Nieuw watermerk strijdt voor betere wereld

Karen Luiken-27 januari 2022 om 16:53

Water drinken saai? Niet als je een blikje van SAVEME voor je neus hebt staan. Het gloednieuwe merk komt met verfrissend Oostenrijks Alpenwater zonder toegevoegde suikers, zonder plastieken verpakkingen, maar mét toffe canvassen vol ideeën om van onze wereld een betere plek te maken.

De blikjes van SAVEME zien er natuurlijk tof uit, maar er zit veel meer achter die kleurrijke verpakkingen. Het merk wil vooral aan de jonge generatie een oplossing bieden voor hun bezorgdheden en meningen. Hoe? Ten eerste door met een dorstlesser te komen die als perfect alternatief kan worden gezien van de vele gesuikerde dranken. Maar ook de verpakking is heel bewust gekozen; die is namelijk 100 procent recycleerbaar.

“Onze missie spreekt voor zich: wij gaan resoluut voor een betere wereld”, zegt jonge ondernemer Bram Ameloot (38), de oprichter van SAVEME. “We denken verder dan de klassieke watermerken en stellen daarbij duurzaamheid voorop. We zijn een direct-to-consumer brand en we richten ons op jongeren die hoopvol naar de toekomst durven en willen kijken. We willen een echte community opbouwen met mensen die het goed voorhebben met onze planeet."

Zoals je op bovenstaande foto al kan zien, gaan de blikjes gepaard met allerlei verschillende afbeeldingen. Afbeeldingen waarvan jij het ontwerp via de website van SAVEME zelf kunt maken. Iedereen krijgt de mogelijkheid een design samen te stellen en deze via social media te delen. De meest creatieve plaatjes zullen te zien zijn op de website en maken zelfs kans om op een bepaald moment ontwikkeld en verkocht te worden via de webshop.

Frankrijk wil boete voor mensen die bij Shein shoppen

Chelsy Vanlerberghe-27 maart 2024 om 09:58

Koop je een broek van 10 euro bij Shein? Dan wil Frankrijk dat je 5 euro belasting betaalt. De opbrengsten van deze belasting zullen worden gebruikt om duurzame modebedrijven te ondersteunen.

Frankrijk heeft genoeg van 'ultra fast fashion': de razendsnelle, goedkope kleding van online winkels zoals Shein en Temu. Daarom ligt er nu een wetsvoorstel op tafel dat consumenten zal beboeten als ze 'fast fashion' kopen. Het gaat hierbij om een belasting van 5 euro per stuk, maar in de toekomst kan dat bedrag nog verhogen. Er is een kleine nuance: want de belasting mag nooit hoger zijn dan de helft van de originele prijs.

Het voorstel is al goedgekeurd door de Kamer en gaat nu naar de Senaat. Maar dat is niet alles, Frankrijk wil ook reclame verbieden voor fast fashion. Dus die eindeloze stroom van Shein-advertenties op je Instagram-feed zou wel eens kunnen opdrogen.

Of België hun voorbeeld zal volgen, is onduidelijk.

Pommelien Thijs grote winnaar bij Gouden K's

Karen Luiken-21 januari 2024 om 08:35

Pommelien Thijs is de grote winnaar geworden van het Gala van de Gouden K’s. De zangeres mocht in het Sportpaleis maar liefst drie prijzen in ontvangst nemen.

Tijdens de elfde editie van de Gouden K’s werden er tien verschillende awards uitgereikt. Drie daarvan gingen naar Pommelien, namelijk die van Ketnet-ster, song en artiest.

Andere prijzen gingen naar #LikeMe (Ketnet-programma), The Masked Singer (familieprogramma), Aaron Blommaert (held), Timon Verbeeck (online ster), @Karrewiet (online kanaal), Sander die afscheid nam als Ketnet-wrapper (Ketnet-moment) en Bert De Kock (outfit van de avond).

Tijdens het gala traden verschillende bekende Vlamingen op, waaronder CAMILLE, Francisco Schuster, XINK en Gustaph.

Wie de show gemist heeft, kan alles vandaag of woensdag terugkijken op Ketnet.

Ontdek meer