Inspirerende Jane 'Nightbirde' Marczewski moet ‘America’s Got Talent’ verlaten door strijd tegen kanker

Christophe Moons-04 augustus 2021 om 03:26

Jane Marczewski, a.k.a. Nightbirde, kan niet deelnemen aan de liveshows van 'America's Got Talent' door haar strijd tegen kanker.

Jane maakte zich begin juni onsterfelijk met haar auditie in 'America's Got Talent' ('AGT'). De 30-jarige zangeres vertelde toen dat ze verschillende kankers heeft en de dokters haar 2% kans op overleven geven, maar dat ze "veel meer is dan de slechte dingen die haar overkomen zijn".

Ze zong het veelzeggende en hoopgevende zelfgeschreven 'It's OK', wat haar een golden buzzer van een emotionele Simon Cowell opleverde. Haar boodschap van hoop inspireerde de hele wereld en ze werd meteen gebombardeerd tot topfavoriete voor de finale.

In een emotionele boodschap op Instagram laat Jane nu echter weten dat ze niet verder kan met 'AGT' en past voor de liveshows die starten op 10 augustus. "Sinds mijn auditie is mijn gezondheid achteruit gegaan en de strijd tegen kanker eist al mijn energie en aandacht op. Ik ben zo verdrietig om aan te kondigen dat ik moet stoppen met 'AGT'. Het leven geeft niet altijd pauzes aan degenen die het verdienen, maar dat wisten we al."

Ondanks het trieste nieuws blijft de zangeres positief en weigert ze op te geven. "Mijn hart delen met de wereld op 'AGT' was een eer en een droom die uitkwam. Wat een wonder dat de pijn waar ik doorheen heb gewandeld, kan worden omgevormd tot iets moois waardoor mensen over de hele wereld hun ogen wijder openen. Blijf bij me, ik zal snel beter zijn. Ik plan mijn toekomst, niet mijn nalatenschap. Ik ben behoorlijk neergeslagen, maar ik heb nog steeds dromen."

Hanne & Marthe geven Limburgse Amy eerste Golden Ticket!

Dieter Blarinckx-19 september 2021 om 08:21

Wie gisteren naar de grootste zoektocht van de Lage Landen, ‘K2 zoekt K3’, keek, zag hoe Marthe & Hanne voor het eerst een Golden Ticket uitdeelden. Dat gaven ze aan de Limburgse Amy. Zij mag dus meteen door naar de grote liveshows.

De 25-jarige Amy houdt van dieren, padel en Limburg. Ooit was ze nog Miss Limburg, maar in haar video zei ze: “Maar dat is niet zozeer de Amy die hier vandaag voor jullie staat. Ik ben eigenlijk eerder een K3’tje!”

Ze deed haar auditie met het liedje ‘K3 Airlines’ en wist een stoel te bemachtigen in de top 10. Helaas werd ze tegen het einde van de aflevering van de stoel gestoten. Maar toch betekende dat nog niet het einde want Hanne & Marthe kregen de kans om een Golden Ticket uit te delen. En dat deden ze met veel plezier voor Amy!

Proficiat Amy!

Beeld: DPG Media

'Thuis' verwelkomt drie nieuwe gezichten

Karen Luiken-17 september 2021 om 09:13

Niet een, niet twee, maar drie onbekende gezichten in ‘Thuis’. Hoewel de reeks na een zomerpauze pas net weer begonnen is, maken kijkers nu al kennis met nieuwe personages. Eerder deze week zagen we Ilias al opduiken, vanavond is het de beurt aan broer Niels en zus Silke.

Laten we bij Ilias beginnen. Hij is het rebelse neefje van Dieter dat zich regelmatig in de nesten werkt. In de aflevering van vanavond krijgen we te zien hoe hij tijdens de druivenpluk in contact komt met jobstudenten Niels en Silke.

Ilias
De rol van Ilias wordt vertolkt door Bram Spooren. “Ilias is een speelvogel die af en toe wat stoten uithaalt”, zegt de acteur. “Ik ben veel minder impulsief dan hij is, maar het verschil tussen ons maakt het net zo leuk om hem te mogen spelen. Hij rijdt er wat de kantjes van af en bedoelt het nooit kwaad, maar het resultaat is dat hij wel vaak het deksel op de neus krijgt.”  

Silke
Dan door naar Ivana Noah, verantwoordelijk voor de rol van Silke. Zij is achttien jaar uit en komt uit Antwerpen. Ze herkent zichzelf in haar personage, vertelt ze: “We zijn beiden heel ambitieus, maar ik ben niet sluw en opportunistisch. Silke durft wel eens met iemands voeten te spelen om haar zin te krijgen. Dat is toch niet wie ik ben.”  

Niels
Tot slot nog Wannes Lacroix, die we terug gaan zien als Niels. Komt hij je bekend voor? Dat kan kloppen. De acteur stond in 2019 in de finale van ‘The Voice’. Hij voelde meteen een connectie met zijn personage: “Toen ik de rolbeschrijving las, wist ik dat het iets voor mij was. Niels is misschien wat meer gereserveerd dan ik. Hij is iemand die goed wil doen voor zijn omgeving, en zijn zus tegen iedereen en alles zal beschermen.”

Ontdek meer