EA kondigt meerdere nieuwe Star Wars-games aan

Nico De Greef-25 januari 2022 om 16:45

Uitgever Electronic Arts heeft bevestigd dat er intern aan drie nieuwe Star Wars-games wordt gewerkt. Het gaat om een nieuw deel in de Star Wars Jedi-serie, een first-person shooter en strategiegame. EA-studio Respawn Entertainment ontfermt zich over de ontwikkeling van alle drie de games, elk met een apart team aan verbonden.

EA mag dan niet langer de exclusieve rechten bezitten om als enige uitgever Star Wars-games te produceren, toch houdt dat het bedrijf niet tegen om haar samenwerking met Lucasfilm Games gewoon verder te zetten. In de komende jaren zullen beide bedrijven nauw samenwerken om maar liefst drie nieuwe Star Wars-titels te lanceren.

De eerste titel zal vooral fans van de action-adventure game Star Wars Jedi: Fallen Order heel blij maken. Want volgens game-regisseur Stig Asmussen wordt er al druk aan het volgende deel in de Star Wars Jedi-serie gewerkt. Hoewel er nog geen details bekend zijn over de inhoud, wordt verwacht dat het spel het verhaal van Jedi-padawan Cal Kestis zal voortzetten. Van alle aangekondigde games, zou dit project naar verluidt het verst in ontwikkeling zijn.

Als tweede wordt er gewerkt aan een geheel nieuwe Star Wars first-person shooter. Aan het hoofd van deze titel staat Peter Hirschmann, een man die al heel wat ervaring heeft met de Star Wars-franchise. Zo was hij in de voorbije jaren mede-verantwoordelijk voor maar liefst een dozijn Star Wars-spellen waaronder de Battlefront-serie.

Tot slot is er ook nog leuk nieuws voor liefhebbers van strategische games. Respawn werkt namelijk ook aan een nieuwe Star Wars strategy game en doet dit in samenwerking met Bit Reactor, een nieuwe studio waar veel industrieveteranen werken bekend om hun bijdrage aan de XCOM- en Civilization-series.

Wanneer en op welke platformen de nieuwe Star Wars-titels moeten verschijnen, is op dit moment nog onduidelijk.

Populaire streamer Ninja heeft huidkanker

Chelsy Vanlerberghe-27 maart 2024 om 16:05

De bekende streamer Tyler 'Ninja' Blevens heeft bekendgemaakt hij een vorm van huidkanker heeft. Dat ontdekte hij nadat hij een vlek op de onderkant van zijn voet had laten onderzoeken.

Ninja is de meest gevolgde streamer op het platform Twitch, waar hij meer dan 19 miljoen volgers heeft. Zijn volgers kunnen daar meevolgen hoe hij videogames speelt, zoals Fortnite.

In een bericht op X, het vroegere Twitter, vertelt de gamer dat de kanker is vastgesteld na een jaarlijkse controle van zijn moedervlekken. De dermatoloog heeft toen een melanoom vastgesteld. "Er was een moedervlek onder mijn voet die ze wouden verwijderen om zeker te zijn," vertelt hij op X. "Het is schrikken, maar ze zijn optimistisch dat we het in een vroeg stadium hebben ontdekt."

Naar eigen zeggen wordt er ook een tweede vlek onderzocht. Hij adviseert zijn miljoenen volgers om hun huid te laten controleren.

Nieuwe Marvel-game '1943: Rise of Hydra' verschijnt in 2025

Nico De Greef-20 maart 2024 om 18:30

Skydance New Media en Marvel hebben tijdens het Game Developers Conference in San Francisco meer details onthuld over hun reeds aangekondigde game waarin Captain America en Black Panther de hoofdrollen spelen. Tijdens het event werden zowel de titel van het spel alsmede de eerste in-game beelden getoond.

Zowat anderhalf jaar geleden kondigde Marvel de komst aan van een nieuwe game waarin de superhelden Captain America en Black Panther de hoofdrollen spelen. Dankzij GDC weten we nu ook hoe het spel officieel zal heten: 'Marvel 1943: The Rise of Hydra'.

Zoals eerder al aangekondigd was, zal het spel zich afspelen in het bezette Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog (meer specifiek in het jaar 1943). Het verhaal draait om 4 verschillende helden, allen met zeer uiteenlopende achtergronden, die op verschillende punten in de game kunnen worden gespeeld. Zo zullen spelers in de huid kunnen kruipen van Captain America en Black Panther, maar ook van een Amerikaanse soldaat en spionne van Afrikaanse roots.

In het begin kunnen de vier maar moeilijk met elkaar om, maar veel tijd om te kibbelen hebben ze niet. Een sinister complot en de opkomst van de Nazistische organisatie Hydra dreigt namelijk de wereld in chaos te stortten. Enkel wanneer de vier helden hun krachten bundelen maken ze kans om de dreiging te stoppen.

Hoewel er nog geen officiële releasedatum bekend is, heeft Marvel alvast wel bevestigd dat het spel in 2025 in de winkelrekken moet liggen.

Bekijk hieronder de story trailer van Marvel 1943: The Rise of Hydra

Ontdek meer