Let op voor champagneflessen met MDMA

Amber Schepers-28 februari 2022 om 12:53

Voor champagneliefhebbers is het opletten geblazen, want de harddrug MDMA werd gevonden in enkele champagneflessen Moët & Chandon die online werden verkocht.

Wie online 3 liter flessen champagne Moët & Chandon Ice Impérial heeft gekocht, moet uit de doppen kijken. Er zijn namelijk grote hoeveelheden MDMA, of ook wel vloeibare xtc, gevonden in de flessen. Wie hier een glaasje van drinkt, kan ernstige schade oplopen.

In Duitsland en Nederland werden al tientallen mensen naar het ziekenhuis gebracht na het drinken van de champagne. In Duitsland heeft het voorval zelfs een leven gekost. Hoe de MDMA in de flessen terecht is gekomen, is nog steeds niet duidelijk. In België zijn er voorlopig nog geen gevallen gemeld en zijn er nog geen aanwijzingen dat de flessen op de Belgische markt verkrijgbaar zijn. Wie toch iets verdachts merkt, wordt gevraagd om onmiddellijk het FAVV-meldpunt te verwittigen! Eens proeven? Dat is geen goed idee.

Pop je een van deze champagneflessen en merk je een roodbruinige kleur met een raar anijsgeurtje? Dan is voorzichtig zijn de boodschap!

Dan toch geen Legoland in Charleroi

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 13:45

Droevig nieuws voor de pretparkfans die zaten te hopen op een Belgische vestiging van Legoland, want vandaag werd bekendgemaakt dat die plannen niet meer doorgaan. De Belgische vestiging in Charleroi komt er dus niet.

“De groep Merlin heeft ons meegedeeld dat ze niet langer het Belgische Legoland-park wil bouwen op de oude Caterpillar-site in Gosselies”, bevestigde de Waalse miners van Economie Willy Borsus aan de nationale pers. Er lagen dus wel degelijk plannen op tafel om een Belgische vestiging van Legoland te bouwen bij Charleroi, maar dat valt nu dus in het water.

Waarom het project niet doorgaat, wordt niet meegedeeld. Al vermoeden veel bronnen dat het schoentje wringt rond het kostenplaatje van zo’n pretpark. De kosten werden immers geschat op zo’n 400 miljoen euro.

Wie toch zo’n Legoland eens zelf wil bezoeken, kan terecht in Denemarken, Duitsland, Groot-Brittanië, Florida (VS), New York (VS), Californië (VS), Dubai, Maleisië, Zuid-Korea en Japan.

Nieuw-Zeeland gaat jongeren met liefdesverdriet helpen

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 10:25

De regering van Nieuw-Zeeland heeft zopas groot nieuws bekendgemaakt. Ze willen immers Nieuw-Zeelandse jongeren met liefdesverdriet gaan helpen. Dat doen ze met de campagne ‘Love Better’.

Hoe gaan ze dat net doen? Wel, via video’s, artikels en podcasts willen ze jongeren met een gebroken hart gaan bereiken. Ze zullen daarnaast ook een platform oprichten waar jongeren openlijk en in een veilige omgeving over hun gevoelens kunnen praten met een professional. Er zal een budget van zo’n 3,7 miljoen worden vrijgemaakt voor de ‘Love Better’-campagne.

Het initiatief komt er nadat een peiling bewees dat 87% van de 16- tot 24-jarigen die al een relatie hadden, ook te maken kreeg met heel wat liefdesverdriet. Dat resulteerde dan ook in gevolgen zoals zelfverminking, depressie, wraakgevoelens en soms zelfs stalking.

Met ‘Love Better’ hoopt Nieuw-Zeeland een luisterend oor te bieden en er te zijn voor de jongeren.

Ontdek meer