Masturberen kan helpen voor goede nachtrust

Karen Luiken-07 augustus 2021 om 03:51

Tip voor iedereen die moeite heeft met in slaap komen: leg je telefoon of boek op je nachtkastje en zet jezelf aan het werk. Het blijk dat een goede masturbeersessie wonderen kan doen voor een fijne nachtrust.

Masturbatie is om veel verschillende redenen goed voor een mens. Eén van die redenen: je slaapt er blijkbaar goed van. Volgens huisarts dr. Jeff Foster heeft dat te maken met de hormonen die vrijkomen als je bezig bent. “Een seksuele activiteit, die meestal resulteert in een orgasme, veroorzaakt het vrijkomen van meerdere hormonen”, zegt hij volgens Glamour. Het gaat om stofjes die zorgen voor positieve gevoelens, ontspanning, heldere gedachten en tevredenheid. “Maar het kan ook leiden tot een kalmerend of zelfs verdovend effect.”

Wie liever zijn of haar partner betrekt bij een sessie in bed, zal overigens hetzelfde effect krijgen. Het maakt volgens de huisarts niet uit of je kiest voor ‘eigenliefde’ of seks met een ander. “Masturbatie is hetzelfde als geslachtsgemeenschap. Vanuit een slaapperspectief maakt het je hersenen niet uit of je seks hebt gehad met iemand anders of alleen.”

(Photo by Dainis Graveris on Unsplash)

Van roken krijg je erectiestoornissen, feit of fabel?

Kevin Watjou-09 december 2021 om 16:24

Jaël Ost ging de Meir van Antwerpen op om te kijken hoeveel we nu eigenlijk weten over de gevolgen van roken.

Demi Lovato brengt eigen vibrator op de markt

Karen Luiken-09 november 2021 om 15:52

Iedereen kan binnenkort klaarkomen met Demi Lovato. De artiest heeft een eigen vibrator uitgebracht en gaf het seksspeeltje de naam Demi Wand. Dat laat het muzikale talent weten via Instagram.

"Ik wilde mijn eigen seksspeeltje maken om het stigma rond plezier weg te nemen en je seksuele relatie naar een hoger niveau te tillen", aldus Demi. "Het is tijd om afscheid te nemen van het stigma. We verdienen allemaal plezier. We verdienen allemaal een orgasme."

Demi werkte voor het maken van de vibrator samen met de online seksspeeltjeswinkel Bellesa Boutique. Het knalgele speeltje heeft acht verschillende standjes en gaat gepaard met een bijpassend doosje. Je betaalt er 79 euro voor.

Ontdek meer