Inspirerende Jane 'Nightbirde' Marczewski moet ‘America’s Got Talent’ verlaten door strijd tegen kanker

Christophe Moons-04 augustus 2021 om 03:26

Jane Marczewski, a.k.a. Nightbirde, kan niet deelnemen aan de liveshows van 'America's Got Talent' door haar strijd tegen kanker.

Jane maakte zich begin juni onsterfelijk met haar auditie in 'America's Got Talent' ('AGT'). De 30-jarige zangeres vertelde toen dat ze verschillende kankers heeft en de dokters haar 2% kans op overleven geven, maar dat ze "veel meer is dan de slechte dingen die haar overkomen zijn".

Ze zong het veelzeggende en hoopgevende zelfgeschreven 'It's OK', wat haar een golden buzzer van een emotionele Simon Cowell opleverde. Haar boodschap van hoop inspireerde de hele wereld en ze werd meteen gebombardeerd tot topfavoriete voor de finale.

In een emotionele boodschap op Instagram laat Jane nu echter weten dat ze niet verder kan met 'AGT' en past voor de liveshows die starten op 10 augustus. "Sinds mijn auditie is mijn gezondheid achteruit gegaan en de strijd tegen kanker eist al mijn energie en aandacht op. Ik ben zo verdrietig om aan te kondigen dat ik moet stoppen met 'AGT'. Het leven geeft niet altijd pauzes aan degenen die het verdienen, maar dat wisten we al."

Ondanks het trieste nieuws blijft de zangeres positief en weigert ze op te geven. "Mijn hart delen met de wereld op 'AGT' was een eer en een droom die uitkwam. Wat een wonder dat de pijn waar ik doorheen heb gewandeld, kan worden omgevormd tot iets moois waardoor mensen over de hele wereld hun ogen wijder openen. Blijf bij me, ik zal snel beter zijn. Ik plan mijn toekomst, niet mijn nalatenschap. Ik ben behoorlijk neergeslagen, maar ik heb nog steeds dromen."

Zien: Amy blij met vertrek uit 'Big Brother'

Karen Luiken-23 januari 2022 om 11:15

Amy zal er geen nacht wakker van liggen dat ze door het publiek uit ‘Big Brother’ is gestemd. De blondine laat in haar exit-interview weten blij te zijn. “Ik had al snel door dat dit niks voor mij is.”

De ‘Big Brother’-bewoners werden anderhalve week geleden verrast met de komst van Amy en Eveline. Eerstgenoemde alles behalve een gemakkelijke start. Ze had niet het gevoel dat ze in de groep paste en werd vaak wenend op beeld vastgelegd. “Het was een superzwaar experiment”, zegt Amy nu.

“Ik begon er volle moed aan, maar ik kreeg al snel door dat dit ‘m niet ging worden. Achteraf gezien heb ik nul fysieke prikkels gekregen. Dat maakte het voor mij heel moeilijk, want ik heb elf dagen niks kunnen doen buiten nadenken en praten. Een dag wordt heel lang als je helemaal niks te doen hebt. Je zit met veertien mensen in één huis. Dat is intens, ik kan het niet anders zeggen.”

Deze kandidaat heeft 'Big Brother' moeten verlaten

Karen Luiken-23 januari 2022 om 08:11

Het was gisteren een spannende avond voor drie bewoners van het ‘Big Brother’-huis. De nieuwelingen Amy, Eveline en Leroy werden door hun medekandidaten genomineerd en liepen daarom het risico naar huis te worden gestuurd. Leroy kreeg al snel te horen dat hij genoeg stemmen had gekregen en daarom safe zat. Niet veel later kreeg Eveline hetzelfde bericht. Met als gevolg: Amy heeft haar koffers moeten pakken.

De tijd van Amy in het ‘Big Brother’-huis was kort en bondig. Of ze ervan baalt nu al weg te moeten? Integendeel. Met tranen van blijdschap liet ze haar medebewoners achter zich. “Het zijn echt mijn mensen niet”, zei ze. “Je kan je niet voorstellen hoe vals ze zijn.”

Ontdek meer