Zo voorkom je een groene coupe na het zwemmen

Karen Luiken-11 augustus 2021 om 06:44

Iedereen met blondgeverfd haar zal het herkennen: je gaat op vakantie – helemaal happy met je frisse kapsel – en neemt vol enthousiasme een duik in het zwembad. De volgende dag doe je dat opnieuw, en opnieuw, en opnieuw. Totdat je op een ochtend wakker wordt en je ziet dat je coupe soleil in een nachtmerrie is veranderd. Alles is groen! Hoe voorkom je dit?

Je haar kan groen uitslaan door het chloor dat in vrijwel ieder zwembad zit. Haartstylist Tom Smith legt in een gesprek met Tyla aan hoe dat kan: “Zie je haar als een spons. Een droge spons absorbeert alle vloeistof waarin hij is gedrenkt, terwijl een natte spons veel minder absorbeert.”

Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen, maar volgens de expert kunnen we een groen kapsel voorkomen door voor een duik in het zwembad ons haar eerst nat te maken met schoon water. “Maar voor de absoluut beste bescherming tegen groene vlekken raad ik aan het haar te weken met schoon water en het vervolgens met het dikste, vetste haarmasker te bedekken dat je kunt vinden. Vervolgens kun je een badmuts dragen om te voorkomen dat het masker in het water wegspoelt. Na het zwemmen was je je haar onmiddellijk met shampoo en conditioner om eventuele resten van chemicaliën uit het zwembadwater te verwijderen.”

(Photo by Tamara Bellis on Unsplash)

Streamz lanceert trailer van Chasing Beauty: Perfectie te Koop?

Sofie Verbeeck-03 augustus 2022 om 11:00

Hoe ver zou jij gaan in de zoektocht naar perfectie? Tegenwoordig kiezen steeds meer mannen en vrouwen voor esthetische chirurgie. Ze willen er zo perfect mogelijk uitzien en daarvoor gaan ze soms heel ver. In de nieuwe documentairereeks op Streamz worden negen jonge mannen en vrouwen gevolgd in hun zoektocht naar perfectie.

De documentairereeks gaat op onderzoek om te zien hoe gevaarlijk de zoektocht naar perfectie kan zijn. Dat gebeurt aan de hand van getuigenissen van onder andere Anouk Matton, Yasmine Pieraerds, Céline Bourgeois, Jada Sparks en nog enkele anderen.

Vanaf 12 augustus kan je nieuwe Chasing Beauty bekijken op Streamz. Bekijk hieronder alvast de trailer.

NikkieTutorials dropt nieuwe NIMYA-producten

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 17:50

NikkieTutorials heeft als sinds een dik jaar haar eigen beautymerk NIMYA, en daar dropt ze nu nieuwe items van!

Voor haar eigen brand NIMYA lanceerde Nikkie zopas de gloednieuwe 'Spill The Juice'-collectie. Het gaat om een speciale lippenbalsem en lipgloss! En ze zijn volledig vegan en cruelty free!

Voor de balsem betaal je zo'n 13,99 euro, voor de gloss 15,99 euro.

Benieuwd naar meer? Check hier haar site of bekijk haar laatste video hieronder:

Ontdek meer