Lichaam van vermiste tiener levenloos aangetroffen voor kust Oostende

Karen Luiken-13 augustus 2021 om 10:03

Het levenloze lichaam van een tiener is gisteren levenloos aangetroffen voor de kust van Oostende. Naar de 17-jarige jongen werd urenlang gezocht nadat hij eerder op de middag vermist raakte in de zee.

Het slachtoffer ging gisterenmiddag met een aantal vrienden de zee in op het Groeistrand. De vrienden keerden terug, maar de 17-jarige jongen niet. Hij werd volgens het Nieuwsblad voor het laatst gezien op een zandbank.

Hulpdiensten hebben urenlang naar de tiener gezocht. Er werden drones ingezet, een helikopter, boten, de kustwacht en zelfs de brandweer. Hij is uiteindelijk niet ver van de plaats waar hij verdween aangetroffen. De jongen overleefde het niet.

De politie doet onderzoek naar het overlijden, maar gaat uit van een tragisch ongeval.

(Photo by Nattu Adnan on Unsplash)

16- en 17-jarigen moeten verplicht gaan stemmen voor Europese verkiezingen

Chelsy Vanlerberghe-21 maart 2024 om 15:06

Als je minstens 16 jaar oud bent op 9 juni, zal je verplicht moeten gaan stemmen voor de Europese verkiezingen, net als alle meerderjarige Belgen. Dat heeft het Grondwettelijk Hof beslist.

Voordien waren 16- en 17-jarigen vrijgesteld van de opkomstplicht. Dat betekent dat je kon kiezen of je ging stemmen, of niet. Meerderjarige Belgen waren daarentegen verplicht naar het stemhokje te gaan. Maar vanaf nu is iedereen gelijk voor de wet.

"Alle kiezers, zowel meerderjarigen als minderjarigen, moeten hetzelfde behandeld worden," aldus het Hof.

De verkiezingen voor het Europees Parlement vallen dit jaar samen met de federale en de Vlaamse verkiezingen. Voor die verkiezingen mogen enkel meerderjarigen stemmen.

Locatie van 'De Warmste Week 2024' bekend

Karen Luiken-13 maart 2024 om 08:10

De afgelopen editie van De Warmste Week was zó goed bevallen, dat de jaarlijkse solidariteitsactie dit jaar opnieuw op ’t Zand in Brugge zal plaatsvinden. Dat werd deze ochtend bekendgemaakt op de betreffende locatie, waar een gigantische vlam – hét symbool van De Warmste Week, op de grond werd geschilderd.

De Warmste Week staat dit jaar gepland in de week van 18 tot en met 24 december. VRT 1, Studio Brussel, MNM en Ketnet zenden gedurende die dagen allemaal uit vanuit de West-Vlaamse hoofdstad. Het thema van het evenement wordt later dit jaar bekendgemaakt.

"Ik ben trots dat we met Brugge opnieuw gaststad mogen zijn voor De Warmste Week”, zegt de burgemeester van Brugge. “De editie van 2023 overtrof alle verwachtingen. De fantastische sfeer, vrolijkheid en verbinding in onze stad was onvergetelijk.”

Ontdek meer