Vlaamse radio- en tv-shows zetten zich in voor Oekraïne

Karen Luiken-16 maart 2022 om 17:14

De grootste Vlaamse radio- en tv-zenders werken morgen samen aan ‘Oekraïne 12-12’, een solidariteitsactie voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne.

Radiozenders Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie beginnen om 06.00 uur op de Groenplaats in Antwerpen met een liveshow die tot 21.00 uur zal duren.

Eén, VTM en Play4 volgen om 20.40 uur met een unieke live televisieshow. Anderhalf uur lang, op drie zenders tegelijk. Danira Boukhriss-Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke presenteren de boel en ontvangen enkele gasten die aan de lijve ondervinden hoe wreed de oorlog kan zijn.

In beeld komen verslaggevers die getuigen zijn van de toestand in Oekraïne, een Vlaams gezin dat vluchtelingen opvangt en een Russisch restaurant waarvan de uitbaters meeleven met de Oekraïense slachtoffers. Ook laten verschillende Vlaamse muzikanten hun hart spreken door muziek ten gehore te brengen. Onder meer Maksim, Pommelien, Camille en Francisco van ‘#LikeMe’ treden op. Hetzelfde geldt voor ‘The Voice’-winnares Grace, Laura Tesoro en songfestivalkandidaat Jérémie Makiese.

Wie een steentje wil bijdragen kan de hele show lang bellen naar een uniek belpanel met allerlei bekende gezichten, waaronder K3. Het geld dat met de actie wordt opgehaald gaat naar hulporganisaties.

Populaire Radio 2-programma ‘De Madammen’ stopt

Dieter Blarinckx-24 juni 2022 om 16:21

Na meer dan vijftien jaar valt het doek over een van de populairste radioprogramma’s van Vlaanderen, ‘De Madammen’. Radio 2 kondigde zopas aan dat het programma volgende week zal stoppen.

Het principe van ‘De Madammen’ was simpel: drie vurige madammen die iedereen elke dag opnieuw aanspoorden om alles uit het leven te halen. En dat deden ze vijftien jaar lang ook met gans bekend Vlaanderen.

"Oprecht chapeau voor "De madammen" om in een snel veranderend radiolandschap maar liefst 15 jaar radio te maken. Zij waren dé voormiddag bij Radio 2, een baken van vertrouwen. De twee helden in dat verhaal zijn zeker Anja en Cathérine die de hele rit hebben uitgereden. Intussen werken we aan een nieuw voormiddagconcept waarbij de luisteraar centraal staat. Bij Radio 2 blijven we fijne muziek combineren met weetjes en praktische tips die het leven aangenamer maken. Anja, Siska en Cathérine zitten niet stil en gaan nieuwe uitdagingen aan de komende maanden”, klinkt het bij Rino Ver Eecke, baas van Radio 2.

“We hebben in de 15 jaar de liefde gevonden, kinderen gekregen, afscheid genomen van geliefden en mochten dat telkens samen beleven. We ontdekten andere culturen, zaten in de zetel bij de sterren met elke keer bijna een miljoen mensen op de radio. Maar wat ik vooral zal koesteren zijn de mooie, ontroerende en oprechte verhalen van de luisteraars. Als ik één ding geleerd heb, is het dat iedereen een verhaal heeft, als je maar wil luisteren”, klinkt het bij de madammen zelf. (Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Siska Schoeters, maar ook de anciens Ilse Van Hoecke en Britt Van Marsenille)

De laatste uitzending zal dus met een groot feest gevierd worden, op 1 juli om 10u bij Radio 2!

Dit is het thema van De Warmste Week 2022

Dieter Blarinckx-24 juni 2022 om 16:02- Foto:

VRT

De Vlaamse omroep VRT heeft zopas het thema bekendgemaakt waarrond De Warmste Week 2022 zal draaien. Kansarmoede wordt hét centrale thema van de editie van dit jaar.

“De Warmste Week wil het thema zichtbaar en bespreekbaar maken en opnieuw geld inzamelen voor het DWW Fonds. VRT is er voor alle Vlamingen, dus ook voor wie minder kansen krijgt Daarom haalt de publieke omroep dit najaar alles uit de kast om met De Warmste Week te vlammen tegen kansarmoede. Eén, MNM, Studio Brussel, Ketnet en VRT NU bundelen dan de krachten om heel Vlaanderen rond het thema te verbinden. Zo kunnen we samen de projecten van De Warmste Week steunen en een dam opwerpen tegen kansarmoede”, klinkt het in het persbericht.

Kristel Verbeke (Eén), Héritier Tipo (Ketnet), Pien Lefranc (Studio Brussel) en Robin Keyaert (MNM) steunen de actie en treden dit jaar op als de ambassadeurs van De Warmste Week.

Non-profitorganisaties kunnen vanaf nu projecten indien bij het fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Die projecten kunnen dan gesteund worden later dit jaar, tot en met de week voor kerst.

Bekijk de aankondigingsvideo hier:

Ontdek meer