McDonald’s sluit Russische vestigingen

Dieter Blarinckx-08 maart 2022 om 20:22

Het lijkt van kwaad naar erger te gaan in de vete tussen Rusland en Oekraïne. Nadat al veel diensten hun services stopzetten in Rusland, gaan nu ook de eerste restaurants onherroepelijk dicht voor de Russen. Fastfoodketen McDonald’s heeft er immers beslist om alle 850 restaurants te sluiten uit protest. Alle 62.000 werknemers zullen wel betaald worden.

“Het was een moeilijk besluit, maar het menselijke leed bij de Oekraïners valt niet te negeren”, klinkt het in hun statement.

Ook Spotify, TikTok en Netflix ondernamen al actie. Vorige week maakten ook de grote filmverdelers zoals Disney, Warner en Sony bekend dat ze geen films meer zullen uitbrengen in Rusland...

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Kanye West ontwerpt nieuwe McDonald's-verpakking

Karen Luiken-24 mei 2022 om 16:00

Kanye West is bezig met een spannend project. Geen nieuwe muziek dit keer of een exclusieve kledingcollectie, maar een samenwerking met McDonald’s. De rapper gaat nieuwe voedselverpakkingen voor de hamburgergigant ontwerpen.

Speciaal voor de aankondiging keerde Kanye voor het eerst sinds twee maanden terug naar Instagram. Daar deelde hij een foto van een nieuw hamburgerdoosje voor McDonald’s.

“Ye werkt samen met de legendarische ontwerper Naoto Fukasawa om de verpakking van McDonald’s opnieuw uit te vinden”, aldus de artiest.

Zoals we van Kanye gewend zijn oogt de verpakking minimalistisch en ingetogen. De felle kleuren die McDonald’s normaal gebruikt, zijn nergens te bekennen.

Ontdek meer