Instagram en TikTok-museum komt naar Wijnegem!

Karen Luiken-22 februari 2022 om 16:13

Social media-magnaten, opgelet. Het Instagram en TikTok-museum Smile Safari krijgt een nieuwe locatie in ons land. De deuren van het paradijs openen op 1 april in Wijnegem.

Na verschillende succesvolle edities in Brussel, Kortrijk en Lille is het nu de beurt aan Wijnegem. In het winkelcentrum Shop Eat Enjoy vind je binnenkort een museum met allerlei installaties en achtergronden die ideaal zijn voor het maken van de perfecte Instagram-foto of TikTok-video. Je kunt rekenen op schommels, optische illusies, videowalls, neon signs, spiegelkamers, karaokebooths, trampolines, ballenbaden en prachtige auto’s.

Er komt zelfs een speciale private room die afgehuurd kan worden voor een verjaardags- of vrijgezellenfeestje. Ook krijgt Smile Safari voor het eerst een eigen bar, de Smile Saloon, waar een fijn aanbod aan kleurrijke en smakelijke drankjes en hapjes geserveerd worden.

Ticket kopen? Dat kan via de website van Smile Safari!

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer