McDonald's-ijsje met koriander, anyone?

Karen Luiken-23 februari 2022 om 09:23

McDonald’s heeft in het verleden flink geëxperimenteerd met smaken voor verschillende ijsjes. M&M’s, chocola, Oreo, KitKat, noem het maar op. De meeste varianten vallen in de smaak, maar we verwachten dat een nieuw exemplaar uit China wat minder aan populariteit zal winnen. Daar verkopen ze een Sundae met koriander.

Vervroegde 1 april-grap? Dat is ook wat wij in eerste instantie dachten. Maar nee: het ijsje bestaat echt en is alleen deze week verkrijgbaar. Voor de traktatie wordt roomijs gecombineerd met koriandersaus en gedroogde koriandervlokken.

De Sundae werd afgelopen maandag gelanceerd en wordt tot en met vrijdag verkocht. Sommige mensen zijn fan, de meeste niet. “Ik heb er een geproefd. Het smaakt eigenlijk best goed, meer naar limoen en mint”, zegt een voorstander. “Ik ben blij dat ik aan de andere kant van de planeet woon. Dat ding moet zo ver mogelijk bij mij vandaan blijven”, aldus een minder enthousiast iemand.

Kanye West ontwerpt nieuwe McDonald's-verpakking

Karen Luiken-24 mei 2022 om 16:00

Kanye West is bezig met een spannend project. Geen nieuwe muziek dit keer of een exclusieve kledingcollectie, maar een samenwerking met McDonald’s. De rapper gaat nieuwe voedselverpakkingen voor de hamburgergigant ontwerpen.

Speciaal voor de aankondiging keerde Kanye voor het eerst sinds twee maanden terug naar Instagram. Daar deelde hij een foto van een nieuw hamburgerdoosje voor McDonald’s.

“Ye werkt samen met de legendarische ontwerper Naoto Fukasawa om de verpakking van McDonald’s opnieuw uit te vinden”, aldus de artiest.

Zoals we van Kanye gewend zijn oogt de verpakking minimalistisch en ingetogen. De felle kleuren die McDonald’s normaal gebruikt, zijn nergens te bekennen.

Man eet 50 jaar lang iedere dag een Big Mac

Karen Luiken-22 mei 2022 om 15:05

Een man genaamd Donald Gorske heeft iets bijzonders te vieren. Hij eet al vijftig jaar lang iedere dag een Big Mac van de McDonald’s. Afgelopen dinsdag was zijn jubileum.

Donald heeft vijftig jaar lang vrijwel iedere dag een bezoekje gebracht aan de McDonald’s om een Big Mac te halen. Soms zelfs twee. Hij sloeg in al die tijd slechts acht dagen over en heeft daarmee een wereldrecord te pakken.

De man ging dinsdag naar een plaatselijke McDonald’s in Wisconsin om zijn jubileum te vieren. Het is de plek waar hij in 1972 de eerste hap van een Big Mac at. “Toen heb ik gezegd dat ik deze burger waarschijnlijk voor de rest van mijn leven zou gaan eten”, zegt hij volgens Guinness World Records. En daar is geen woord aan gelogen.

Het is niet de eerste keer dat Donald een record pakt met zijn liefde voor McDonald’s. In 1999 deed hij dat voor het eerst door als eerste persoon ooit 15.490 Big Macs te eten. In 2021 werkte hij dat totaal bij naar 32.340 burgers.

Ontdek meer