Vijf dingen die we willen zien in Star Wars Jedi: Fallen Order 2

Nico De Greef-06 februari 2022 om 15:00

Star Wars Jedi: Fallen Order is verreweg een van de beste Star Wars-games ooit gemaakt. Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat een vervolg nog beter zou kunnen zijn dan de eerste game. Nu het officieel bekend is dat er aan een sequel wordt gewerkt, is er geen betere tijd om na te denken over welke veranderingen ontwikkelaar Respawn Entertainment allemaal zou kunnen doorvoeren om van de sequel een waardige opvolger te maken. Dit zijn alvast vijf dingen die wij graag willen zien in Jedi Fallen Order 2:

1. Meer customization

In Fallen Order kreeg de speler al de optie om verschillende zaken aan te passen naar hun eigen smaak. Zo was het mogelijk om bijvoorbeeld de kleur te bepalen van je ruimteschip en metgezel BD-1. Ook kon je de outfit van het hoofdpersonage Cal Kestis wijzigen, maar meer dan het veranderen van de kleur van de standaard-outfit en een dozijn poncho's, bleek niet mogelijk te zijn. In de sequel willen we graag meer diverse soorten outfits zien voor Cal zodat hij zich kan kleden voor elke gelegenheid. Zo zou het bijvoorbeeld veel logischer zijn om Cal een warme dikke winterjas te laten dragen tijdens een bezoekje aan een ijsplaneet, in plaats van een standaard uniform.

2. Combat

Combat was best al uitgebreid in Fallen Order. Spelers konden al speciale aanvallen uitvoeren en ook kiezen tussen een single-bladed en double-bladed combat-stijl. Laatstgenoemde is vooral handig tijdens gevechten met meerdere vijanden tegelijk en kan zelfs voor een korte periode losgekoppeld worden waarbij de speler in dat geval in elk hand een lichtzwaard hanteert. In de sequel zou het erg gaaf zijn mocht de speler altijd en overal met twee losse lichtzwaarden kunnen vechten.

(lees verder onder de foto)

3. Meer Force-krachten

Verder zagen we ook hoe Cal Force-krachten als Force Push en Force Pull leerde gebruiken, en ontdekten we dat hij over de unieke gave beschikt om objecten en vijanden te vertragen. Allemaal best cool, maar er bestaan nog veel meer Force-krachten die Cal kan leren gebruiken, zoals Force Healing en Jedi Mind Trick. Force Healing zou een extra optie voor de speler kunnen betekenen om health terug te krijgen wanneer BD-1 geen stim canisters ter beschikking heeft, terwijl Jedi Mind Trick non-mechanische vijanden in bondgenoten zou kunnen veranderen. Niet alleen is dit erg handig bij gevechten met grotere groepen vijanden, maar het werkt ook als een perfect afleidingsmanoeuvre.

4. Bruisende planeten

Star Wars speelt zich af in een oneindig groot sterrenstelsel vol planeten die bruisen van het leven. Toch was dat niet altijd merkbaar in Jedi: Fallen Order. Veel planeten in de game voelden namelijk erg verlaten aan en bestonden uit enkel fauna en flora om te verkennen. Een planeet waar de speler een stad of dorpje kan bezoeken en een praatje kan slaan met de plaatselijke (alien-)bevolking, is zowaar een must in de sequel.

5. Zij-missies

Een gevolg van de vele verlaten planeten is dat de speler, naast het voltooien van de verhaallijn, niet echt veel te doen krijgt in de game. Dit zou opgelost kunnen worden door de introductie van optionele zij-missies die spelers op elke planeet kunnen voltooien om extra rewards (in de vorm van cosmetics) vrij te spelen. Een leuk extraatje voor spelers die meer tijd wensen door te brengen in de game.

Belgische gamefinale Red Bull Flick dit weekend in het Sportpaleis!

Amber Schepers-19 mei 2022 om 10:30

Antwerpen is deze week de place to be voor fans van het spel CS:GO. In het Sportpaleis verzamelen dit weekend alle internationale CS:GO-pro’s voor de PGL Antwerp Major. Ook ons Belgisch gametalent wordt op de proef gesteld tijdens de nationale finale van Red Bull Flick op zaterdag 21 mei in het Sportpaleis.

Counter-Strike: Global Offensive, beter bekend als CS:GO, is een competitieve first-person shooting game. Tijdens het Red Bull Flick toernooi worden de skills van verschillende teams op de proef gesteld in een twee tegen twee game van CS:GO. De teams spelen aan een waanzinnig tempo op speciaal ontworpen maps. Dit keer gaat de nationale finale door op de PGL Antwerp Major in het Sportpaleis.

70 teams schreven zich in voor de twee online qualifiers. Acht daarvan scoorden een plek in de nationale finale van nu zaterdag. Zij zullen alles op alles zetten om hun tegenstanders uit te schakelen en hun plek in de European Play-offs te veroveren. Het Sportpaleis in Antwerpen wordt omgetoverd tot een echt virtueel slagveld.

Wil jij de Belgische finale van Red Bull Flick live meevolgen? Dat kan hier!

Vanaf vandaag tot en met zondag kan je tijdens de PGL Antwerp Major ook terecht op de booth om zelf je CS:GO skills te testen!

Red Bull Content Pool

Nieuwe PlayStation 5 faceplates vanaf 17 juni te koop

Dieter Blarinckx-19 mei 2022 om 06:37

Ben jij de trotse eigenaar van een PlayStation 5 en heb je eens goesting in een nieuw kleurtje? Dan hebben we goed nieuws want vanaf 17 juni zullen de nieuwe faceplates te koop zijn!

Op de officiële webshop van PlayStation kan je dus binnenkort de langverwachte vijf nieuwe kleuren aanschaffen: Midnight Black, Cosmic Red, Galactic Purple, Starlight Blue en Nova Pink. Voor zo’n faceplate betaal je dan €54,99.

Wél is er een kleine sidenote: Sony heeft alvast laten weten dat je er maar één per keer kan kopen. Wegens de grote vraag is er een limiet van 1 set consolepanelen per huishouden.

Wees er dus snel bij op 17 juni!

Ontdek meer