Let op voor champagneflessen met MDMA

Amber Schepers-28 februari 2022 om 12:53

Voor champagneliefhebbers is het opletten geblazen, want de harddrug MDMA werd gevonden in enkele champagneflessen Moët & Chandon die online werden verkocht.

Wie online 3 liter flessen champagne Moët & Chandon Ice Impérial heeft gekocht, moet uit de doppen kijken. Er zijn namelijk grote hoeveelheden MDMA, of ook wel vloeibare xtc, gevonden in de flessen. Wie hier een glaasje van drinkt, kan ernstige schade oplopen.

In Duitsland en Nederland werden al tientallen mensen naar het ziekenhuis gebracht na het drinken van de champagne. In Duitsland heeft het voorval zelfs een leven gekost. Hoe de MDMA in de flessen terecht is gekomen, is nog steeds niet duidelijk. In België zijn er voorlopig nog geen gevallen gemeld en zijn er nog geen aanwijzingen dat de flessen op de Belgische markt verkrijgbaar zijn. Wie toch iets verdachts merkt, wordt gevraagd om onmiddellijk het FAVV-meldpunt te verwittigen! Eens proeven? Dat is geen goed idee.

Pop je een van deze champagneflessen en merk je een roodbruinige kleur met een raar anijsgeurtje? Dan is voorzichtig zijn de boodschap!

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer