'Knaldrang' is hét woord van het jaar

Karen Luiken-21 december 2021 om 07:37

Knaldrang. We hebben er in 2021 allemaal last van gehad. Iedereen wilde feestjes. Iedereen wilde festivals. En iedereen wilde knallen. Heel gek is het dan ook niet dat ‘knaldrang’ is verkozen tot het woord van het jaar.

Dat blijkt uit een verkiezing die door Van Dale en VRT werd georganiseerd. Bijna 7.000 mensen brachten hun stem uit op hun favoriete woord, waarvan dik 37 procent dat deed op ‘knaldrang’. Op de tweede plek is het woord ‘tegelwippen’ geëindigd. ‘Boosterprik’ staat op de derde plek en maakt daarmee het podium compleet.

Andere woorden waar op gestemd kon worden waren deltavariant, doopgids, doorbraakinfectie, friemelhaat, grotsyndroom, koalatest, paaspauze, pasjesmaatschappij, strooistep, tweedehandslucht, verkeersvlecht en vriendenerfenis.

In Nederland is een soortgelijke verkiezing gehouden en zorgde het woord 'prikspijt' voor de meeste stemmen.

(Photo by Elena de Soto on Unsplash)

Mattel lanceert speciale David Bowie-pop

Dieter Blarinckx-30 juni 2022 om 14:20

De iconische artiest David Bowie wordt door Mattel - de producent achter Barbie - geëerd met een eigen speciale pop.

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van Bowie's album 'Hunky Dory', lanceert Mattel nu de Bowie-Barbie. Mattel wil zo de iconische artiest eren voor zijn bijdrage aan de muziekwereld.

De pop zal enkel verkrijgbaar zijn via MattelCreations.com en Amazon en zal zo'n 50 dollar kosten. Er zit wel een limiet op van 2 exemplaren per persoon.

David Bowie overleed in 2016 aan kanker, hij werd 69.

TikTokkers bieden abortushulp aan met codewoord “kamperen”

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 18:19

Op TikTok kom je tegenwoordig de ene na de andere video tegen van mensen die andere mensen willen “helpen kamperen”. En dat “kamperen” is nu een codetaal geworden voor abortushulp.

Vorige week schrapte het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten het recht op abortus. De Staten kunnen voortaan zélf beslissen of ze abortus willen toelaten of niet. En helaas zijn er al veel staten die dat recht geschrapt hebben, tot groot ongeloof bij velen.

Op TikTok regent het nu hartverwarmende video’s van TikTokkers die abortushulp willen bieden. De video’s krijgen vaak ook de hashtag #wegodowntogether. De hashtag heeft intussen al miljoenen views.

Check hieronder enkele hartverwarmende TikToks:

Ontdek meer