België krijgt er twee 'Harry Potter'-winkels bij

Karen Luiken-06 augustus 2021 om 12:35

België krijgt er maar liefst twee ‘Harry Potter’-winkels bij. Zowel in Kortrijk als in Gent vind je binnenkort shops waar je je als heuse tovenaarsfan rond kan wanen in een wereld vol magie.

The Wizard Store, de winkel in kwestie, zit al in de plaatsjes Moeskroen, Bergen en Mons. Binnenkort komt-ie dus ook naar andere plekken in het land. Je vindt er alles wat het hart van een ‘Harry Potter’-liefhebber begeert. Kleding in de stijl van de vierafdelingen van Zweinstein bijvoorbeeld, of wat dacht je van verkleedspullen?

Met een beetje geluk hebben ze een onzichtbaarheidsmantel – want zeg nou zelf: je zou liegen als je daar vroeger niet van droomde. Verder worden er ook puzzels verkocht, glazen, schaakspellen en zo’n beetje alles wat je kunt bedenken. Zelfs snoep is in de winkels aanwezig.

In Kortrijk vestigt de shop zich op 4 september aan de Doorniksestraat. Gent volgt een dagje later.

Dior stelt samenwerking met Travis Scott uit

Karen Luiken-30 december 2021 om 10:17

Opnieuw een tegenslag voor Travis Scott. De rapper die al weken onder vuur ligt nadat er tien mensen overleden bij het door hem georganiseerde Astroworld-festival, zou eigenlijk gaan samenwerken met Dior. Maar dat plan is nu op de lange baan geschoven, zo laat het luxemerk weten in een mededeling.

Tijdens Astroworld op 5 november brak wegens grote drukte grote paniek uit. Tien mensen kwamen om, nog eens honderden bezoekers raakten gewond. Sindsdien heeft Travis Scott het zwaar te verduren; merken die met de rapper samenwerkten nemen afstand van hem en stellen releases uit. Dior doet nu hetzelfde.

Het luxemerk zou eigenlijk volgende maand samen met Travis Scott een herencollectie uitbrengen onder de naam Cactus Jack. Maar, zo klinkt het bij Dior: “Uit respect voor iedereen die geraakt is door de tragische gebeurtenissen op Astroworld, heeft Dior besloten om de lancering van de producten uit de samenwerking met Cactus Jack voor onbepaalde tijd uit te stellen."

Het zou om een gemeenschappelijke beslissing gaan waar Travis Scott ook mee heeft ingestemd.

De MIA’s en Gala van de Gouden K's verplaatst

Karen Luiken-30 december 2021 om 09:44

De Music Industry Awards (MIA’s) en het Gala van de Gouden K’s worden verplaatst. Beide evenementen zullen vanwege alle corona-perikelen plaatsvinden in april.

Omdat het uitreiken van een Gouden K alleen kan onder het luide en enthousiaste applaus van duizenden Ketnetters, wordt het Gala van de Gouden K’s uitgesteld naar zondag 3 april. Mensen die een kaartje hebben voor het spektakel mogen deze behouden. Het evenement vindt plaats in het Sportpaleis.

De liveshows van de MIA’s staan op de planning voor zaterdag 30 april in Paleis 12. Het wordt een dubbeleditie die zowel terugkijkt naar het jaar 2020 als het jaar 2021. Later wordt bekendgemaakt welke artiesten zullen optreden. Ook hier geldt dat de kaartjes van tickethouders geldig blijven.

Ontdek meer