Sony koopt Destiny-studio Bungie voor 3,6 miljard

Nico De Greef-31 januari 2022 om 21:44

Sony heeft aangekondigd dat het Bungie over zal nemen voor een totaalbedrag van 3,6 miljard dollar (3,21 miljard euro). Bungie is recent vooral bekend om de ontwikkeling van de first-person shooter Destiny en was vroeger ook verantwoordelijk voor het creëren van de Halo-franchise van Microsoft.

PlayStation-baas Jim Ryan benadrukt in de aankondiging dat het zeker niet de bedoeling is dat Bungie voortaan enkel nog exclusieve content voor PlayStation mag maken. Het bedrijf zal namelijk geheel onafhankelijk blijven opereren, games maken en publiceren. Ook zal Bungie nog steeds zelf mogen kiezen op welke platformen ze haar games uitbrengt.

Volgens Ryan is de overname dan ook vooral bedoeld als "strategie om PlayStation bij een nog breder publiek te krijgen". Zo zou PlayStation bijvoorbeeld graag de ervaring van Bungie, met name op vlak van live service-games, gebruiken om meer games te maken die op verschillende platformen gespeeld kunnen worden.

Over Bungie

Bungie was in de jaren 2000-2007 onderdeel van Microsoft en hielp mee Xbox op de kaart te zetten met de ontwikkeling van de eerste paar Halo-games. In 2007 rukte Bungie zich uiteindelijk los van Microsoft, waarna de studio Destiny 1 & 2 maakte. Het bedrijf had tussen 2010 en 2019 een deal lopen met Activision Blizzard om die games uit te geven, maar zette die deal in 2019 zelf stop.

T'is the season

Sony is niet het enige miljardenbedrijf die dit jaar al een grote overname op zijn naam heeft staan. Eerder deze maand kondigde ook Microsoft aan dat het Call of Duty-maker Activision Blizzard overnam voor een absoluut monsterbedrag. Meer over die overname lees je hier.

Disney-versie van De Sims komt uit in december!

Dieter Blarinckx-01 juli 2022 om 19:17

Enkele weken geleden maakte Disney bekend dat er een game in de maak is à la De Sims, waarbij je een eigen Disney-dorp met Disney-personages kan bouwen. En daar is nu meer nieuws over.

Disney Dreamlight Valley is een droomwereld waar alle Disney- en Pixar- personages vredig samenwonen. Tot een duistere kracht genaamd The Forgetting in duisternis hult. Samen met Mickey, Donald, Wall-E, prinses Elsa en tal van andere bekende figuren moet jij de magische vallei terug in ere herstellen. Dat kan door vriendschappen te sluiten en missies voor verschillende Disney-helden en slechteriken te voltooien. Je kan ook je eigen Disney-huis bouwen en inrichten!

Volgens Disney gaat het hier om een free-to-play levenssimulatiegame, waardoor het veel weg zal hebben van de populaire gamefranchise De Sims.

Ook maakte Disney bekend dat de game vanaf 6 december verkrijgbaar zal zijn op alle platformen.

Check hier al een sneak preview:

Game Disney Mirrorverse nu beschikbaar!

Dieter Blarinckx-25 juni 2022 om 07:57

Disney Mirrorverse is zopas officieel gelanceerd voor je smartphone! In dit magische mobiele RPG-spel kunnen gebruikers een team samenstellen van hun favoriete Disney- en Pixar-personages om het Mirrorverse te verdedigen.

In een van de eerste missies die beschikbaar zijn, moeten gamers samenwerken met Anna, Elsa, Woody en Buzz om een krachtbron in het Mirrorverse te beschermen tegen de bad guys van de game. Naarmate gebruikers meer quests en verhaalhoofdstukken voltooien, spelen ze meer beloningen en progressie-items vrij om hun team van Mirrorverse Guardians te verbeteren en aan te passen.

Kom elke maand terug om speciale personages vrij te spelen, waaronder nu zelfs Zurg uit 'Lightyear'.

Disney Mirrorverse is nu wereldwijd gratis verkrijgbaar in de Apple App Store of Google Play.

Ontdek meer