Dit is het nieuwe ‘Big Brother’-huis

Dieter Blarinckx-30 december 2021 om 07:28

Maandag start het nieuwe seizoen van ‘Big Brother’ en dit keer pakken ze het helemaal anders aan. En nieuwe regels wil ook zeggen, een nieuw huis! De Vlaamse zender Play4 plaatste al enkele beelden online van het nieuwe huis waarin de kandidaten zullen verblijven.

Het grote huis telt zo’n 120 camera’s en bijna 50 microfoons, zo volgt Big Brother zijn bewoners altijd en overal.

“Een nieuw seizoen verdient een frisse start: een nieuw huis is dus op zijn plaats. Kan je nagaan dat hier welgeteld twintig kilometer aan bekabeling ligt? Alles om de kijker geen moment te laten missen”, aldus presentatrice Geraldine Kemper.

“Het ‘Big Brother’-huis ziet er voortaan helemaal anders uit. Het voelt allemaal heel luxueus aan. Maar of dat ook het gevoel zal zijn dat de nieuwe bewoners zullen hebben? Dat valt nog te betwijfelen.”, vult presentator Peter Van de Veire aan.

Bekijk het hele huis hier!

Het nieuwe seizoen van ‘Big Brother’ start deze maandag om 20u35 bij Play4 en GoPlay!

Ketnet krijgt nieuwe fictiereeks: 'Kids on the Block'

Karen Luiken-01 juli 2022 om 06:29

Ketnet start deze zomer met de opnames van ‘Kids on the Block’. In de nieuwe fictiereeks worden de avonturen van een groep kinderen in een cité in Limburg gevolgd.

Van een talentenjacht over verliefdheid tot een handel in diepgevroren pizza’s: het komt allemaal voorbij in ‘Kids on the Block’.

De reeks wordt geregisseerd door Sarah Kasmi, die de focus legt op inspirerende verhalen waarin uiteenlopende kinderen elkaar kruisen, kleine drama’s en eerste liefdes delen. Het eindresultaat is vanaf 2023 op Ketnet te zien.

Andere projecten waar de zender deze zomer aan werkt, zijn nieuwe afleveringen van ‘3Hz’, ‘Meisjes’, ‘GameKeepers’ en ‘Samson & Marie IJsjestijd’. Het derde seizoen van ‘3Hz’ verschijnt eind 2023, de overige reeksen komen dit najaar al naar Ketnet.

Deze ploegen staan in de finale van 'De Campus Cup'

Karen Luiken-30 juni 2022 om 06:09

Het is zover. Na de spannende halve finales van ‘De Campus Cup’ zijn de finalisten bekend. Vanavond neemt Toegepaste Taalkunde van de VUB het op tegen Geneeskunde van de KU Leuven.

In welke opleiding zitten dit jaar de slimste studenten? Dat moet nog blijken, maar één ding staat al vast: het wordt een primeur. Beide universiteiten hebben namelijk nog nooit een trofee gewonnen. Voor de VUB is het zelfs de eerste finaleplaats.

Geneeskunde van de KU Leuven versloeg eerder al de richting Toegepaste Taalkunde van de KU Leuven, maar kunnen ze het ook winnen van de taalkundigen uit Brussel? De finale van het vierde seizoen van ‘De Campus Cup’ is vanavond om 22.05 uur te zien op Eén.

Ontdek meer