Deze kaars ruikt naar de balletjes van IKEA

Karen Luiken-04 augustus 2021 om 06:46

Wie jarig is, trakteert. Ook IKEA. De Family-tak van het bedrijf bestaat tien jaar en dat moet uiteraard op een bijzondere manier gevierd worden. Het Zweedse meubelbedrijf komt daarom met geurkaarsen die een ietwat bijzondere geur afleveren. Ze ruiken naar de wereldberoemde gehaktballetjes waar de zaak om bekendstaat.

De beruchte gehaktballetjes van IKEA zijn al jaren een onmisbaar onderdeel tijdens een dagje shoppen in de winkel. De smaak van het gerecht is fantastisch, de geur misschien nog wel beter. Precies de reden waarom IKEA nu met geurkaarsen komt waarmee je de heerlijke aroma’s van de gehaktballetjes in huis kunt halen.

“Voor het 10-jarig jubileum van IKEA Family vonden we het passend om iets onverwachts te creëren waar onze IKEA Family-leden en superfans van gehaktballen dol op zouden zijn. En ja, het ruikt heel erg naar de IKEA-gehaktballen”, legt creatief directeur Sho Matsuzaki uit aan The New York Post.

De geurkaars maakt deel uit van een speciale actie, waarvan we helaas niet weten of-ie ook in ons landje beschikbaar zal zijn.

Vrouw moet naar ziekenhuis na te veel sushi bij all you can eat-restaurant

Karen Luiken-17 januari 2022 om 16:28

Als je naar een all you can eat-restaurant gaat, wil je natuurlijk zoveel mogelijk eten om je geld goed te besteden. Toch is het niet altijd een goed idee om jezelf compleet vol te proppen. De 24-jarige Danielle Shapiro kan daarover meepraten. Zij belandde in het ziekenhuis nadat ze veel te veel sushi had gegeten.

Danielle betaalde 50 dollar voor een all you can eat sushibuffet. Ze wilde waar voor haar geld krijgen, dus at ze volgens Ladbible 32 sushirollen, 4 dumplings, een kom edame-bonen, twee jalapeño-hapjes en een kom soep.

Een behoorlijke maaltijd en daar kreeg ze de volgende dag dan ook snel spijt van. De vrouw werd de ochtend na haar diner wakker met extreme buikpijn. Het was zelfs zo heftig dat ze naar het ziekenhuis moest. Eenmaal daar werd haar verteld dat ze een refluxziekte had.

“De all you can eat sushi kost ongeveer 50 dollar per person, dus we moesten ervoor zorgen dat we waar voor ons geld kregen”, aldus de vrouw, die samen met een vriendin was. “Dat betekende dat we veel moesten eten. Het diner duurde ongeveer twee uur. We zaten zo vol dat we af en toe pauzes moesten nemen.

Alles ging goed, totdat voor Danielle de nacht begon. “Ik had de ergste buikpijn ooit. Maar omdat ik zoveel had gegeten, dacht ik dat het daaraan lag. De volgende ochtend toen ik om 6 uur wakker werd wist ik dat het foute boel was. Mijn maag deed ontzettend veel pijn en het was moeilijk om diep adem te halen.”

De vrouw heeft medicatie gekregen en maakt het inmiddels weer goed.

Popcorn met Maltesers is het beste wat je vandaag gaat zien

Karen Luiken-17 januari 2022 om 06:48

Is het voor jou ook altijd een onmogelijke opgave om tijdens een filmavondje een keuze te moeten maken tussen popcorn en Maltesers? Dan gaan we jou vandaag blij maken met een fantastisch recept dat het beste van deze twee werelden met elkaar combineert.

We vonden het gerecht op TikTok, waar het gedeeld wordt door de pagina @foodttik. In een video van dat account is te zien dat je geen masterchef hoeft te zijn om deze lekkernij te maken. Je gooit gewoon een flinke hoeveelheid Maltesers in een pan, doet daar wat gesmolten boter bij en vervolgens popcornpitten. Terwijl je alle ingrediënten met elkaar mengt zet je het vuur laag en doe je een deksel op de pan. De chocolade zal vervolgens smelten en de pitjes veranderen langzaam maar zeker in luchtige popcorn.

Moet te doen zijn toch? Smakelijk!

(Photo by Christian Wiediger on Unsplash)

Ontdek meer