Er komt geen elfde dag voor de Gentse Feesten

Amber Schepers-24 februari 2022 om 15:22

Nu danscafés en fuiven de deuren terug mogen openen, gaan ook de Gentse Feesten dit jaar weer door! Nadat het tiendaagse volksfeest twee jaar op rij werd geannuleerd door corona, mogen we binnenkort terug los gaan in hartje Gent.

Elke zomer wordt Gent tien dagen lang omgetoverd tot één groot feestterrein waar duizenden sfeermakers hun energie kwijt kunnen. Het heeft twee jaar geduurd, maar de Gentse Feesten 2022 zijn een feit!

Voorstellen lagen op tafel om er een elfde dag aan toe te voegen, maar dat gaat helaas niet door. De stad wil samen met de organisatoren alles op alles zetten om feestgangers tien dagen lang top kwaliteit te leveren. Van vrijdag 15 juli tot en met zondag 24 juli wordt Gent the place to be. Afzakken naar Oost-Vlaanderen is dus de boodschap.

Intussen zijn de voorbereidingen al volop aan de gang. Het aftellen kan beginnen!

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer