Auto rijdt in op groep carnavalsvierders: zes doden

Karen Luiken-20 maart 2022 om 11:43

Een auto is zondagochtend ingereden op een groep van tientallen carnavalsvierders. Dat gebeurde volgens verschillende media in het Waalse Strépy-Bracquegnies bij La Louvière. Zes personen zijn daarbij om het leven gekomen, tien mensen raakten zwaargewond.

Het incident vond rond 05.00 uur plaats. De groep was zich op dat moment aan het voorbereiden op een carnavalsstoet, die om 11.00 uur zou vertrekken.

Een auto reed in op de groep, die uit 150 tot 200 mensen bestond. Zes slachtoffers overleden ter plaatse. Tien mensen vechten op dit moment voor hun leven in het ziekenhuis. Nog eens 27 andere slachtoffers liepen minder zware verwondingen op. Er wordt voor psychologische opvang gezorgd voor de tientallen betrokkenen.

In de auto zaten twee inwoners van La Louvière. Zij zijn aangehouden voor moord.

Dit zijn de duurste steden ter wereld

Dieter Blarinckx-01 december 2022 om 14:49

Het lijkt misschien een droom om te wonen in wereldsteden zoals New York, Londen, Sydney of Parijs, maar daar hangt natuurlijk ook een stevig kostenplaatje aan vast. En dit zijn volgens onderzoek de duurste steden ter wereld.

Uit een jaarlijkse studie van het onderzoeksinstituut Economist Intelligence Unit blijkt nu dat Singapore en New York de duurste steden ter wereld zijn om te leven. Het is de eerste keer dat New York bovenaan staat. Singapore daarentegen staat al de achtste keer op rij helemaal bovenaan.

En hoe doet ons land het dan? Wel, onze hoofdstad Brussel staat op plaats 64 van de 172 grootste en duurste steden ter wereld. De goedkoopste grootsteden om te wonen zijn Damascus (Syrië) en Tripoli (Libië).

Het onderzoek toonde tevens aan dat over het algemeen het leven veel duurder geworden is. Dit vooral door de recente oorlog in Oekraïne en de coronacrisis.

'Uncharted'-franchise krijgt eigen achtbaan

Dieter Blarinckx-30 november 2022 om 16:02

Leuk nieuws voor de pretparkfans onder jullie, want de populaire franchise 'Uncharted' (bekend van de games én nu ook de film) krijgt binnenkort een geheel eigen achtbaan!

Deze nieuwe coaster, die volledig in teken zal staan van de actiefranchise, wordt momenteel gebouwd in het Spaanse pretpark PortAventura World. De voltooiing staat voorlopig gepland in de zomer van 2023. In de coaster zullen bezoekers zich in de avontuurlijke wereld van de populaire games en film wanen.

Het verhaal van de coaster zal verdergaan op het verhaal van de film, maar verdere details zijn er helaas nu nog niet bekendgemaakt. Ook de specificaties van de coaster zijn nog strikt geheim.

Dus stay tuned voor updates!

Ontdek meer