Zot: 93-jarige ‘Nazi-oma’ moet de cel in

Dieter Blarinckx-03 april 2022 om 19:15

In Duitsland is afgelopen vrijdag een 93-jarige oma veroordeeld tot een jaar gevangenis. Ursula Haverbeck, de dame in kwestie, wordt ook wel eens de ‘Nazi-oma’ genoemd.

De 93-jarige oma verkondigde meermaals dat Auschwitz, waar zoveel Joden het leven lieten, geen vernietigingskamp was. Volgens haar was het eerder een werkkamp en werden er geen Joden vermoord. Ze ontkent daarnaast ook met veel trots dat de Holocaust heeft plaatsgevonden. Reden genoeg dus om haar in de gevangenis te gooien.

Ursula toont helemaal geen spijt, integendeel, ze blijft aanhouden dat ze de Holocaust verder wil onderzoeken om zo aan te tonen dat ze gelijk heeft. Daarom besliste de Duitse rechter vrijdag om haar toch even achter slot en grendel te gooien:

“Niks houdt u tegen. Met woorden zullen we geen invloed op u hebben”, klinkt het…

Beeld: YouTube

Wereldrecord bommetje springen verbroken in Gent

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 05:48

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en origineelste verhalen tegen. Zo ook dat van het Zwembad Lago Gent Rozebroeken, want zij verbraken het wereldrecord bommetje springen in het zwembad!

Met 298 mensen sprongen ze tegelijkertijd - in de juiste houding - in het zwembad. En met dat impressionante aantal hebben ze een plaatsje in het Guiness World Records Book vast.

De regels voor de springers waren duidelijk: knieën samen en opgetrokken, armen rond de knieën. En dan aftellen. Klinkt simpel, maar in werkelijkheid was er bijna een uur nodig vooraleer iedereen mocht springen! Maar met de eerste sprong waren ze er al, onder keurend oog van een ‘official’ van Guiness World Records!

“We hebben hier de voorbije maanden heel veel vernieuwd, dit is de perfécte manier om dat onder de aandacht te brengen. Hoe zalig dat dit gelukt is. Op naar de volgende 10 jaar Rozebroeken!”, klinkt het bij centrummanager Thomas De Vetter aan de Vlaamse pers.

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Ontdek meer