België krijgt er twee 'Harry Potter'-winkels bij

Karen Luiken-06 augustus 2021 om 12:35

België krijgt er maar liefst twee ‘Harry Potter’-winkels bij. Zowel in Kortrijk als in Gent vind je binnenkort shops waar je je als heuse tovenaarsfan rond kan wanen in een wereld vol magie.

The Wizard Store, de winkel in kwestie, zit al in de plaatsjes Moeskroen, Bergen en Mons. Binnenkort komt-ie dus ook naar andere plekken in het land. Je vindt er alles wat het hart van een ‘Harry Potter’-liefhebber begeert. Kleding in de stijl van de vierafdelingen van Zweinstein bijvoorbeeld, of wat dacht je van verkleedspullen?

Met een beetje geluk hebben ze een onzichtbaarheidsmantel – want zeg nou zelf: je zou liegen als je daar vroeger niet van droomde. Verder worden er ook puzzels verkocht, glazen, schaakspellen en zo’n beetje alles wat je kunt bedenken. Zelfs snoep is in de winkels aanwezig.

In Kortrijk vestigt de shop zich op 4 september aan de Doorniksestraat. Gent volgt een dagje later.

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Meerdere doden door schietpartij op universiteit in Rusland

Karen Luiken-20 september 2021 om 10:19

Een jonge schutter heeft maandag het vuur geopend op een universiteit in de Russische stad Perm. Zeker acht mensen zijn om het leven gekomen. Ook zijn er gewonden gevallen. Dat melden verschillende media.

De schutter zou een student van de universiteit zijn. Hij viel de school rond 11.30 uur (lokale tijd) binnen en schoot daar op verschillende mensen. Zeker acht slachtoffers overleefden de schietpartij niet. Meerdere studenten sprongen uit ramen van het gebouw om te kunnen ontsnappen.

De schutter, gekleed in het zwart en gewapend met een machinegeweer, heeft volgens VTM Nieuws een afscheidsbrief achtergelaten waarin hij beweert al jarenlang bezig te zijn met het plannen van de aanval. Hij zou geld hebben gespaard voor een wapen en zegt geen extremist te zijn. “Ik weet niet hoeveel ik er kan doden, maar ik zal er alles aan doen om er zoveel mogelijk mee te nemen”, zo zou het klinken in de brief.

De dader zou inmiddels zijn uitgeschakeld. Of dat betekent dat hij gedood of aangehouden is, is niet duidelijk.

Ontdek meer