Tiener overleden na val uit attractie

Karen Luiken-25 maart 2022 om 10:55

Verschrikkelijke momenten in een pretpark in Orlando donderdagavond. Een 14-jarige jongen is uit een attractie gevallen en overleefde dat niet. Dat meldt Fox35.

De tiener maakte een ritje in de Free Fall-attractie in het ICON Park. Die is 131 meter hoog en maakt een vrije val met snelheden van 120 kilometer per uur. Het is nog niet bekend hoe het heeft kunnen gebeuren, maar de jongen is eruit gevallen.

Het slachtoffer is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar niet veel later. Getuigen hebben de tiener zien vallen. “Eerst dachten we dat het een stukje van de attractie was, maar toen we dichterbij kwamen zagen we dat het een persoon was die op de grond lag”, aldus een pretparkbezoeker volgens Fox35. “Iedereen was in paniek en aan het schreeuwen.”

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer