Russen verkopen McDonald's-gerechten voor tientallen euro's

Karen Luiken-14 maart 2022 om 07:44

Nu McDonald’s meer dan 800 restaurants heeft gesloten in Rusland, proberen inwoners van dat land Big Macs en andere McDo-producten online voor veel geld te verkopen. Talloze advertenties zijn al voorbij gekomen. De één met een nog groter prijskaartje dan de ander.

Voor een Big Mac betaal je in Rusland normaal gesproken niet meer dan een euro. Toch wordt de maaltijd nu online verkocht voor tientallen euro's. Klinkt veel en dat is het ook, maar sommigen gaan nog een stapje verder. Er is namelijk ook iemand die een mysterieus McDonald’s-pakket probeerde te verkopen voor bijna 500 euro. Wat je daar allemaal voor terugkrijgt werd niet onthuld, maar er werd volgens Ladbible wel ‘geweldige kwaliteit’ beloofd.

McDonald’s besloot de honderden vestigingen in Rusland te sluiten als protest tegen de oorlog die het land met Oekraïne voert. Alle 62.000 werknemers blijven in dienst en worden doorbetaald. “Het was een moeilijk besluit, maar het menselijke leed bij de Oekraïners valt niet te negeren”, klonk het in hun statement.

(Photo by Crystal Jo on Unsplash)

Voor het eerst vrouwelijke scheidsrechters tijdens WK voetbal!

Dieter Blarinckx-21 mei 2022 om 07:46

Het is zot dat het zó lang heeft moeten duren, maar nu is er ein-de-lijk voor het eerst een vrouwelijke scheidsrechter tijdens het opkomende WK voetbal voor mannen!

En het gaat niet om één vrouw, maar wel om drie vrouwelijke scheidsrechters. Dat maakte de wereldvoetbalbond FIFA bekend. De Française Stéphanie Frappart, de Rwandese Salima Mukansanga en de Japanse Yoshimi Yamashita mogen dus tijdens de opkomende wedstrijden het felbegeerde fluitje in de mond nemen.

Succes!

Beeld: FIFA

Geen mondmaskerplicht meer op het openbaar vervoer?

Sofie Verbeeck-20 mei 2022 om 08:30- Foto:

Photo by Adam Nieścioruk on Unsplash

Het Overlegcomité van verschillende regeringen zit vandaag om 14 uur samen om te beslissen over het dragen van mondmaskers op het openbaar vervoer. Het is zo goed als zeker dat het zal worden afgeschaft maar in de zorg blijven mondmaskers wel nog verplicht.

Om 14 uur vanmiddag komt het Overlegcomité eindelijk nog eens samen om het over corona te hebben. Ze bespreken vandaag om de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer af te schaffen. Wetenschappers en virologen raden de politici aan om het nu te doen en niet langer te wachten.

De mondmaskers zullen wel nog verplicht blijven op verschillende plaatsen in de zorg. Aangezien corona nog niet de wereld uit is en het voor kwetsbare mensen nog steeds gevaarlijk kan zijn. Virologen spreken wel nog van een mogelijke herfstgolf.

Ontdek meer