Nieuw watermerk strijdt voor betere wereld

Karen Luiken-27 januari 2022 om 16:53

Water drinken saai? Niet als je een blikje van SAVEME voor je neus hebt staan. Het gloednieuwe merk komt met verfrissend Oostenrijks Alpenwater zonder toegevoegde suikers, zonder plastieken verpakkingen, maar mét toffe canvassen vol ideeën om van onze wereld een betere plek te maken.

De blikjes van SAVEME zien er natuurlijk tof uit, maar er zit veel meer achter die kleurrijke verpakkingen. Het merk wil vooral aan de jonge generatie een oplossing bieden voor hun bezorgdheden en meningen. Hoe? Ten eerste door met een dorstlesser te komen die als perfect alternatief kan worden gezien van de vele gesuikerde dranken. Maar ook de verpakking is heel bewust gekozen; die is namelijk 100 procent recycleerbaar.

“Onze missie spreekt voor zich: wij gaan resoluut voor een betere wereld”, zegt jonge ondernemer Bram Ameloot (38), de oprichter van SAVEME. “We denken verder dan de klassieke watermerken en stellen daarbij duurzaamheid voorop. We zijn een direct-to-consumer brand en we richten ons op jongeren die hoopvol naar de toekomst durven en willen kijken. We willen een echte community opbouwen met mensen die het goed voorhebben met onze planeet."

Zoals je op bovenstaande foto al kan zien, gaan de blikjes gepaard met allerlei verschillende afbeeldingen. Afbeeldingen waarvan jij het ontwerp via de website van SAVEME zelf kunt maken. Iedereen krijgt de mogelijkheid een design samen te stellen en deze via social media te delen. De meest creatieve plaatjes zullen te zien zijn op de website en maken zelfs kans om op een bepaald moment ontwikkeld en verkocht te worden via de webshop.

Natte week met (heel) veel regen verwacht

Karen Luiken-17 juni 2024 om 06:17- Foto:

Photo by Max on Unsplash

Zomer in aantocht? Nee, nog steeds niet. Het wordt deze week wederom een natte bedoeling. VRT meldt dat we de komende dagen een maandhoeveelheid aan neerslag kunnen verwachten.

Deze week kan er zo’n 70 liter water per vierkante meter vallen. Dinsdag en donderdag worden de natste dagen met felle buien en veel regen op sommige dagen, maar ook maandag en vrijdag blijft het nat. Volgens Binnenlandse Zaken is er zelfs risico op een storm of wateroverlast.

Blijft het de komende tijd zo slecht? Hopelijk niet. Hoe het er nu uitziet, maken de vele regenwolken volgende week hoogstwaarschijnlijk plaats voor meer zon en gaan de temperaturen een tikkeltje omhoog.

Efteling gaat voor duurzaam: stoomtreinen worden elektrisch

Karen Luiken-22 april 2024 om 09:52

De Efteling zet met een nieuwe ontwikkeling een goede stap in de richting van een duurzamere wereld. Het pretpark maakt zijn stoomtreinen elektrisch.

Sinds de komst van de eerste stoomlocomotief in de Efteling, zo'n 55 jaar geleden, rijden de treinen in het pretpark op steenkool. Maar omdat het pretpark in 2030 klimaatneutraal en in 2032 zelfs klimaatpositief wil zijn, worden de treinen duurzamer en dus elektrisch gemaakt. Stapsgewijs worden de huidige stoomlocomotieven geëlektrificeerd.

De eerste elektrische trein wordt dit najaar, tijdens de Winter Efteling, geïntroduceerd. Het uiterlijk blijft behouden, enkel de aandrijving wordt aangepast. “Uiteraard doen we dit met oog voor het unieke karakter van de stoomtreinen. We zorgen ervoor dat alle onderdelen blijven behouden ten behoeve van de historische waarde”, vertelt Patrick Keef, managing director van Alak Keef Ltd, het bedrijf dat de opdracht gaat uitvoeren.

Ontdek meer