Oh no: experts vrezen tekort aan Nutella

Karen Luiken-21 december 2021 om 07:43

Herinner je je die periode nog waarbij iedereen massaal wc-papier insloeg in de vrees dat het uitverkocht zou raken? Misschien dat je dat ook met Nutella moet gaan doen. Experts vrezen een tekort aan de chocoladepasta door een crisis in Turkije.

Iedereen weet dat hazelnoten essentieel zijn bij het maken van Nutella. Zonder hazelnoten kan de chocoladepasta niet worden gemaakt en laat dat nou net hét ingrediënt zijn waar nu voor gevreesd wordt. Oorzaak? Een crisis in Turkije, het land dat 70 procent van de hazelnoten ter wereld produceert.

Het zit zo. De lira, het betaalmiddel van Turkije, is al enige tijd in vrije val. Bovendien houdt de president van het land zich vast aan een lage rente en dat heeft als gevolg dat de crisis groter en groter zal worden. Iets waar ook de hazelnootboeren last van hebben. Volgens hen worden kunstmest en zaden steeds duurder, waardoor ze veel minder hazelnoten kunnen produceren.

Turgan Zülfikar, een consultant die Turkse bedrijven adviseert over de Amerikaanse markt, zegt volgens The Wall Street Journal dat ‘de wereld aan de rand van een hazelnoottekort’ staat. En dat is niet alleen vervelend voor Nutella-lovers, maar ook voor liefhebbers van Kinder Bueno en Ferrero Rocher. Paniek!

(Photo by Chris Liverani on Unsplash)

Dit zijn de ongezondste drankjes van Starbucks

Dieter Blarinckx-03 juli 2022 om 19:29

Nu de zomervakantie eindelijk begonnen is en het weer wat warmer is, is er niets lekkerder en verfrissender dan een heerlijke smeuïge frappuccino van Starbucks. Maar in tegenstelling tot gewone zwarte koffie, zijn deze zoetigheden helemaal niet zo gezond. Integendeel zelfs…

Een van de meest populaire drankjes onder de jeugd bij Starbucks is bijvoorbeeld de Signature Caramel Hot Chocolate. Maar die sla je best over, want er zitten bij een Venti-variant maar liefst 729 calorieën in! Say what?!

Ook de Iced White Chocolate Mocha en de Signature Hazelnut Mocha scoren heel hoog op de caloriemeter. Ook verschillende frappuccino’s, zoals de Caramel Frappuccino, Cookie & Cream Frappuccino, en de Banana Split Coffee Frappuccino, skip je beter als je op je lijn wil letten. Vooral het hoge suikergehalte is not done als je wat wil doen aan die overtollige kilo’s.

Dus als je volgende keer bij Starbucks staat, denk dan nog eens aan dit artikel ;-)

Nicki Minaj lanceert eigen chips

Dieter Blarinckx-03 juli 2022 om 07:48

Nicki Minaj-fans assemble! Nicki heeft namelijk een nieuwe snack voor jullie, want samen met Rap Snacks lanceert ze een eigen, nieuwe chipssmaak: Barbie-Que Honey Truffle Potato Chips.

De truffel- en barbecuechips is een eerbetoon aan Nicki's fans die haar "Barbie" noemen. En samen met Rap Snacks wil Nicki nu ook de chipsmarkt veroveren!

Rap Snacks, opgericht in 1994, omschrijft zichzelf als een "innovatief snackmerk geïnspireerd door hiphop," en heeft in het verleden samengewerkt met grote artiesten als Lil Baby, Rick Ross en Migos.

De speciale Nicki Minaj-chips is (voorlopig) enkel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar zeg nooit nooit ;-)

Ontdek meer