Oh no: experts vrezen tekort aan Nutella

Karen Luiken-21 december 2021 om 07:43

Herinner je je die periode nog waarbij iedereen massaal wc-papier insloeg in de vrees dat het uitverkocht zou raken? Misschien dat je dat ook met Nutella moet gaan doen. Experts vrezen een tekort aan de chocoladepasta door een crisis in Turkije.

Iedereen weet dat hazelnoten essentieel zijn bij het maken van Nutella. Zonder hazelnoten kan de chocoladepasta niet worden gemaakt en laat dat nou net hét ingrediënt zijn waar nu voor gevreesd wordt. Oorzaak? Een crisis in Turkije, het land dat 70 procent van de hazelnoten ter wereld produceert.

Het zit zo. De lira, het betaalmiddel van Turkije, is al enige tijd in vrije val. Bovendien houdt de president van het land zich vast aan een lage rente en dat heeft als gevolg dat de crisis groter en groter zal worden. Iets waar ook de hazelnootboeren last van hebben. Volgens hen worden kunstmest en zaden steeds duurder, waardoor ze veel minder hazelnoten kunnen produceren.

Turgan Zülfikar, een consultant die Turkse bedrijven adviseert over de Amerikaanse markt, zegt volgens The Wall Street Journal dat ‘de wereld aan de rand van een hazelnoottekort’ staat. En dat is niet alleen vervelend voor Nutella-lovers, maar ook voor liefhebbers van Kinder Bueno en Ferrero Rocher. Paniek!

(Photo by Chris Liverani on Unsplash)

Vrouw moet naar ziekenhuis na te veel sushi bij all you can eat-restaurant

Karen Luiken-17 januari 2022 om 16:28

Als je naar een all you can eat-restaurant gaat, wil je natuurlijk zoveel mogelijk eten om je geld goed te besteden. Toch is het niet altijd een goed idee om jezelf compleet vol te proppen. De 24-jarige Danielle Shapiro kan daarover meepraten. Zij belandde in het ziekenhuis nadat ze veel te veel sushi had gegeten.

Danielle betaalde 50 dollar voor een all you can eat sushibuffet. Ze wilde waar voor haar geld krijgen, dus at ze volgens Ladbible 32 sushirollen, 4 dumplings, een kom edame-bonen, twee jalapeño-hapjes en een kom soep.

Een behoorlijke maaltijd en daar kreeg ze de volgende dag dan ook snel spijt van. De vrouw werd de ochtend na haar diner wakker met extreme buikpijn. Het was zelfs zo heftig dat ze naar het ziekenhuis moest. Eenmaal daar werd haar verteld dat ze een refluxziekte had.

“De all you can eat sushi kost ongeveer 50 dollar per person, dus we moesten ervoor zorgen dat we waar voor ons geld kregen”, aldus de vrouw, die samen met een vriendin was. “Dat betekende dat we veel moesten eten. Het diner duurde ongeveer twee uur. We zaten zo vol dat we af en toe pauzes moesten nemen.

Alles ging goed, totdat voor Danielle de nacht begon. “Ik had de ergste buikpijn ooit. Maar omdat ik zoveel had gegeten, dacht ik dat het daaraan lag. De volgende ochtend toen ik om 6 uur wakker werd wist ik dat het foute boel was. Mijn maag deed ontzettend veel pijn en het was moeilijk om diep adem te halen.”

De vrouw heeft medicatie gekregen en maakt het inmiddels weer goed.

Popcorn met Maltesers is het beste wat je vandaag gaat zien

Karen Luiken-17 januari 2022 om 06:48

Is het voor jou ook altijd een onmogelijke opgave om tijdens een filmavondje een keuze te moeten maken tussen popcorn en Maltesers? Dan gaan we jou vandaag blij maken met een fantastisch recept dat het beste van deze twee werelden met elkaar combineert.

We vonden het gerecht op TikTok, waar het gedeeld wordt door de pagina @foodttik. In een video van dat account is te zien dat je geen masterchef hoeft te zijn om deze lekkernij te maken. Je gooit gewoon een flinke hoeveelheid Maltesers in een pan, doet daar wat gesmolten boter bij en vervolgens popcornpitten. Terwijl je alle ingrediënten met elkaar mengt zet je het vuur laag en doe je een deksel op de pan. De chocolade zal vervolgens smelten en de pitjes veranderen langzaam maar zeker in luchtige popcorn.

Moet te doen zijn toch? Smakelijk!

(Photo by Christian Wiediger on Unsplash)

Ontdek meer