Masturberen kan helpen voor goede nachtrust

Karen Luiken-07 augustus 2021 om 03:51

Tip voor iedereen die moeite heeft met in slaap komen: leg je telefoon of boek op je nachtkastje en zet jezelf aan het werk. Het blijk dat een goede masturbeersessie wonderen kan doen voor een fijne nachtrust.

Masturbatie is om veel verschillende redenen goed voor een mens. Eén van die redenen: je slaapt er blijkbaar goed van. Volgens huisarts dr. Jeff Foster heeft dat te maken met de hormonen die vrijkomen als je bezig bent. “Een seksuele activiteit, die meestal resulteert in een orgasme, veroorzaakt het vrijkomen van meerdere hormonen”, zegt hij volgens Glamour. Het gaat om stofjes die zorgen voor positieve gevoelens, ontspanning, heldere gedachten en tevredenheid. “Maar het kan ook leiden tot een kalmerend of zelfs verdovend effect.”

Wie liever zijn of haar partner betrekt bij een sessie in bed, zal overigens hetzelfde effect krijgen. Het maakt volgens de huisarts niet uit of je kiest voor ‘eigenliefde’ of seks met een ander. “Masturbatie is hetzelfde als geslachtsgemeenschap. Vanuit een slaapperspectief maakt het je hersenen niet uit of je seks hebt gehad met iemand anders of alleen.”

(Photo by Dainis Graveris on Unsplash)

Last van hooikoorts? Seks helpt!

Karen Luiken-15 juni 2022 om 07:22- Foto:

Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Neusspray, tissues, loratadine en cetirizine. Iedereen met hooikoorts zal deze producten herkennen. Ze kunnen helpen of in ieder geval verlichting bieden, maar wetenschappers zijn er heilig van overtuigd dat het beste medicijn tussen de lakens te vinden is. Uit onderzoek is gebleken dat seks kan helpen in de strijd tegen jeukende ogen, loopneuzen en niesen. Dat meldt Ladbible.

Experts vonden in 2019 een verband tussen seks en de neusholtes. Een intiem avontuurtje in bed zou ervoor zorgen dat de bloedvaten in de neus en ogen strakker worden, waardoor verstopte neuzen worden gedeblokkeerd en tranende ogen minder waterig worden.

“Seks kan van tijd tot tijd worden gedaan om de verstopping te verlichten”, legt Sina Zarrintan in het tijdschrift Medical Hypotheses. “Patiënten kunnen het aantal sekspartijtjes aanpassen aan de ernst van de symptomen.” Oftewel: hoe erger je klachten zijn, hoe vaker je tussen de lakens moet duiken. Easy as that!

Een op de vier Vlaamse vrouwen verkiest werk boven seks

Karen Luiken-02 juni 2022 om 16:04

Wat doe je liever: ’s avonds wat werk afmaken of het bed induiken voor een intiem avontuurtje met je partner? Uit onderzoek is gebleken dat 24 procent van alle Vlaamse vrouwen voor de eerste optie kiest. Bij mannen gaat het om 17 procent.

Het onderzoek van Deals.be is onder 1.011 volwassenen Vlamingen met een vaste relatie gehouden en uitgevoerd door Panelinzicht. Naast het feit dat een deel dus liever werkt dan seks heeft, blijkt ook dat 14 procent van de ondervraagde Vlaamse volwassenen het prima vinden om slechts één keer per jaar seks te hebben met hun partner.

Verder geven vooral Vlaamse mannen aan het gevoel te hebben dat zij seksueel niet op een lijn zitten met hun geliefde. De helft denkt een hoger libido te hebben dan hun partner, tegenover zeventien procent van de ondervraagde vrouwen. Niet minder dan één op de vijf Vlaamse mannen verdenkt zijn partner er zelfs van aseksueel te zijn. Onder vrouwen bedraagt dit slechts acht procent.

Ontdek meer