'Familie' verwelkomt nieuw gezin

Karen Luiken-07 maart 2022 om 16:31

‘Familie’ krijgt er nóg een paar nieuwe gezichten bij. Na Jools Jatta Janssens vervoegen ook Senne Meynendonckx en Amine Boujouh de cast. Samen vormen ze het gezin van Samira, die wordt gespeeld door Belinda Voorspoets.

Vorige week hebben we kunnen zien hoe het nieuwe personage Naima haar intrede maakte. Ze beleefde een stomende avond met Guido en belandde met een overdosis alcohol in het ziekenhuis. Daar bleek dat ze niet Naima maar Jamila heet en niet 18 maar 15 jaar oud is.

Wat inmiddels ook duidelijk is geworden, is dat Jamila de dochter is van Samira. Maar ze is niet de enige uit het gezin die de ‘Familie’-kijker verblijdt met vers bloed. Ook haar soapbroertjes Brahim en Ilja zijn vanaf morgen in de reeks te zien.

De personages worden gespeeld door de 22-jarige Amine Boujouh (bekend van #LikeMe) en de 10-jarige Senne Meynendonckx. “Met deze rol is er voor mij een deur geopend naar een groot avontuur. Om het in danstermen te zeggen: ik ben heel dankbaar dat ik nu het podium mag delen met de grote jongens”, zegt Amine. “Mijn personage Brahim zet zijn familie op de eerste plek en dat is wel iets waar ik me volledig mee spiegel. Hij is misschien soms wat heftig in zijn manier van beschermen, maar hij heeft zijn hart wel op de juiste plek. Hij is zeker ook niet bang om van zich te laten horen dus dat zal nog voor vonken zorgen.”

Ook de jonge Senne is blij met zijn nieuwe job. “Thuis ben ik de oudste, maar bij ‘Familie’ ben ik de jongste. Ze noemen mij dan ook al grappend ‘de kleine’. Ik ben heel trots dat ik mee kan spelen in een populaire reeks als ‘Familie’.”

Ketnet krijgt nieuwe fictiereeks: 'Kids on the Block'

Karen Luiken-01 juli 2022 om 06:29

Ketnet start deze zomer met de opnames van ‘Kids on the Block’. In de nieuwe fictiereeks worden de avonturen van een groep kinderen in een cité in Limburg gevolgd.

Van een talentenjacht over verliefdheid tot een handel in diepgevroren pizza’s: het komt allemaal voorbij in ‘Kids on the Block’.

De reeks wordt geregisseerd door Sarah Kasmi, die de focus legt op inspirerende verhalen waarin uiteenlopende kinderen elkaar kruisen, kleine drama’s en eerste liefdes delen. Het eindresultaat is vanaf 2023 op Ketnet te zien.

Andere projecten waar de zender deze zomer aan werkt, zijn nieuwe afleveringen van ‘3Hz’, ‘Meisjes’, ‘GameKeepers’ en ‘Samson & Marie IJsjestijd’. Het derde seizoen van ‘3Hz’ verschijnt eind 2023, de overige reeksen komen dit najaar al naar Ketnet.

Deze ploegen staan in de finale van 'De Campus Cup'

Karen Luiken-30 juni 2022 om 06:09

Het is zover. Na de spannende halve finales van ‘De Campus Cup’ zijn de finalisten bekend. Vanavond neemt Toegepaste Taalkunde van de VUB het op tegen Geneeskunde van de KU Leuven.

In welke opleiding zitten dit jaar de slimste studenten? Dat moet nog blijken, maar één ding staat al vast: het wordt een primeur. Beide universiteiten hebben namelijk nog nooit een trofee gewonnen. Voor de VUB is het zelfs de eerste finaleplaats.

Geneeskunde van de KU Leuven versloeg eerder al de richting Toegepaste Taalkunde van de KU Leuven, maar kunnen ze het ook winnen van de taalkundigen uit Brussel? De finale van het vierde seizoen van ‘De Campus Cup’ is vanavond om 22.05 uur te zien op Eén.

Ontdek meer