'Marble Mania' (met K3) volgende week van start

Karen Luiken-02 februari 2022 om 16:36

Televisiekijkend publiek krijgt er volgende week een nieuwe sensatie bij. Vanaf 12 februari zendt VTM iedere zaterdag ‘Marble Mania’ uit, een show waarin knikkers en bekende Vlamingen centraal staan.

In iedere aflevering van het programma nemen drie bekende Vlamingen het tegen elkaar op in de bezigheid waar we vroeger allemaal verslaafd aan waren: knikkeren. Ze spelen zenuwslopende rondes op indrukwekkende knikkerbanen en doen spelletjes als mini-bowlen of penaltyschieten.

Het seizoen wordt afgetrapt met K3’tjes Hanne, Marthe en Julia. Later doen ook bekende chefs, radio dj’s, soapacteurs en topsporters mee. Kürt Rogiers is verantwoordelijk voor de presentatie. “Ik ben heel blij dat ik na ‘Lego Masters’ en ‘K2 zoekt K3’ opnieuw een programma mag presenteren waarvan ik weet dat het hele gezin, van de kleine kids tot opa, er met heel veel plezier samen naar zal kijken”, vertelt Kürt.

Zien: zo transformeerden Jelle & Rik voor 'Nonkels'

Dieter Blarinckx-24 mei 2022 om 16:12

De gloednieuwe en doldwaze Vlaamse serie 'Nonkels' is nog maar pas op de buis, maar al een schot in de roos! En zender Play4 deelde zopas een unieke blik op de make-up van hoofdrolspelers Rik Verheye en Jelle De Beule.

In 'Nonkels' wordt het leven van drie broers van middelbare leeftijd en hun familie overhoop gegooid wanneer een Afrikaanse vluchteling voor de deur staat. Wat de serie zo komisch maakt, is dat die volledig in het West-Vlaams is!

"Nee, Rik Verheye & Jelle De Beule zien er normaal gezien niet zo uit. Heel wat make-up en geduld komen kijken bij het omtoveren van deze twee acteurs. Welgekomen Nonkel Willy & Nonkel Luc", klinkt het bij de video.

Check de coole behind-the-scenes hier:

'Château Planckaert' komt ook naar Nederland

Karen Luiken-22 mei 2022 om 08:27

Onze noorderburen smullen van Belgische realityshows. Na ‘De Verhulstjes’ komt binnenkort ook het programma ‘Château Planckaert' naar de Nederlandse beeldbuis. De reeks gaat volgens RTL binnenkort van start bij Videoland.

De leden van de familie Planckaert worden gezien als de Belgische Meilandjes. Eddy, de vader des huizes, wordt samen met zijn gezin gevolgd terwijl ze een kasteel in Frankrijk restaureren. Daar komen verschillende problemen bij kijken, zoals vertragingen tijdens werkzaamheden, een steeds slechter wordende gezondheid van mémé clara en het afstandsonderwijs van de jongste generatie Planckaerts.

‘Château Planckaert’ heeft inmiddels drie seizoenen. De eerste, die uit twaalf afleveringen bestaat, komt op 5 juni naar Videoland. Of (en wanneer) de rest volgt, is niet bekend.

Ontdek meer