Zien: koning Albert verkoopt zijn jacht voor 1,95 miljoen euro

Christophe Moons-14 augustus 2021 om 05:37

Koning Albert kocht zijn superjacht (ja, zo heet dat echt), de Alpa IV, in 2009 als buitenverblijf(je) voor de familie. Nu ontdekte HLN dat het online te koop staat.

Mocht je interesse hebben: Albert vraagt voor zijn superjacht, dat zo maar even 26,56 meter lang is, 1,95 miljoen euro. Aan boord feestjes bouwen, is geen enkel probleem: er is plaats voor 12 gasten, er zijn 4 slaapruimtes en 4 badkamers.

De Alpa IV is - uiteraard - een super exclusieve boot. Een jacht mag pas officieel super worden genoemd als het langer is dan 24 meter. Wereldwijd varen er naar verluidt maar 10.000 superjachten rond.

Kom je net een paar euro's te kort? Afdingen zou wel eens lastig kunnen worden. De koning kocht het jacht namelijk zelf voor 4,6 miljoen euro en doet dus nu al 2,65 miljoen euro verlies.

Albert loopt dan ook liever niet te koop met de verkoop, maar helaas voor hem kunnen mensen met een account op SuperYacht Times gewoon zijn naam zien staan bij het zoekertje. Verder staat de Alpha IV o.a. hier te koop.

Sometimes you win, sometimes you...

1
2
3
4
5

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Meerdere doden door schietpartij op universiteit in Rusland

Karen Luiken-20 september 2021 om 10:19

Een jonge schutter heeft maandag het vuur geopend op een universiteit in de Russische stad Perm. Zeker acht mensen zijn om het leven gekomen. Ook zijn er gewonden gevallen. Dat melden verschillende media.

De schutter zou een student van de universiteit zijn. Hij viel de school rond 11.30 uur (lokale tijd) binnen en schoot daar op verschillende mensen. Zeker acht slachtoffers overleefden de schietpartij niet. Meerdere studenten sprongen uit ramen van het gebouw om te kunnen ontsnappen.

De schutter, gekleed in het zwart en gewapend met een machinegeweer, heeft volgens VTM Nieuws een afscheidsbrief achtergelaten waarin hij beweert al jarenlang bezig te zijn met het plannen van de aanval. Hij zou geld hebben gespaard voor een wapen en zegt geen extremist te zijn. “Ik weet niet hoeveel ik er kan doden, maar ik zal er alles aan doen om er zoveel mogelijk mee te nemen”, zo zou het klinken in de brief.

De dader zou inmiddels zijn uitgeschakeld. Of dat betekent dat hij gedood of aangehouden is, is niet duidelijk.

Ontdek meer