Zien: koning Albert verkoopt zijn jacht voor 1,95 miljoen euro

Christophe Moons-14 augustus 2021 om 05:37

Koning Albert kocht zijn superjacht (ja, zo heet dat echt), de Alpa IV, in 2009 als buitenverblijf(je) voor de familie. Nu ontdekte HLN dat het online te koop staat.

Mocht je interesse hebben: Albert vraagt voor zijn superjacht, dat zo maar even 26,56 meter lang is, 1,95 miljoen euro. Aan boord feestjes bouwen, is geen enkel probleem: er is plaats voor 12 gasten, er zijn 4 slaapruimtes en 4 badkamers.

De Alpa IV is - uiteraard - een super exclusieve boot. Een jacht mag pas officieel super worden genoemd als het langer is dan 24 meter. Wereldwijd varen er naar verluidt maar 10.000 superjachten rond.

Kom je net een paar euro's te kort? Afdingen zou wel eens lastig kunnen worden. De koning kocht het jacht namelijk zelf voor 4,6 miljoen euro en doet dus nu al 2,65 miljoen euro verlies.

Albert loopt dan ook liever niet te koop met de verkoop, maar helaas voor hem kunnen mensen met een account op SuperYacht Times gewoon zijn naam zien staan bij het zoekertje. Verder staat de Alpha IV o.a. hier te koop.

Sometimes you win, sometimes you...

1
2
3
4
5

Dior stelt samenwerking met Travis Scott uit

Karen Luiken-30 december 2021 om 10:17

Opnieuw een tegenslag voor Travis Scott. De rapper die al weken onder vuur ligt nadat er tien mensen overleden bij het door hem georganiseerde Astroworld-festival, zou eigenlijk gaan samenwerken met Dior. Maar dat plan is nu op de lange baan geschoven, zo laat het luxemerk weten in een mededeling.

Tijdens Astroworld op 5 november brak wegens grote drukte grote paniek uit. Tien mensen kwamen om, nog eens honderden bezoekers raakten gewond. Sindsdien heeft Travis Scott het zwaar te verduren; merken die met de rapper samenwerkten nemen afstand van hem en stellen releases uit. Dior doet nu hetzelfde.

Het luxemerk zou eigenlijk volgende maand samen met Travis Scott een herencollectie uitbrengen onder de naam Cactus Jack. Maar, zo klinkt het bij Dior: “Uit respect voor iedereen die geraakt is door de tragische gebeurtenissen op Astroworld, heeft Dior besloten om de lancering van de producten uit de samenwerking met Cactus Jack voor onbepaalde tijd uit te stellen."

Het zou om een gemeenschappelijke beslissing gaan waar Travis Scott ook mee heeft ingestemd.

De MIA’s en Gala van de Gouden K's verplaatst

Karen Luiken-30 december 2021 om 09:44

De Music Industry Awards (MIA’s) en het Gala van de Gouden K’s worden verplaatst. Beide evenementen zullen vanwege alle corona-perikelen plaatsvinden in april.

Omdat het uitreiken van een Gouden K alleen kan onder het luide en enthousiaste applaus van duizenden Ketnetters, wordt het Gala van de Gouden K’s uitgesteld naar zondag 3 april. Mensen die een kaartje hebben voor het spektakel mogen deze behouden. Het evenement vindt plaats in het Sportpaleis.

De liveshows van de MIA’s staan op de planning voor zaterdag 30 april in Paleis 12. Het wordt een dubbeleditie die zowel terugkijkt naar het jaar 2020 als het jaar 2021. Later wordt bekendgemaakt welke artiesten zullen optreden. Ook hier geldt dat de kaartjes van tickethouders geldig blijven.

Ontdek meer