Ed Sheeran wordt boos in rechtbank

Amber Schepers-09 maart 2022 om 09:38

Slecht nieuws voor Ed Sheeran, want de Britse zanger wordt aangeklaagd voor plagiaat met zijn nummer ‘Shape of You’. De rechtszaak vindt deze week plaats in de Londense High Court. Aanklagers Sam Chokri en Ross O’Donoghue beweren dat Sheeran zijn hit ‘Shape of You’ gebaseerd heeft op hun nummer ‘Oh Why’.

Met zijn nummer 'Shape of You' scoorde Ed Sheeran vijf jaar geleden een echte monsterhit, maar dat nummer krijgt nu een staartje. De 31-jarige zanger wordt er namelijk van beschuldigd zijn melodie 'Oh I' gestolen te hebben van een ander lied. Samen met zijn medesongwriters Steven McCutcheon en John David ontkent Sheeran alle beschuldigingen.

“Als ik me inspireer op andere nummers gebruik ik altijd een juiste bronvermelding. Ik heb in het verleden al veel onbekendere artiesten aan mijn bronnen toegevoegd. Waarom zou ik het deze keer dan bewust niet hebben gedaan? Ik had geen weet van dit specifieke nummer", vertelt de zanger.

Ondanks de ontkenningen van Sheeran en zijn team zijn de advocaten van de tegenpartij niet mild voor hem. Integendeel, ze zetten de popster neer als een 'obsessieve muziek-eekhoorn' die muziek van andere artiesten zou gebruiken voor zijn eigen nummers. Een eenvoudige rechtszaak wordt het dus zeker niet.

Meer nog, de zanger maakte zich gisteren kwaad in de rechtbank toen zijn nieuwe nummer, dat nu nog niet uit is, per ongeluk afgespeeld werd. “Dat is een liedje dat ik in januari vorig jaar schreef. Dat is zelfs nog niet uit! Ik wil weten hoe jullie daaraan komen”, riep Sheeran geschokt.

De zanger krijgt het zwaar te verduren én het is niet de eerste keer dat Ed Sheeran wordt beschuldigd van plagiaat. Zo zou zijn nummer 'Photograph' uit 2015 te veel lijken op 'Amazing' van Matt Cardle en zou zijn hit 'Thinking out loud' uit 2014 te veel weg hebben van 'Let's get it on', het nummer van Marvin Gaye.

Het einde van de zaak is nog niet in zicht, want het proces loopt nog drie weken. Komen de beschuldigen uit het niets of hebben de aanklagers een punt? Beoordeel zelf!

Dan toch geen Legoland in Charleroi

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 13:45

Droevig nieuws voor de pretparkfans die zaten te hopen op een Belgische vestiging van Legoland, want vandaag werd bekendgemaakt dat die plannen niet meer doorgaan. De Belgische vestiging in Charleroi komt er dus niet.

“De groep Merlin heeft ons meegedeeld dat ze niet langer het Belgische Legoland-park wil bouwen op de oude Caterpillar-site in Gosselies”, bevestigde de Waalse miners van Economie Willy Borsus aan de nationale pers. Er lagen dus wel degelijk plannen op tafel om een Belgische vestiging van Legoland te bouwen bij Charleroi, maar dat valt nu dus in het water.

Waarom het project niet doorgaat, wordt niet meegedeeld. Al vermoeden veel bronnen dat het schoentje wringt rond het kostenplaatje van zo’n pretpark. De kosten werden immers geschat op zo’n 400 miljoen euro.

Wie toch zo’n Legoland eens zelf wil bezoeken, kan terecht in Denemarken, Duitsland, Groot-Brittanië, Florida (VS), New York (VS), Californië (VS), Dubai, Maleisië, Zuid-Korea en Japan.

Nieuw-Zeeland gaat jongeren met liefdesverdriet helpen

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 10:25

De regering van Nieuw-Zeeland heeft zopas groot nieuws bekendgemaakt. Ze willen immers Nieuw-Zeelandse jongeren met liefdesverdriet gaan helpen. Dat doen ze met de campagne ‘Love Better’.

Hoe gaan ze dat net doen? Wel, via video’s, artikels en podcasts willen ze jongeren met een gebroken hart gaan bereiken. Ze zullen daarnaast ook een platform oprichten waar jongeren openlijk en in een veilige omgeving over hun gevoelens kunnen praten met een professional. Er zal een budget van zo’n 3,7 miljoen worden vrijgemaakt voor de ‘Love Better’-campagne.

Het initiatief komt er nadat een peiling bewees dat 87% van de 16- tot 24-jarigen die al een relatie hadden, ook te maken kreeg met heel wat liefdesverdriet. Dat resulteerde dan ook in gevolgen zoals zelfverminking, depressie, wraakgevoelens en soms zelfs stalking.

Met ‘Love Better’ hoopt Nieuw-Zeeland een luisterend oor te bieden en er te zijn voor de jongeren.

Ontdek meer