Deze Nutella-koekjes staan binnen 5 minuten op tafel

Karen Luiken-09 augustus 2021 om 03:51

Zin in zelfgemaakte koekjes zonder daarvoor uren in de keuken te moeten staan? Vandaag is je geluksdag. Een creatief brein heeft op TikTok een recept gedeeld van Nutella-koekjes die binnen vijf minuten voor je neus kunnen staan.

Je hebt voor de koekjes slechts drie ingrediënten voor nodig. De eerste (en wat ons betreft meest belangrijke) is 100 gram Nutella. Mix de chocoladepasta met 60 gram bloem en twee theelepels melk. Maak er een deegbal van, verdeel die vervolgens door vijf kleinere balletjes en druk ze plat. Tot slot doe je in iedere inkeping een lepeltje extra Nutella voordat je het geheel 80 seconden in de magnetron zet.

Dat was ‘m al. Easy peasy, toch? Het recept is er overigens ook in speculoos-variant. Klik hier voor meer info!

McDonald's komt met eerste veganistische burger

Karen Luiken-14 september 2021 om 14:15

Vegetarische opties heeft McDonald's inmiddels genoeg, maar een veganistische burger ontbrak nog. Tot nu. De fastfoodketen komt met de McPlant, een gerecht dat – de naam zegt het al – gemaakt wordt van plantaardige producten.

De McPlant bestaat uit een broodje met een veganistische Beyond Burger en veganistische kaas op basis van erwteneiwit. Verder is-ie ook voorzien van sla, ui, tomaat, augurk, ketchup, mosterd, een veganistische saus en een sesambroodje.

De burger is vooral in het leven geroepen voor flexitariërs. Oftewel: mensen die normaal gesproken wel vlees eten maar daarnaast ook interesse hebben in plantaardige producten. Voor je dieet hoef je 'm in ieder geval niet te nemen. Met 400 calorieën is-ie namelijk een stuk minder healthy dan een cheeseburger, die 'slechts' 300 calorieën bevat.

Het is niet helemaal duidelijk of de McPlant ook naar ons landje zal komen. Wel vind je het gerecht binnenkort in Nederlandse en Britse filialen van McDonald’s.

KFC opent dinsdag eindelijk haar deuren in Leuven

Nico De Greef-13 september 2021 om 16:40

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat KFC in 2021 een nieuwe vestiging zou gaan openen in het hartje van Leuven. Na een stille zomer is het eindelijk zover en weten we wanneer de populaire fastfoodketen open zal gaan in de studentenstad.

Dat zal gebeuren op dinsdag 14 september. Vanaf klokslag 11 uur kunnen hongerige fans er op de Oude Markt 14 terecht om te smullen van al de bekende kipgerechten waaronder uiteraard de legendarische bucket met gefrituurde kip. En geef nou toe: wie begint er bij de gedachte aan al die heerlijke gerechten al niet te watertanden?

Het personeel van KFC Leuven kan alvast niet wachten om erin te vliegen. Jij ook?

Ontdek meer