Zot: 93-jarige ‘Nazi-oma’ moet de cel in

Dieter Blarinckx-03 april 2022 om 19:15

In Duitsland is afgelopen vrijdag een 93-jarige oma veroordeeld tot een jaar gevangenis. Ursula Haverbeck, de dame in kwestie, wordt ook wel eens de ‘Nazi-oma’ genoemd.

De 93-jarige oma verkondigde meermaals dat Auschwitz, waar zoveel Joden het leven lieten, geen vernietigingskamp was. Volgens haar was het eerder een werkkamp en werden er geen Joden vermoord. Ze ontkent daarnaast ook met veel trots dat de Holocaust heeft plaatsgevonden. Reden genoeg dus om haar in de gevangenis te gooien.

Ursula toont helemaal geen spijt, integendeel, ze blijft aanhouden dat ze de Holocaust verder wil onderzoeken om zo aan te tonen dat ze gelijk heeft. Daarom besliste de Duitse rechter vrijdag om haar toch even achter slot en grendel te gooien:

“Niks houdt u tegen. Met woorden zullen we geen invloed op u hebben”, klinkt het…

Beeld: YouTube

TikTok-sensatie Noodle is overleden

Dieter Blarinckx-04 december 2022 om 17:21

Droevig nieuws uit de online wereld want Noodle, de schattige mopshond die TikTok veroverde, is dit weekend helaas overleden. Dat maakte zijn baasje bekend op het sociale media-platform. Noodle werd 14 jaar.

Noodle was een van de populairste honden op sociale media. Op TikTok alleen al had de mopshond zo’n 4,5 miljoen volgers. Maar afgelopen vrijdag overleed het beestje helaas op natuurlijke wijze. En dat gebeurde ook in de armen van zijn baasje, Jonatan Graziano.

“Dit is ongelooflijk triest, dit is ongelooflijk moeilijk. Het is een dag waarvan ik altijd wist dat hij zou komen, maar waarvan ik nooit had gedacht dat hij zou komen. Hoewel dit heel triest is, wilde ik het jullie laten weten en wilde ik jullie aanmoedigen om Noodle te vieren terwijl we dit verdriet verwerken.”

“Noodle stierf thuis in de armen van zijn baasje. Hij heeft miljoenen mensen gelukkig gemaakt. Bedankt om van hem te houden. Bedankt om ons te omarmen”, klinkt het op TikTok.

Check de droevige aankondiging hier:

Vapes met smaakje volgend jaar verboden in Nederland

Karen Luiken-04 december 2022 om 08:07- Foto:

Photo by Chiara Summer on Unsplash

E-sigaretten met een smaakje zijn vanaf 1 oktober 2023 verboden in Nederland. Alleen de smaak tabak is dan nog toegestaan. Dat meldt de Staatscourant.

Helemaal als een verrassing komt het nieuws niet. Het verbod werd twee jaar geleden al aangekondigd, maar liep vertraging op en zal dus pas volgend jaar worden ingesteld.

Verleidelijke en exotische smaakjes als watermeloen of framboos zijn nu populair onder jongeren, maar met de nieuwe regel moet dat veranderen. Gehoopt wordt dat deze doelgroep minder snel gestimuleerd zal worden om te beginnen met roken.

Ontdek meer