Tiener overleden na val uit attractie

Karen Luiken-25 maart 2022 om 10:55

Verschrikkelijke momenten in een pretpark in Orlando donderdagavond. Een 14-jarige jongen is uit een attractie gevallen en overleefde dat niet. Dat meldt Fox35.

De tiener maakte een ritje in de Free Fall-attractie in het ICON Park. Die is 131 meter hoog en maakt een vrije val met snelheden van 120 kilometer per uur. Het is nog niet bekend hoe het heeft kunnen gebeuren, maar de jongen is eruit gevallen.

Het slachtoffer is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar niet veel later. Getuigen hebben de tiener zien vallen. “Eerst dachten we dat het een stukje van de attractie was, maar toen we dichterbij kwamen zagen we dat het een persoon was die op de grond lag”, aldus een pretparkbezoeker volgens Fox35. “Iedereen was in paniek en aan het schreeuwen.”

Russische rapper pleegt zelfmoord omdat hij niet wil vechten in oorlog

Karen Luiken-03 oktober 2022 om 06:34

Een Russische rapper die wilde voorkomen dat hij moest vechten in Oekraïne heeft zelfmoord gepleegd. Het gaat volgens Daily Mail om Ivan Vitalievich Petunin, die zichzelf als artiest Walkie noemde.

Het lichaam van de artiest werd gevonden nadat de 27-jarige via Telegram een videoboodschap had gedeeld. Daarin zei hij niet te willen doden voor idealen. “Als je deze video bekijkt, leef ik niet meer”, zo klonk het. “Ik kan de zonde van moord niet op mijn ziel nemen en dat wil ik ook niet. Ik ben niet klaar om te doden voor idealen.”

In Rusland staat een groot deel van de mannen onder de 65 als reservist geregistreerd. Volgens het Russische ministerie van Defensie zouden alleen mannen met een gevechts- of dienstervaring moeten vechten, maar volgens mediaberichten worden ook andere mannen naar Oekraïne gestuurd.

Ruim 194.000 Russische burgers zijn al naar buurland Georgië gevlucht. Sommige mannen zouden zelfs hun eigen ledematen breken om niet opgeroepen te worden.

Efteling wordt grotendeels rookvrij

Dieter Blarinckx-01 oktober 2022 om 08:40

Groot nieuws uit de pretparkwereld want het Nederlandse pretpark Efteling heeft aangekondigd dat ze vanaf 14 november grotendeels rookvrij zullen zijn. Roken mag dan alleen nog in één van de tien aangewezen zones.

Wie vanaf 14 november nog een sigaret opsteekt in de rookvrije zones, riskeert een fixe boete.

"We vinden het belangrijk dat we een veilige en gezonde plek zijn voor iedereen. We zijn een familiepark en er komen heel veel kinderen. Die willen we niet confronteren met rokende mensen, we krijgen daar ook klachten over binnen", klinkt het bij de woordvoerder van het park aan de Nederlandse pers.

Er komen tien rookzones verspreid over het park. Daarbuiten is roken verboden. "We denken dat dit een goede oplossing is voor rokende mensen. We willen rokers niet uitsluiten en toegankelijk zijn voor iedereen."

"Er zullen mensen zijn die het er niet mee eens zijn, maar wij denken dat dit past bij de Efteling. Medewerkers en beveiliging gaan gasten erop aanspreken zodra ze zien dat er nog gerookt wordt en vragen of ze naar de rookplekken willen gaan. Het is afwachten hoe dat gaat lopen, maar ik ga er vanuit dat het goed gaat komen."

Ontdek meer