelijk de eerste afleveringen van het vierde seizoen gedropt. Het zijn er nu vijf in het totaal, de overige verschijnen op 1 juli. Enne, beste aan dit verhaal: ze duren veel langer dan voorgaande afleveringen. De laatste wordt qua lengte zelfs vergeleken met een lange film.

In het vierde seizoen is het inmiddels een half jaar geleden dat Hawkins werd verwoest door The Battle of Starcourt. De vriendengroep wordt van elkaar gescheiden en moet ondertussen dealen met de problemen die de middelbare school met zich meebrengen. Ook krijgen ze te maken met een angstaanjagende bovennatuurlijke dreiging, die voor een gruwelijk mysterie als gevolg zorgt.

Ontdek meer