Deze espresso martini's met speculoos zijn hemels

Karen Luiken-04 augustus 2021 om 05:30

Een espresso martini is het ideale drankje tijdens een avondje uit. Het is een mix van koffie en alcohol; perfect als je een kleine dip hebt, maar nog wel even door wil gaan. Hoewel de traktatie an sich al voortreffelijk is, kan-ie nóg beter. Hoe? Door speculoos toe te voegen.

Maak kennis met de Biscoff espresso martini, een drankje dat je na een slok direct verslaafd zal maken. Hoewel we de alcoholische versnapering nog niet in het wild zijn tegengekomen, blijkt het helemaal geen moeilijke opgave om ‘m te maken.


Dit heb je ervoor nodig:

  • Koffielikeur
  • 30 milliliter espresso
  • Shotje wodka
  • 30 gram lotus speculoos
  • Biscoff koekjes
  • IJsblokjes

En zo maak je het drankje:

  1. Maak 30 milliliter espresso en laat het afkoelen
  2. Blend het vervolgens met ijs, de wodka, koffielikeur en lotus speculoos
  3. Giet het spul in een cocktailglas en garneer met gemalen Biscoff koekjes
  4. Dat was het al, smakelijk!

McDonald's komt met eerste veganistische burger

Karen Luiken-14 september 2021 om 14:15

Vegetarische opties heeft McDonald's inmiddels genoeg, maar een veganistische burger ontbrak nog. Tot nu. De fastfoodketen komt met de McPlant, een gerecht dat – de naam zegt het al – gemaakt wordt van plantaardige producten.

De McPlant bestaat uit een broodje met een veganistische Beyond Burger en veganistische kaas op basis van erwteneiwit. Verder is-ie ook voorzien van sla, ui, tomaat, augurk, ketchup, mosterd, een veganistische saus en een sesambroodje.

De burger is vooral in het leven geroepen voor flexitariërs. Oftewel: mensen die normaal gesproken wel vlees eten maar daarnaast ook interesse hebben in plantaardige producten. Voor je dieet hoef je 'm in ieder geval niet te nemen. Met 400 calorieën is-ie namelijk een stuk minder healthy dan een cheeseburger, die 'slechts' 300 calorieën bevat.

Het is niet helemaal duidelijk of de McPlant ook naar ons landje zal komen. Wel vind je het gerecht binnenkort in Nederlandse en Britse filialen van McDonald’s.

KFC opent dinsdag eindelijk haar deuren in Leuven

Nico De Greef-13 september 2021 om 16:40

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat KFC in 2021 een nieuwe vestiging zou gaan openen in het hartje van Leuven. Na een stille zomer is het eindelijk zover en weten we wanneer de populaire fastfoodketen open zal gaan in de studentenstad.

Dat zal gebeuren op dinsdag 14 september. Vanaf klokslag 11 uur kunnen hongerige fans er op de Oude Markt 14 terecht om te smullen van al de bekende kipgerechten waaronder uiteraard de legendarische bucket met gefrituurde kip. En geef nou toe: wie begint er bij de gedachte aan al die heerlijke gerechten al niet te watertanden?

Het personeel van KFC Leuven kan alvast niet wachten om erin te vliegen. Jij ook?

Ontdek meer