'De Bachelor'-kandidate noemt gedrag Fabrizio respectloos

Karen Luiken-11 maart 2022 om 07:16

De eerste vijf afleveringen van ‘De Bachelor’ zijn inmiddels uitgezonden. Iedere week moeten één of meerdere meisjes de show verlaten en vorige week was het de beurt aan Karina. Of ze daar echt mee zit, is nog maar de vraag. In een gesprek met Het Laatste Nieuws haalt ze namelijk flink uit naar vrijgezel Fabrizio.

Karina mocht vlak voor haar vertrek met een aantal andere meisjes op groepsdate met de vrijgezel. Onder hen ook Phaedra, aan wie Fabrizio tijdens de date overduidelijk de meeste aandacht schonk. Leuk voor haar, iets minder leuk voor Karina leuk en de rest.

“Ik vond dat heel erg respectloos”, zegt Karina. “Ik vind het niet echt gentleman-gedrag. Zoals ik tegen hem zei: ik weet niet wat het nut was van een groepsdate als je toch alleen maar met Phaedra wilt optrekken.”

Karina heeft de datingshow met opgeheven show verlaten. “Ik ben mezelf gebleven. Ik loop niet achter een man aan. Dat voelt zo onnatuurlijk. Zelfs hem apart nemen bij de cocktailparty was awkward voor mij. Ik deed dat echt niet graag.”

Michelangelo en Chiara maken comeback in 'Big Brother'-huis

Karen Luiken-29 maart 2023 om 15:43

Het is finaleweek in ‘Big Brother’. Om dit te vieren nodigt de huismeester ex-bewoners terug uit in het huis. Na onder anderen Rob, Charyon, Chelsea, Ilse en Jacqueline is het nu de beurt aan Chiara en Michelangelo. Zij komen langs om voor de bewoners een lekker ontbijtje te maken. Sneak preview!

Pano brengt problematiek gendertwijfel in beeld

Maxine Decaluwé-28 maart 2023 om 10:10- Foto:

vrt

Pano maakt moeilijke onderwerpen bespreekbaar. In de derde aflevering wordt de problematiek van tieners met gendertwijfel onder de aandacht gebracht. We krijgen antwoorden op hoe deze jongeren kunnen geholpen worden, wat hun twijfels zijn en wat de wetenschap kan bijdragen.

“Zit ik wel in het juiste lichaam?”, een vraag die heel wat jongeren zich vandaag de dag stellen. En dat aantal is de laatste jaren gestegen. Het Kinderen- en Jongerengenderteam van het UZ Gent, behandelt vandaag 40 keer zoveel jongeren in tegenstelling tot 15 jaar geleden. Maar liefst 425 jongeren staan vandaag op de wachtlijst.

In de derde aflevering komt onder andere Nora Monsecour, danseres en transvrouw, aan het woord. Op elfjarige leeftijd startte ze al met puberteitsremmers, medicatie die geen geslachtshormonen meer aanmaakt. "Ik heb nooit twijfels gehad. Mijn expressie naar het vrouwelijke is er altijd geweest.”

Pano zakt ook verder af naar Finland. Daar blijken de artsen terughoudender te handelen. “90 procent van de jongeren met gendertwijfel waren biologische meisjes. Het risico bestaat dat ze medische transitie zien als een oplossing voor problemen als angststoornissen of autisme”, zegt kinderpsychiater Riittakerttu Kaltiala.

Is een hormonale behandeling effectief de juiste zorg voor transtieners? Je ziet het woensdag 29 maart om 21.40 uur op Eén.

Ontdek meer