Nieuwe programma met Julie Van den Steen start op 30 maart!

Dieter Blarinckx-16 maart 2022 om 18:25

Het nieuwe VTM-spelprogramma ‘Welkom in de Familie’, gepresenteerd door Julie Van den Steen, zal starten op 30 maart. Dat maakte VTM zopas bekend.

“Wat als je van de ene dag op de andere het leven van een wildvreemde kon overnemen én er geld mee kon verdienen? In het nieuwe spelprogramma ‘Welkom in de Familie’ krijgen onbekende Vlamingen de kans om een totaal ander leven te leiden. Julie Van den Steen plukt de kandidaat uit zijn leven en dropt hem in een onbekend gezin om er een week lang de plek van één familielid in te nemen”, klinkt het in de beschrijving van het programma.

“De job en de hobby’s worden overgenomen, maar ook de vaste plaats aan de ontbijttafel en tot grote spijt van sommigen ook de eetgewoontes. Dat maakt dit programma zo anders: de mix tussen reality en spel is écht iets nieuws, dat ook in het buitenland nog nooit op die manier gedaan is”, wou Julie kwijt aan het Vlaamse dagblad Het Laatste Nieuws.

Het spel heeft eigenlijk maar één regel en één doel: niemand mag iets onthullen over het uiterlijk van het ontbrekende familielid. De kandidaat moet zélf het gezinslid proberen te ontmaskeren.

Vanaf woensdag 30 maart bij VTM!

Beeld: DPG Media

Pano besteedt aandacht aan jongeren met eetstoornissen

Karen Luiken-27 september 2022 om 15:38

Het aantal eetstoornissen bij jongeren tijdens de coronapandemie is sterk toegenomen. Zender Eén besteedt in een aflevering van ‘Pano’ aandacht aan dit onderwerp. De reportage is woensdag te zien.

In de uitzending wordt duidelijk dat er een groep jongere patiënten is bijgekomen die snel mager wordt. Esther en Cara vallen daar ook onder. Esther kreeg al op jonge leeftijd eetproblemen en werkt inmiddels aan haar herstel. Bij Cara heeft het lang geduurd voordat ze onder ogen wilde zien een eetstoornis te hebben.

Beide dames doen in de reportage hun verhaal. “Het is zo genormaliseerd om van het ene dieet naar het andere te gaan. Ik dacht dat wat ik deed nog niet zo gek was”, zegt Cara. “Al heel vroeg hoorde ik alleen: mager is mooi.”

Naast de ervaringen van Cara en Esther komt ook Eetherstel in Tienen in beeld. Dit is de afdeling van de psychiatrische kliniek Alexianen, die gespecialiseerd is in eetstoornissen. En er wordt gepraat over social media. Want jezelf constant vergelijken met anderen: dat is voor niemand goed.

‘Pano – Het eetprobleem’ is woensdag 28 september om 21.30 uur te zien op Eén en in de app van VRT NWS.

K3 doet mee aan 'Liefde Voor Muziek'

Dieter Blarinckx-27 september 2022 om 06:39

Groot nieuws uit de Vlaamse showbizz want K3 zal binnenkort te zien zijn in het populaire VTM-programma 'Liefde Voor Muziek'. Dat kondigden de meisjes deze ochtend aan via instagram.

Via instagram stories maakten Hanne, Marthe en Julia bekend dat ze deelnemen aan het gloednieuwe seizoen van 'Liefde Voor Muziek'. Dat doen ze samen met artiesten zoals Günther Neefs, Metejoor, Stef Bos, DAAN, Portland en Jaap Reesema.

Een exacte datum is nog niet bekendgemaakt, maar wel kon VTM al zeggen dat de nieuwe afleveringen in het voorjaar van 2023 te zien zullen zijn via VTM en VTM GO.

Stay tuned voor meer info!

Ontdek meer