Ed Sheeran wordt boos in rechtbank

Amber Schepers-09 maart 2022 om 09:38

Slecht nieuws voor Ed Sheeran, want de Britse zanger wordt aangeklaagd voor plagiaat met zijn nummer ‘Shape of You’. De rechtszaak vindt deze week plaats in de Londense High Court. Aanklagers Sam Chokri en Ross O’Donoghue beweren dat Sheeran zijn hit ‘Shape of You’ gebaseerd heeft op hun nummer ‘Oh Why’.

Met zijn nummer 'Shape of You' scoorde Ed Sheeran vijf jaar geleden een echte monsterhit, maar dat nummer krijgt nu een staartje. De 31-jarige zanger wordt er namelijk van beschuldigd zijn melodie 'Oh I' gestolen te hebben van een ander lied. Samen met zijn medesongwriters Steven McCutcheon en John David ontkent Sheeran alle beschuldigingen.

“Als ik me inspireer op andere nummers gebruik ik altijd een juiste bronvermelding. Ik heb in het verleden al veel onbekendere artiesten aan mijn bronnen toegevoegd. Waarom zou ik het deze keer dan bewust niet hebben gedaan? Ik had geen weet van dit specifieke nummer", vertelt de zanger.

Ondanks de ontkenningen van Sheeran en zijn team zijn de advocaten van de tegenpartij niet mild voor hem. Integendeel, ze zetten de popster neer als een 'obsessieve muziek-eekhoorn' die muziek van andere artiesten zou gebruiken voor zijn eigen nummers. Een eenvoudige rechtszaak wordt het dus zeker niet.

Meer nog, de zanger maakte zich gisteren kwaad in de rechtbank toen zijn nieuwe nummer, dat nu nog niet uit is, per ongeluk afgespeeld werd. “Dat is een liedje dat ik in januari vorig jaar schreef. Dat is zelfs nog niet uit! Ik wil weten hoe jullie daaraan komen”, riep Sheeran geschokt.

De zanger krijgt het zwaar te verduren én het is niet de eerste keer dat Ed Sheeran wordt beschuldigd van plagiaat. Zo zou zijn nummer 'Photograph' uit 2015 te veel lijken op 'Amazing' van Matt Cardle en zou zijn hit 'Thinking out loud' uit 2014 te veel weg hebben van 'Let's get it on', het nummer van Marvin Gaye.

Het einde van de zaak is nog niet in zicht, want het proces loopt nog drie weken. Komen de beschuldigen uit het niets of hebben de aanklagers een punt? Beoordeel zelf!

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer