Nieuw watermerk strijdt voor betere wereld

Karen Luiken-27 januari 2022 om 16:53

Water drinken saai? Niet als je een blikje van SAVEME voor je neus hebt staan. Het gloednieuwe merk komt met verfrissend Oostenrijks Alpenwater zonder toegevoegde suikers, zonder plastieken verpakkingen, maar mét toffe canvassen vol ideeën om van onze wereld een betere plek te maken.

De blikjes van SAVEME zien er natuurlijk tof uit, maar er zit veel meer achter die kleurrijke verpakkingen. Het merk wil vooral aan de jonge generatie een oplossing bieden voor hun bezorgdheden en meningen. Hoe? Ten eerste door met een dorstlesser te komen die als perfect alternatief kan worden gezien van de vele gesuikerde dranken. Maar ook de verpakking is heel bewust gekozen; die is namelijk 100 procent recycleerbaar.

“Onze missie spreekt voor zich: wij gaan resoluut voor een betere wereld”, zegt jonge ondernemer Bram Ameloot (38), de oprichter van SAVEME. “We denken verder dan de klassieke watermerken en stellen daarbij duurzaamheid voorop. We zijn een direct-to-consumer brand en we richten ons op jongeren die hoopvol naar de toekomst durven en willen kijken. We willen een echte community opbouwen met mensen die het goed voorhebben met onze planeet."

Zoals je op bovenstaande foto al kan zien, gaan de blikjes gepaard met allerlei verschillende afbeeldingen. Afbeeldingen waarvan jij het ontwerp via de website van SAVEME zelf kunt maken. Iedereen krijgt de mogelijkheid een design samen te stellen en deze via social media te delen. De meest creatieve plaatjes zullen te zien zijn op de website en maken zelfs kans om op een bepaald moment ontwikkeld en verkocht te worden via de webshop.

Oprichter Patagonia geeft bedrijf weg om klimaatcrisis te bestrijden

Karen Luiken-16 september 2022 om 06:11

De oprichter van Patagonia gaat met pensioen en heeft besloten zijn bedrijf weg te geven. Niet aan zomaar iemand, maar aan een organisatie die de winst zal gebruiken om de klimaatcrisis te bestrijden.

De 83-jarige Yvon Chouinard richtte Patagonia, een merk voor buitenkleding, in 1973 op. Na bijna 50 jaar is de oprichter er klaar mee en draagt hij zijn eigendom over aan een non-profitorganisate. Alle winst die met het bedrijf behaald wordt, komt ten goede aan het beschermen van de planeet.

“Als we enige hoop hebben op een bloeiende planeet over 50 jaar, dan eist dat van ons allemaal dat we alles doen wat we kunnen met de hulpbronnen die we hebben”, zegt Yvon Chouinard. “In plaats van waarde uit de natuur te halen en deze om te zetten in rijkdom, gebruiken we de rijkdom die Patagonië creëert om de bron te beschermen. We maken van de aarde onze enige aandeelhouder. Ik ben bloedserieus over het redden van deze planeet.”

Anuna De Wever stopt met Youth for Climate

Karen Luiken-25 augustus 2022 om 15:24

Anuna De Wever stopt met Youth for Climate. De oprichtster van de klimaatbeweging voor jongeren laat in een bericht op Instagram weten dat ze haar ‘werk, prioriteiten en dromen op andere plaatse na wil streven’.

Anuna was er bij toen Youth for Climate (YFC) jaren geleden werd opgericht. “Toen waren we nog maar met vier mensen en hadden we een grote droom”, schrijft ze. “Tegenwoordig maakt YFC deel uit van een wereldwijde beweging die is uitgegroeid tot een machtige politieke kracht.”

Het klimaatmeisje besloot een paar maanden geleden al om haar werkzaamheden voor de beweging neer te leggen en aan andere projecten te gaan werken. “Ik heb de afgelopen jaren als jonge activist veel geleerd. Ik heb overwinningen gevierd en fouten gemaakt, en ik begin te begrijpen waar ik denk dat ik mijn grootste bijdrage kan leveren. Ik wil de bewegingen en activisten blijven steunen die niet zo bevoorrecht zijn als ik als het gaat om toegang tot platforms. Ik wil blijven groeien en leren, de onvolmaakte activist zijn die ik ben en werken aan verandering met de mensen die ik liefheb.”

Ze sluit haar bericht af door te beloven binnenkort meer informatie te delen over de projecten waar ze momenteel aan werkt. “Ik kijk ernaar uit om de dingen die ik tot nu toe heb geleerd, mee te nemen. En om opnieuw te beginnen.”

Ontdek meer