Zo maak je binnen no time een Oreo-mugcake

Karen Luiken-27 december 2021 om 10:21

Veel mensen beginnen in het nieuwe jaar met goede voornemens. Gezonder eten, minder snoepen, meer sporten. Dingen waar je hoogstwaarschijnlijk geen zin in hebt en waar je de komende dagen ook nog even niet aan hoeft te denken. Je mag je nog vier dagen volproppen met ongezond voedsel. En daarom, speciaal voor jullie, een easypeasy recept voor een Oreo mugcake!

Naast een mok en magnetron heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Vijf Oreo-koekjes
  • Een scheutje melk
  • Een eetlepel suiker
  • Een eetlepel bloem
  • Een theelepel cacaopoeder
  • Een halve theelepel bakpoeder

Leg vier Oreo’s op de bodem van je mok. Voeg een scheutje melk toe en prak het geheel tot een soort pasta. Voeg vervolgens de suiker, bloem, cacaopoeder en het bakpoeder toe. Duw het vijfde Oreo-koekje in het midden van je cakebeslag en plaats het geheel een minuut in de magnetron.

Dat was het al. Smakelijk!


(Photo by Brad West on Unsplash)

5 niet te missen brunchbars in Gent

Ley De Pooter-18 april 2024 om 14:39

Op zoek naar de perfecte plek om te brunchen in Gent? Zoek niet verder! In deze bruisende stad is de brunchcultuur sterk aanwezig en zijn er talloze trendy hotspots die wachten om ontdekt te worden. Of je nu smacht naar romige avocado-toast, stapels fluffy pancakes, of een stevige shakshuka, er is voor ieder wat wils. We nemen je mee op een culinaire reis langs vijf hippe brunchbars voor een gezellige (late) ochtend met vrienden.

COZETTE

Cozette is een gezellig eet- en koffiehuis met een charmante, rustieke inrichting. Het wordt uitgebaat door een moeder en dochter die hun passie voor eten delen. Bij binnenkomst word je meteen verwelkomd door heerlijke cinnamon rolls, carrot cake, brownies en nog meer lekkers. In het weekend kun je hier van 9 uur tot 14 uur non-stop genieten van ontbijt- en lunchgerechten, ideaal voor de lange slapers. Voor ongeveer €20 kan je geieten van een goeie brunch met drankje bij Cozette.

TIP: Als je van koffie houdt, moet je zeker de 'Caramel Seasalt Latte' eens proberen!

ADRES: Hofbouwlaan 6, 9000 GENT

PAIN PERDU

Bij Pain Perdu ben je aan het juiste adres voor een heerlijk ontbijt, brunch of lunch, met salades, toast en nog veel meer! Dagelijks werken ze hier met verse ingrediënten en worden seizoensgebonden suggesties bereid met een flinke dosis liefde. Ze hebben een uitgebreide brunchmenu (ook veggie) met allerlei beleg en verse fruitsap voor €24,10. Als extra optie is er bovendien cava voor de liefhebbers!

TIP: Bij mooi weer kan je genieten van het zonnetje op hun gezellig terras of in de tuin.

ADRES
: Walpoortstraat 9, 9000 Gent

GUST

Eigenares Evi heeft altijd gedroomd van haar eigen zaak, en nu heeft ze niet één, maar maar liefst twee horecazaken in hartje Gent. Naast Gust, baat ze ook nog brunchbar Modes uit. Ze is dan ook een echte onderneemster en powerwoman. Bij Gust kan je terecht voor een iets specialere brunch (not your regular croissant
en avocado toast). Ze werken met een sharing menu waarbij je van alles eens kan proeven. Je betaalt hier €30 pp voor een 4-gangen brunch. Verder vind je hier ook bijzondere drankjes zoals kombucha, chai tea latte en kurkuma amandel latte.

TIP: Je kan hier kant-en-klare brunchboxen bestellen en afhalen om thuis van te genieten. Brunchparty at home, iemand?

ADRES: Papegaaistraat 55, 9000 gent

STEK

Bij STEK kun je tot 15 uur genieten van een heerlijk ontbijt, brunch of lunch in het groen met een hele verzameling planten om je heen. Helemaal achteraan is er een supergezellige tuin waar je kan genieten van nog meer groen. Ze hebben een uitgebreid aanbod met onder andere acaï bowls, american pancakes, toasts of een eitje waarbij je je eigen toppings kan kiezen. Voor een 'Lazy Mornings' brunch betaal je hier €27.

TIP: Heb je een plant gezien die je leuk vindt? Dan hebben we goed nieuws, je kan namelijk je favoriete plant meenemen om je interieur op te frissen.

ADRES:
Nederkouter 129,9000 Gent

MODEST

Voor een unieke en gezonde brunchervaring moet je bij Modest zijn. De meeste producten komen allemaal van boerderijen rondom Gent, zo steunen ze lokale en kleinere ondernemers.Naast klassiekers zoals American pancakes en French toast, biedt Modest ook originele gerechten aan zoals shakshuka en zoete aardappelwafels. Het leuke aanbod wordt gepresenteerd in een sharing formule, waarbij je verschillende gerechten krijgt om te delen (€30 per persoon voor een 4-gangen brunchmenu). Je kunt natuurlijk ook à la carte bestellen, met uitzondering van zondag, wanneer alleen het 5-gangen weekendbrunchmenu beschikbaar is.

TIP: Start je dag goed met een heerlijke espresso of pornstar martini bij je brunch!

ADRES: Brabantdam 50, 9000 Gent.

Red Bull lanceert nieuw zomersmaakje: Juneberry

Chelsy Vanlerberghe-18 april 2024 om 14:13

Red Bull geeft de zomer een vliegende start met hun nieuwste Red Bull Summer Edition, boordevol verfrissende smaken. Deze speciale editie combineert de vertrouwde energieboost van Red Bull met de zoete tonen van juneberry, aangevuld met een vleugje rode druif, kers en rode bessen. Nu verkrijgbaar in heel België, maar wees er snel bij, want het is slechts tijdelijk beschikbaar.

Een slokje van de ijskoude Red Bull Summer Edition laat je proeven van een fusie van juneberry, rode druif, kers en rode bessen. De nieuwe smaak is beschikbaar in blikken van 250 ml in mat lichtblauw, makkelijk herkenbaar tussen de andere smaken in de Red Bull Editions-familie: White (kokosnoot en blauwe bosbes), Red (watermeloen), Blue (blauwe bes) en Green (cactusvrucht). De nieuwe Red Bull Summer Edition met de smaak van juneberry is vanaf nu verkrijgbaar over heel België voor een beperkte duur. Meer info? Klik hier.

Ontdek meer