Fortnite brengt miljoenen op voor Oekraïne

Karen Luiken-22 maart 2022 om 06:36

Fortnite gaat een deel van zijn inkomsten doneren aan Oekraïne. Alle inkomsten die binnen worden gehaald met de verkoop van een nieuw seizoen van het spel komen gedurende twee weken ten goede aan humanitaire hulp voor het land dat al wekenlang wordt aangevallen door Rusland.

De actie ging zondag in en had maandag al 36 miljoen dollar opgehaald. Het geld wordt volgens The Verge gedoneerd aan verschillende hulporganisaties, waaronder Direct Relief, het Kinderfonds van de Verenigde Naties en het Wereldvoedselprogramma.

Andere bedrijven zamelen op dezelfde manier geld in voor Oekraïne. Een bundel van bijna 1.000 games op Itch.io heeft meer dan 6 miljoen dollar opgehaald. Bij Humble Bundle staat de teller op ruim 12 miljoen.

TikTok-sensatie Noodle is overleden

Dieter Blarinckx-04 december 2022 om 17:21

Droevig nieuws uit de online wereld want Noodle, de schattige mopshond die TikTok veroverde, is dit weekend helaas overleden. Dat maakte zijn baasje bekend op het sociale media-platform. Noodle werd 14 jaar.

Noodle was een van de populairste honden op sociale media. Op TikTok alleen al had de mopshond zo’n 4,5 miljoen volgers. Maar afgelopen vrijdag overleed het beestje helaas op natuurlijke wijze. En dat gebeurde ook in de armen van zijn baasje, Jonatan Graziano.

“Dit is ongelooflijk triest, dit is ongelooflijk moeilijk. Het is een dag waarvan ik altijd wist dat hij zou komen, maar waarvan ik nooit had gedacht dat hij zou komen. Hoewel dit heel triest is, wilde ik het jullie laten weten en wilde ik jullie aanmoedigen om Noodle te vieren terwijl we dit verdriet verwerken.”

“Noodle stierf thuis in de armen van zijn baasje. Hij heeft miljoenen mensen gelukkig gemaakt. Bedankt om van hem te houden. Bedankt om ons te omarmen”, klinkt het op TikTok.

Check de droevige aankondiging hier:

Vapes met smaakje volgend jaar verboden in Nederland

Karen Luiken-04 december 2022 om 08:07- Foto:

Photo by Chiara Summer on Unsplash

E-sigaretten met een smaakje zijn vanaf 1 oktober 2023 verboden in Nederland. Alleen de smaak tabak is dan nog toegestaan. Dat meldt de Staatscourant.

Helemaal als een verrassing komt het nieuws niet. Het verbod werd twee jaar geleden al aangekondigd, maar liep vertraging op en zal dus pas volgend jaar worden ingesteld.

Verleidelijke en exotische smaakjes als watermeloen of framboos zijn nu populair onder jongeren, maar met de nieuwe regel moet dat veranderen. Gehoopt wordt dat deze doelgroep minder snel gestimuleerd zal worden om te beginnen met roken.

Ontdek meer