Deze bewoner verlaat 'Big Brother'-huis net voor finaleweek

Karen Luiken-20 maart 2022 om 07:50

Het grote ‘Big Brother’-avontuur zit erop voor Tobias. De nuchtere Nederlander kreeg tijdens de live uitzending van zaterdagavond de minste stemmen en heeft daarom nét voor de finaleweek zijn koffers moeten pakken.

In de finale van ‘Big Brother’ is plaats voor slechts vier mensen, waarvan twee Vlamingen en twee Nederlanders. Kristof en Nouchine waren al verzekerd van een plekje en kregen van hun huismeester de opdracht om één van hun huisgenoten diezelfde eer te geven. Ze kozen unaniem voor Salar, waardoor Grace en Tobias in de gevarenzone kwamen te staan.

Het was aan het publiek om één van de twee lovebirds naar huis te stemmen. Grace bleek het meest populair, waardoor Tobias het programma heeft moeten verlaten. “Een rollercoaster”, noemt hij zijn avontuur. “Ik zei tegen Grace: ‘Ik hoop dat je wint’. Het klopt voor haar allemaal.”

Michelangelo en Chiara maken comeback in 'Big Brother'-huis

Karen Luiken-29 maart 2023 om 15:43

Het is finaleweek in ‘Big Brother’. Om dit te vieren nodigt de huismeester ex-bewoners terug uit in het huis. Na onder anderen Rob, Charyon, Chelsea, Ilse en Jacqueline is het nu de beurt aan Chiara en Michelangelo. Zij komen langs om voor de bewoners een lekker ontbijtje te maken. Sneak preview!

Pano brengt problematiek gendertwijfel in beeld

Maxine Decaluwé-28 maart 2023 om 10:10- Foto:

vrt

Pano maakt moeilijke onderwerpen bespreekbaar. In de derde aflevering wordt de problematiek van tieners met gendertwijfel onder de aandacht gebracht. We krijgen antwoorden op hoe deze jongeren kunnen geholpen worden, wat hun twijfels zijn en wat de wetenschap kan bijdragen.

“Zit ik wel in het juiste lichaam?”, een vraag die heel wat jongeren zich vandaag de dag stellen. En dat aantal is de laatste jaren gestegen. Het Kinderen- en Jongerengenderteam van het UZ Gent, behandelt vandaag 40 keer zoveel jongeren in tegenstelling tot 15 jaar geleden. Maar liefst 425 jongeren staan vandaag op de wachtlijst.

In de derde aflevering komt onder andere Nora Monsecour, danseres en transvrouw, aan het woord. Op elfjarige leeftijd startte ze al met puberteitsremmers, medicatie die geen geslachtshormonen meer aanmaakt. "Ik heb nooit twijfels gehad. Mijn expressie naar het vrouwelijke is er altijd geweest.”

Pano zakt ook verder af naar Finland. Daar blijken de artsen terughoudender te handelen. “90 procent van de jongeren met gendertwijfel waren biologische meisjes. Het risico bestaat dat ze medische transitie zien als een oplossing voor problemen als angststoornissen of autisme”, zegt kinderpsychiater Riittakerttu Kaltiala.

Is een hormonale behandeling effectief de juiste zorg voor transtieners? Je ziet het woensdag 29 maart om 21.40 uur op Eén.

Ontdek meer