Zo voorkom je een groene coupe na het zwemmen

Karen Luiken-11 augustus 2021 om 06:44

Iedereen met blondgeverfd haar zal het herkennen: je gaat op vakantie – helemaal happy met je frisse kapsel – en neemt vol enthousiasme een duik in het zwembad. De volgende dag doe je dat opnieuw, en opnieuw, en opnieuw. Totdat je op een ochtend wakker wordt en je ziet dat je coupe soleil in een nachtmerrie is veranderd. Alles is groen! Hoe voorkom je dit?

Je haar kan groen uitslaan door het chloor dat in vrijwel ieder zwembad zit. Haartstylist Tom Smith legt in een gesprek met Tyla aan hoe dat kan: “Zie je haar als een spons. Een droge spons absorbeert alle vloeistof waarin hij is gedrenkt, terwijl een natte spons veel minder absorbeert.”

Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen, maar volgens de expert kunnen we een groen kapsel voorkomen door voor een duik in het zwembad ons haar eerst nat te maken met schoon water. “Maar voor de absoluut beste bescherming tegen groene vlekken raad ik aan het haar te weken met schoon water en het vervolgens met het dikste, vetste haarmasker te bedekken dat je kunt vinden. Vervolgens kun je een badmuts dragen om te voorkomen dat het masker in het water wegspoelt. Na het zwemmen was je je haar onmiddellijk met shampoo en conditioner om eventuele resten van chemicaliën uit het zwembadwater te verwijderen.”

(Photo by Tamara Bellis on Unsplash)

WIN: 5 packages YUN ACN Repair Therapy

Joyce Vander Auwera-20 september 2023 om 13:30

Stel je voor dat je huid een microscopisch ecosysteem is, net als een miniatuur regenwoud. In dit ecosysteem leven allerlei bacteriën en schimmels, wat we het 'Microbioom' noemen.

Hier komt het interessante deel: wanneer we normale verzorgingsproducten met antibacteriële ingrediënten en conserveringsmiddelen gebruiken, raken we dit fijne evenwicht in ons microbioom kwijt. Slechte bacteriën, zoals die vervelende acne-veroorzakers, krijgen de overhand en leiden tot puistjes en acne. Niet echt wat we willen!

Gelukkig is er een oplossing: de probiotherapie van YUN! Het herstelt het evenwicht door goede bacteriën toe te voegen, gezellige feestgangers die iedereen wil in zijn Microbioom Ecosysteem.

Dat doet de ACN PROBIOTIC REPAIR Gezichtscrème, met zijn letterlijk 'actieve' ingredient: miljoenen levende bacteriën, die als plezante feestgangers het feestje op jouw huid terug op gang trekken en de partycrashers buiten wippen (aka: bacteriën die acne veroorzaken). Zo hoef je niet alle bacteriën aan te vallen maar kan je dankzij levende lactobacillen puistjes snel en doeltreffend aanpakken.

Nu, over naar de YUN-innovatie: microcapsules. Deze kleine bolletjes, ongeveer ter grootte van een hagelslagkorrel en de look van pareltjes, fungeren als veilige schuilplaatsen voor onze goede bacteriën. Ze staan klaar om in actie te komen zodra ze jouw huid tegenkomen. Een soort geheime bondgenoten van ons Microbioom Ecosysteem!

Je huid is als een fijn afgestemd micro-ecosysteem, en met YUN ACN Therapy geef je het de ondersteuning die het nodig heeft. Dankzij zorgvuldig geselecteerde ingrediënten is de hele ACN-familie klaar om je huid continu te beschermen, te versterken en te herstellen. Bye puistjes, hello gezond Microbioom Ecosysteem!

Superleuk nieuws: wij geven 5 YUN ACN Repair Therapy packages weg! En jij kan één winnen! Het enige wat je hoeft te doen is onderstaand wedstrijdformulier invullen en wie weet shine jij binnenkort op school met een acnevrije huid. ✨

Veel succes!

PS: Wil je je huid zeker trakteren op een YUN Repair package? Bestel het via de website van YUN.

Fievankerckhoven

Stap 1: Reinig met ACN DEEP EXFOLIATING Face Wash

  • Verwijdert de voedingsbodem voor de C. acnes bacterie met 1% salicylzuur en 1% melkzuur
  • Voorkomt puistjes, mee-eters en onzuiverheden
  • Exfoliëring van dode huidcellen
  • Compatibel met YUN probiotica
  • Zure pH (4,5) ideaal tegen C. acnes
  • Gepatenteerde microbioomveilige formule
  • 0,0 /NON-IRRITANT

Stap 2: Behandel met ACN PROBIOTIC REPAIR Face Cream

  • Duurzame en veilige oplossing tegen puistjes
  • Bevat microcapsules met levende bacteriën voor actief herstel van het microbioom
  • Tot meer dan 50% meer hydratatie
  • 100% zichtbare verbetering in 4 weken
  • Gebruik in combinatie met een ACN Wash voor een optimaal resultaat
  • Gepatenteerde microbioomveilige formule
  • 0,0 /NON-IRRITANT

Stralende huid? Win een Vinopure-pakket van Caudalie!

Nezir Yikik-21 april 2023 om 11:20

Wist je dat acne wereldwijd één van de meest voorkomende huidproblemen is? Je huid op een correcte manier verzorgen is daarom van essentieel belang. De Vinopure lijn van Caudalie is een redder in nood en dé oplossing voor een zuivere en evenwichtige huid. En, het beste van al is dat jij zo’n verzorgingspakket kan winnen!

Waar Caudalie naar streeft? Een zuivere huid voor iedereen, ongeacht je leeftijd! Daarom heeft het skincaremerk de Vinopure lijn ontwikkeld, die de onzuivere huid grondig aanpakt. Met deze anti-acne routine reinig je niet alleen je huid, maar bestrijd je ook acne in slechts vijf stappen!
  1. De Zuiverende Reinigingsgel is zodanig ontwikkeld, dat het de huid in alle zachtheid reinigt en dat zonder het uit te drogen. De eerste stap in je skincare routine!

  2. De Zuiverende Lotion verwijdert onzuiverheden op een milde wijze en geeft de huid bovendien een frisse look.

  3. Het Serum met Salicylzuur vermindert onzuiverheden, vernauwt de poriën en maakt ze vrij. Daarnaast verbetert het ook de kwaliteit van de acne gevoelige huid. Een absolute must-have in elke skincareroutine!

  4. De Hydraterende en Matterende Fluide reguleert overtollig talg en biedt een onmiddellijke en langdurige hydratatie. Het helpt bij het bestrijden van acne en maakt de huidstructuur mat. Dag vette huid!

  5. Het Vinopure Zuiverende Masker verrijkt de huid met een natuurlijke groene klei en zink én zorgt in slechts vijf minuten voor een hersteld evenwicht van de huid. Het masker is voedend, zonder synthetisch parfum, verstopt de poriën niet en is ook nog eens vegan!

Goed nieuws, er zijn tien pakketten van de volledige routine te winnen. Maar dat is niet alles, want daarnaast geven we ook nog eens tien keer de allernieuwste Spot Treatment van Caudalie weg. Deze Solution met Salicylzuur en Niacinamide vermindert plaatselijke puistjes in maar liefst één uur! Het is dus je beste vriend om puistjes in no time te laten verdwijnen!

Zeg jij liever ook gedag tegen imperfecties en hallo tegen een stralende huid? Neem dan nu deel aan onze wedstrijd via het onderstaande formulier en maak kans op een leuk pakket vol producten van Caudalie Vinopure!

Caudalie

Ontdek meer