Lichaam van vermiste tiener levenloos aangetroffen voor kust Oostende

Karen Luiken-13 augustus 2021 om 10:03

Het levenloze lichaam van een tiener is gisteren levenloos aangetroffen voor de kust van Oostende. Naar de 17-jarige jongen werd urenlang gezocht nadat hij eerder op de middag vermist raakte in de zee.

Het slachtoffer ging gisterenmiddag met een aantal vrienden de zee in op het Groeistrand. De vrienden keerden terug, maar de 17-jarige jongen niet. Hij werd volgens het Nieuwsblad voor het laatst gezien op een zandbank.

Hulpdiensten hebben urenlang naar de tiener gezocht. Er werden drones ingezet, een helikopter, boten, de kustwacht en zelfs de brandweer. Hij is uiteindelijk niet ver van de plaats waar hij verdween aangetroffen. De jongen overleefde het niet.

De politie doet onderzoek naar het overlijden, maar gaat uit van een tragisch ongeval.

(Photo by Nattu Adnan on Unsplash)

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Meerdere doden door schietpartij op universiteit in Rusland

Karen Luiken-20 september 2021 om 10:19

Een jonge schutter heeft maandag het vuur geopend op een universiteit in de Russische stad Perm. Zeker acht mensen zijn om het leven gekomen. Ook zijn er gewonden gevallen. Dat melden verschillende media.

De schutter zou een student van de universiteit zijn. Hij viel de school rond 11.30 uur (lokale tijd) binnen en schoot daar op verschillende mensen. Zeker acht slachtoffers overleefden de schietpartij niet. Meerdere studenten sprongen uit ramen van het gebouw om te kunnen ontsnappen.

De schutter, gekleed in het zwart en gewapend met een machinegeweer, heeft volgens VTM Nieuws een afscheidsbrief achtergelaten waarin hij beweert al jarenlang bezig te zijn met het plannen van de aanval. Hij zou geld hebben gespaard voor een wapen en zegt geen extremist te zijn. “Ik weet niet hoeveel ik er kan doden, maar ik zal er alles aan doen om er zoveel mogelijk mee te nemen”, zo zou het klinken in de brief.

De dader zou inmiddels zijn uitgeschakeld. Of dat betekent dat hij gedood of aangehouden is, is niet duidelijk.

Ontdek meer