Eten van Kinder Surprise afgeraden na salmonella-uitbraak

Karen Luiken-05 april 2022 om 15:45

Heb je Kinder Surprise-eieren in huis? Vooral niet opeten. Het product wordt net als vier andere producten van het merk Ferrero gelinkt aan een salmonella-uitbraak.

Vooral in Groot-Brittannië is het goed mis. Daar zijn volgens verschillende media al meer dan zestig mensen met salmonella besmet geraakt na het eten van een Kinder Surprise-ei.

In België zijn vooralsnog zestien gevallen bevestigd, in Frankrijk meer dan twintig en in Ierland tien. Afgeraden wordt om de producten te eten. Naast twee verschillende formaten van het Kinder Surprise-ei gaat het ook om de Schoko-Bons en Kinder Mini Eggs van Ferrero.

Wie besmet is met salmonella kan klachten ervaren als koorts, buikpijn en diarree.

Kanye West ontwerpt nieuwe McDonald's-verpakking

Karen Luiken-24 mei 2022 om 16:00

Kanye West is bezig met een spannend project. Geen nieuwe muziek dit keer of een exclusieve kledingcollectie, maar een samenwerking met McDonald’s. De rapper gaat nieuwe voedselverpakkingen voor de hamburgergigant ontwerpen.

Speciaal voor de aankondiging keerde Kanye voor het eerst sinds twee maanden terug naar Instagram. Daar deelde hij een foto van een nieuw hamburgerdoosje voor McDonald’s.

“Ye werkt samen met de legendarische ontwerper Naoto Fukasawa om de verpakking van McDonald’s opnieuw uit te vinden”, aldus de artiest.

Zoals we van Kanye gewend zijn oogt de verpakking minimalistisch en ingetogen. De felle kleuren die McDonald’s normaal gebruikt, zijn nergens te bekennen.

Man eet 50 jaar lang iedere dag een Big Mac

Karen Luiken-22 mei 2022 om 15:05

Een man genaamd Donald Gorske heeft iets bijzonders te vieren. Hij eet al vijftig jaar lang iedere dag een Big Mac van de McDonald’s. Afgelopen dinsdag was zijn jubileum.

Donald heeft vijftig jaar lang vrijwel iedere dag een bezoekje gebracht aan de McDonald’s om een Big Mac te halen. Soms zelfs twee. Hij sloeg in al die tijd slechts acht dagen over en heeft daarmee een wereldrecord te pakken.

De man ging dinsdag naar een plaatselijke McDonald’s in Wisconsin om zijn jubileum te vieren. Het is de plek waar hij in 1972 de eerste hap van een Big Mac at. “Toen heb ik gezegd dat ik deze burger waarschijnlijk voor de rest van mijn leven zou gaan eten”, zegt hij volgens Guinness World Records. En daar is geen woord aan gelogen.

Het is niet de eerste keer dat Donald een record pakt met zijn liefde voor McDonald’s. In 1999 deed hij dat voor het eerst door als eerste persoon ooit 15.490 Big Macs te eten. In 2021 werkte hij dat totaal bij naar 32.340 burgers.

Ontdek meer