Say whut? Lange teennagels zijn nu een ding

Karen Luiken-13 augustus 2021 om 11:32

Lange nepnagels. We zien ze regelmatig. Meestal op de handen, maar er zijn tegenwoordig ook mensen die de boel naar het zuiden verplaatsen en enorme creaties maken op hun teennagels. Mooi? Daarover zijn de meningen verdeeld. Handig? Totaal niet.

Op Instagram worden door verschillende kanalen foto’s gedeeld van mensen – meestal vrouwen – die hun tenen hebben voorzien van nepnagels. Wij vragen ons vooral af hoe je hiermee om moet gaan. Want hoe doe je in hemelsnaam schoenen aan? Behalve een slipper of sandaal past er vrijwel niets omheen. Tenzij je je schoeisel drie maten groter koopt, maar of dat nou zo ideaal is...

Zo voorkom je een groene coupe na het zwemmen

Karen Luiken-11 augustus 2021 om 06:44

Iedereen met blondgeverfd haar zal het herkennen: je gaat op vakantie – helemaal happy met je frisse kapsel – en neemt vol enthousiasme een duik in het zwembad. De volgende dag doe je dat opnieuw, en opnieuw, en opnieuw. Totdat je op een ochtend wakker wordt en je ziet dat je coupe soleil in een nachtmerrie is veranderd. Alles is groen! Hoe voorkom je dit?

Je haar kan groen uitslaan door het chloor dat in vrijwel ieder zwembad zit. Haartstylist Tom Smith legt in een gesprek met Tyla aan hoe dat kan: “Zie je haar als een spons. Een droge spons absorbeert alle vloeistof waarin hij is gedrenkt, terwijl een natte spons veel minder absorbeert.”

Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen, maar volgens de expert kunnen we een groen kapsel voorkomen door voor een duik in het zwembad ons haar eerst nat te maken met schoon water. “Maar voor de absoluut beste bescherming tegen groene vlekken raad ik aan het haar te weken met schoon water en het vervolgens met het dikste, vetste haarmasker te bedekken dat je kunt vinden. Vervolgens kun je een badmuts dragen om te voorkomen dat het masker in het water wegspoelt. Na het zwemmen was je je haar onmiddellijk met shampoo en conditioner om eventuele resten van chemicaliën uit het zwembadwater te verwijderen.”

(Photo by Tamara Bellis on Unsplash)

Ontdek meer

Geen gerelateerde artikels gevonden...