Nederlandse studenten mogelijks gedrogeerd tijdens après-ski

Amber Schepers-25 maart 2022 om 08:16- Foto:

Photo by Alain Wong on Unsplash

Twee Nederlandse studentenverenigingen hebben hun groepsreis in de Franse Alpen vroegtijdig stop gezet. Dat gebeurde nadat er meerdere studenten in het ziekenhuis belandden na een uit de hand gelopen après-ski party.

Een groep Utrechtse studenten zette eerder deze week hun avond goed in met een après-ski na een dagje skiën in Risoul, Frankrijk. De studenten maakten er een goed feestje van, totdat het dinsdagnacht helemaal fout liep. Vijf studenten werden plots ernstig ziek. Ze zakten door hun benen, begonnen hevig te trillen, hadden huil- en lachbuien, werden misselijkheid en gaven over en kregen last van paniekaanvallen en geheugenverlies. Twee van hen moesten zelfs overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Na het verschrikkelijke voorval werden verschillende après-ski bars gesloten. Studenten die toch nog het feestleven wilden doorzetten, werden nauw in de gaten gehouden, maar enkele uren laten liep het weer fout. Vier andere studenten werden op hun beurt ziek, waarvan er ook twee naar het ziekenhuis moesten.

De studentenverenigingen 'het Utrechtsch Studenten Corps’ en ‘de Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereniging’ vermoeden dat het hier gaat om spiking, waarbij er drugs of alcohol in je drankje wordt gemengd zonder je eigen toestemming of medeweten. Het bestuur van de studentenverenigingen nam daarop een drastische beslissing en besloot de reis vroegtijdig stop te zetten. Volgens het bestuur konden ze de veiligheid niet meer garanderen. Momenteel wordt er getest of de zieke studenten gedrogeerd werden. De uitslag van het onderzoek zal de komende dagen meer duidelijkheid geven.

Mattel lanceert speciale David Bowie-pop

Dieter Blarinckx-30 juni 2022 om 14:20

De iconische artiest David Bowie wordt door Mattel - de producent achter Barbie - geëerd met een eigen speciale pop.

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van Bowie's album 'Hunky Dory', lanceert Mattel nu de Bowie-Barbie. Mattel wil zo de iconische artiest eren voor zijn bijdrage aan de muziekwereld.

De pop zal enkel verkrijgbaar zijn via MattelCreations.com en Amazon en zal zo'n 50 dollar kosten. Er zit wel een limiet op van 2 exemplaren per persoon.

David Bowie overleed in 2016 aan kanker, hij werd 69.

TikTokkers bieden abortushulp aan met codewoord “kamperen”

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 18:19

Op TikTok kom je tegenwoordig de ene na de andere video tegen van mensen die andere mensen willen “helpen kamperen”. En dat “kamperen” is nu een codetaal geworden voor abortushulp.

Vorige week schrapte het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten het recht op abortus. De Staten kunnen voortaan zélf beslissen of ze abortus willen toelaten of niet. En helaas zijn er al veel staten die dat recht geschrapt hebben, tot groot ongeloof bij velen.

Op TikTok regent het nu hartverwarmende video’s van TikTokkers die abortushulp willen bieden. De video’s krijgen vaak ook de hashtag #wegodowntogether. De hashtag heeft intussen al miljoenen views.

Check hieronder enkele hartverwarmende TikToks:

Ontdek meer