Masturberen kan helpen voor goede nachtrust

Karen Luiken-07 augustus 2021 om 03:51

Tip voor iedereen die moeite heeft met in slaap komen: leg je telefoon of boek op je nachtkastje en zet jezelf aan het werk. Het blijk dat een goede masturbeersessie wonderen kan doen voor een fijne nachtrust.

Masturbatie is om veel verschillende redenen goed voor een mens. Eén van die redenen: je slaapt er blijkbaar goed van. Volgens huisarts dr. Jeff Foster heeft dat te maken met de hormonen die vrijkomen als je bezig bent. “Een seksuele activiteit, die meestal resulteert in een orgasme, veroorzaakt het vrijkomen van meerdere hormonen”, zegt hij volgens Glamour. Het gaat om stofjes die zorgen voor positieve gevoelens, ontspanning, heldere gedachten en tevredenheid. “Maar het kan ook leiden tot een kalmerend of zelfs verdovend effect.”

Wie liever zijn of haar partner betrekt bij een sessie in bed, zal overigens hetzelfde effect krijgen. Het maakt volgens de huisarts niet uit of je kiest voor ‘eigenliefde’ of seks met een ander. “Masturbatie is hetzelfde als geslachtsgemeenschap. Vanuit een slaapperspectief maakt het je hersenen niet uit of je seks hebt gehad met iemand anders of alleen.”

(Photo by Dainis Graveris on Unsplash)

Dan toch geen ban voor expliciete content op OnlyFans

Esther Lapin-25 augustus 2021 om 13:05

Vorige week kwam het nieuws dat OnlyFans seksueel expliciete content ging bannen van zijn platform vanaf 1 oktober. Dat ging gepaard met heel veel kritiek van de creators waardoor OnlyFans nu op zijn stappen terugkeert.

De ban kwam er omdat OnlyFans niet meer genoeg geld binnenkreeg van banken en andere investeerders, waardoor ze hun creators niet meer konden betalen. Voor hen leek het verbod op seksueel expliciete content dan de enige oplossing.

Toch waren ze niet gevoelig aan alle kritiek van de sekswerkers en besloten ze toch om de ban in te trekken. Ze lieten dan ook in een tweet weten: "Bedankt aan iedereen om jullie te laten horen. We hebben de nodige garanties gekregen om onze diverse creator community te ondersteunen en hebben de geplande beleidswijziging van 1 oktober opgeschort. OnlyFans staat voor inclusiviteit en we blijven alle makers een thuis bieden."


Ook al heeft het nieuws van de wijziging van hun richtlijnen voor negatieve aandacht gezorgd, toch is het niet voor niets geweest. Door de aankondiging ervan vertrokken er tamelijk wat creators naar andere platformen en kon OnlyFans zo hun investeerders onder druk zetten. Hierdoor zagen de banken ook in dat zo een ban op pornografische content niet de oplossing was en besloten ze toch om nog te investeren in het platform.

Ben je benieuwd hoe OnlyFans exact werkt? Kijk dan zeker naar Curious, onze nieuwe serie die nu al te zien is op Streamz en binnenkort op YouTube.

OnlyFans-creators verhuizen naar Fansly

Esther Lapin-23 augustus 2021 om 15:42

Vorige week kondigde OnlyFans een verbod aan voor seksueel expliciete content vanaf 1 oktober. Dit was een ramp voor vele sekswerkers waarvan OnlyFans hun job is. Dit zorgde ervoor dat velen van hen naar Fansly, een soortgelijke site, zijn overgestapt.

OnlyFans heeft beslist om geen seksueel expliciete content meer toe te laten vanaf 1 oktober. Dat hebben ze gedaan om meer investeerders aan te trekken. Ze hadden echter nooit verwacht dat zo veel van hun creators naar een ander platform zouden overstappen.

Het andere platform in kwestie is Fansly. Een site met dezelfde concept als OnlyFans: gebruikers kunnen er content uploaden die hun fans tegen betaling, via een abonnement of per post apart, kunnen bekijken. Vanaf OnlyFans het nieuws had aangekondigd stroomden de nieuwe gebruikers toe. Op een bepaald moment kwamen er 4.000 nieuwe gebruikers per uur en dat konden hun servers niet aan.

Fansly had dan ook de boodschap begrepen en heeft onmiddellijk features aangepast aan hun site. Zo breidde het zijn support team uit en zorgde het voor snellere videoprocessing. Toch betreuren ze dat dit OnlyFans is overkomen: “We willen groeien omdat onze site meer features heeft, veiliger is en betere support heeft. Niet omdat gebruikers gedwongen worden om ons platform te gebruiken.”

Ontdek meer