Deze speculoos-koekjes maak je met slechts 3 ingrediënten

Karen Luiken-07 augustus 2021 om 12:39

Lotus speculoospasta is ongetwijfeld de beste uitvinding van deze eeuw. Een slank lijf krijg je er niet van, maar die gedachte schuiven voor deze hemelse traktatie maar al te graag naar de achtergrond. Het spul is niet alleen lekker op brood, het blijkt ook het perfecte ingrediënt voor overheerlijke koekjes.

Je hoeft er geen eieren voor in huis te halen. Zelfs een oven hoeft niet aanwezig te zijn om deze Lotus-koekjes te maken. Het enige wat je wel nodig hebt, zijn een paar minuten van je tijd en slechts drie ingrediënten.

Hoe maak je ze? Meng 100 gram Biscoff-spread met 60 gram bloem en drie eetlepels melk. Kneed het geheel tot een deegbal. Vet een bord in, verdeel het deeg in vijf kleine balletjes en maak met je vinger een inkeping in het midden. Leg vervolgens een kloddertje speculoospasta in ieder exemplaar. Even een minuutje in de magnetron en klaar is je traktatie!

McDonald's komt met eerste veganistische burger

Karen Luiken-14 september 2021 om 14:15

Vegetarische opties heeft McDonald's inmiddels genoeg, maar een veganistische burger ontbrak nog. Tot nu. De fastfoodketen komt met de McPlant, een gerecht dat – de naam zegt het al – gemaakt wordt van plantaardige producten.

De McPlant bestaat uit een broodje met een veganistische Beyond Burger en veganistische kaas op basis van erwteneiwit. Verder is-ie ook voorzien van sla, ui, tomaat, augurk, ketchup, mosterd, een veganistische saus en een sesambroodje.

De burger is vooral in het leven geroepen voor flexitariërs. Oftewel: mensen die normaal gesproken wel vlees eten maar daarnaast ook interesse hebben in plantaardige producten. Voor je dieet hoef je 'm in ieder geval niet te nemen. Met 400 calorieën is-ie namelijk een stuk minder healthy dan een cheeseburger, die 'slechts' 300 calorieën bevat.

Het is niet helemaal duidelijk of de McPlant ook naar ons landje zal komen. Wel vind je het gerecht binnenkort in Nederlandse en Britse filialen van McDonald’s.

KFC opent dinsdag eindelijk haar deuren in Leuven

Nico De Greef-13 september 2021 om 16:40

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat KFC in 2021 een nieuwe vestiging zou gaan openen in het hartje van Leuven. Na een stille zomer is het eindelijk zover en weten we wanneer de populaire fastfoodketen open zal gaan in de studentenstad.

Dat zal gebeuren op dinsdag 14 september. Vanaf klokslag 11 uur kunnen hongerige fans er op de Oude Markt 14 terecht om te smullen van al de bekende kipgerechten waaronder uiteraard de legendarische bucket met gefrituurde kip. En geef nou toe: wie begint er bij de gedachte aan al die heerlijke gerechten al niet te watertanden?

Het personeel van KFC Leuven kan alvast niet wachten om erin te vliegen. Jij ook?

Ontdek meer