Deze kandidaten doen mee aan 'Big Brother'

Karen Luiken-03 januari 2022 om 09:33

Vanavond is het zover: het nieuwe seizoen van ‘Big Brother’ gaat van start. Vier Vlaamse en vier Nederlandse mannen en vrouwen worden samen in een villa gezet om het daar zo lang mogelijk met elkaar vol te houden. Als het even kan honderd dagen in het totaal. Dit zijn de acht kandidaten.

De eerste is de 25-jarige Nouchine uit Gent (op de foto: tweede dame van links). Ze is de jongste van het stel, maar wil zich ondanks haar leeftijd over de andere deelnemers ontfermen. Ze is een verpleegkundige, staat voor iedereen klaar en is altijd vrolijk.

Na Nouchine volgt de 26-jarige Dimitri uit Kampenhout (op de foto: tweede man van links). Hij werkt als commercieel directeur bij het bedrijf van zijn vader en is in de weekenden te vinden op het voetbalveld. Hij omschrijft zichzelf als de clown van de groep.

Door naar de uit Den Haag afkomstige Tobias (26) (op de foto: de meest rechtse man). Hij is charmant, sport graag en houdt van het strand. Hij heeft onlangs een burn-out gehad, maar is nu topfit en gaat geen uitdaging uit de weg.

Dan Vera, 26 jaar oud en woonachtig in Vlissingen (op de foto: derde dame van links). Ze is graag bezig met haar uiterlijk en geeft in een parfumerie advies over schoonheidsproducten. In het verleden deed ze meerdere keren mee aan missverkiezingen. Zo nu en dan ging ze er met de winst vandoor.

Sercan is 28 jaar oud en woont in Tessenderlo (op de foto: derde man van links). Hij is avontuurlijk, sympathiek en heeft een bad boy-randje. Hij woont bij zijn moeder en werkt als magazijnmedewerker bij Nike. Hij heeft een groot deel van de wereld gezien door zijn vele reizen, maar kan niet wachten om het ‘Big Brother’-huis binnen te stappen.

De 35-jarige Grace komt oorspronkelijk uit Brazilië maar woont inmiddels al een tijdje in Breda (op de foto: eerste dame van links). Haar sterke, onafhankelijke karakter heeft ze te danken aan de vele dingen die ze al heeft meegemaakt. Op haar vijftiende beviel ze van haar eerste kindje.

Dan de 56-jarige Peter uit Hasselt (op de foto: eerste man van links). Hij is modieus, neemt geen blad voor de mond en werkt in een schoenenwinkel. Samen met zijn man en zoon geniet hij elke dag van het leven.

En dan last but not least: de 58-jarige Kitty uit Aalten (op de foto: vierde vrouw in het rijtje). Ze heeft haar hele leven lang hard gewerkt en bracht in haar eentje vier zoons groot. Ze is misschien de oudste van alle ‘Big Brother’-kandidaten, maar naar eigen zeggen zeker niet de zwakste.

Ketnet krijgt nieuwe fictiereeks: 'Kids on the Block'

Karen Luiken-01 juli 2022 om 06:29

Ketnet start deze zomer met de opnames van ‘Kids on the Block’. In de nieuwe fictiereeks worden de avonturen van een groep kinderen in een cité in Limburg gevolgd.

Van een talentenjacht over verliefdheid tot een handel in diepgevroren pizza’s: het komt allemaal voorbij in ‘Kids on the Block’.

De reeks wordt geregisseerd door Sarah Kasmi, die de focus legt op inspirerende verhalen waarin uiteenlopende kinderen elkaar kruisen, kleine drama’s en eerste liefdes delen. Het eindresultaat is vanaf 2023 op Ketnet te zien.

Andere projecten waar de zender deze zomer aan werkt, zijn nieuwe afleveringen van ‘3Hz’, ‘Meisjes’, ‘GameKeepers’ en ‘Samson & Marie IJsjestijd’. Het derde seizoen van ‘3Hz’ verschijnt eind 2023, de overige reeksen komen dit najaar al naar Ketnet.

Deze ploegen staan in de finale van 'De Campus Cup'

Karen Luiken-30 juni 2022 om 06:09

Het is zover. Na de spannende halve finales van ‘De Campus Cup’ zijn de finalisten bekend. Vanavond neemt Toegepaste Taalkunde van de VUB het op tegen Geneeskunde van de KU Leuven.

In welke opleiding zitten dit jaar de slimste studenten? Dat moet nog blijken, maar één ding staat al vast: het wordt een primeur. Beide universiteiten hebben namelijk nog nooit een trofee gewonnen. Voor de VUB is het zelfs de eerste finaleplaats.

Geneeskunde van de KU Leuven versloeg eerder al de richting Toegepaste Taalkunde van de KU Leuven, maar kunnen ze het ook winnen van de taalkundigen uit Brussel? De finale van het vierde seizoen van ‘De Campus Cup’ is vanavond om 22.05 uur te zien op Eén.

Ontdek meer