Deze espresso martini's met speculoos zijn hemels

Karen Luiken-04 augustus 2021 om 05:30

Een espresso martini is het ideale drankje tijdens een avondje uit. Het is een mix van koffie en alcohol; perfect als je een kleine dip hebt, maar nog wel even door wil gaan. Hoewel de traktatie an sich al voortreffelijk is, kan-ie nóg beter. Hoe? Door speculoos toe te voegen.

Maak kennis met de Biscoff espresso martini, een drankje dat je na een slok direct verslaafd zal maken. Hoewel we de alcoholische versnapering nog niet in het wild zijn tegengekomen, blijkt het helemaal geen moeilijke opgave om ‘m te maken.


Dit heb je ervoor nodig:

  • Koffielikeur
  • 30 milliliter espresso
  • Shotje wodka
  • 30 gram lotus speculoos
  • Biscoff koekjes
  • IJsblokjes

En zo maak je het drankje:

  1. Maak 30 milliliter espresso en laat het afkoelen
  2. Blend het vervolgens met ijs, de wodka, koffielikeur en lotus speculoos
  3. Giet het spul in een cocktailglas en garneer met gemalen Biscoff koekjes
  4. Dat was het al, smakelijk!

Zin in een ijsje dat smaakt naar Ketchup of Sojasaus?

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 08:45- Foto:

The Ice Cream Project

"Goedemiddag, voor mij graag een hoorntje met een bolletje Mosterd en een bolletje Havermout alstublieft!" Dit is iets wat je waarschijnlijk niet snel zal bestellen maar in Londen is het wel degelijk een ding. The Ice Cream Project is een ijssalon met 14 gekke smaken.

Het klinkt niet echt smakelijk, een ijsje met mayonaisesmaak. Maar toch is deze gekke pop-up-store erg populair in het Verenigd Koninkrijk. Mensen willen namelijk maar al te graag in een lange rij staan om zo'n ijsje te bestellen. De oprichtster Anya Hindmarch heeft alle smaken gelinkt aan haar accessoirecollectie. De Britse modeontwerpster werkt graag met logo's van iconische voedingsmerken zoals Heinz en Kellogg's.

Ontdek zelf de 14 vreemde smaken op de website van The Ice Cream Project of ga zelf eens proeven in Londen. De pop-up-store staat er nog tot 28 augustus.

De Chicken Big Mac is eindelijk hier!

Karen Luiken-09 augustus 2022 om 06:29

De gebeden zijn verhoord. Het is tijd om naar de McDonald’s te rennen, want na veel geduld en heel veel gekwijl vind je daar vanaf vandaag de langverwachte Chicken Big Mac.

Om alle kipfans te verrassen krijgt de gebruikelijke Big Mac met rundvlees er tijdelijk een andere variant bij: de Chicken Big Mac. Het gaat om een very, very, very limited edition die (helaas) maar tot eind september verkrijgbaar zal zijn. Wie er optimaal van wil genieten, zal dus snel moeten zijn.

De exclusieve burger, die ook al in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is gespot, bestaat uit een dubbel broodje met sesamzaad, smeuïge cheddar kaas, augurken, knapperige ijsbergsla én twee malse kippenfilets met een krokant korstje. Dit uiteraard afgewerkt met de iconische Big Mac saus.

Yummmm!

Ontdek meer