Malta is eerste EU-land dat cannabis legaliseert

Karen Luiken-16 december 2021 om 17:01

Malta heeft een primeur te pakken. Het Zuid-Europese stukje grond is het eerste land in de EU dat het gebruiken, telen en kopen van beperkte hoeveelheden wiet legaal maakt.

Volwassenen mogen maximaal zeven gram cannabis kopen en thuis niet meer dan vier planten kweken. Het roken van een joint in het openbaar is dan weer niet toegestaan. Het opsteken van een ‘jonko’ in het bijzijn van kinderen mag ook niet. Wie deze regels overtreedt, riskeert een boete van honderden euro’s.

De legalisatie van cannabis moest volgens de premier van Malta mogelijk worden zodat wiet niet meer op de zwarte markt zou worden gekocht. Nu kan dat bij speciale verenigingen, die geen winst mogen maken of hun product mogen promoten.

Andere Europese landen zoals Italië, Duitsland en Luxemburg werken ook aan het legaliseren van cannabis.

(Photo by Jeff W on Unsplash)

Mattel lanceert speciale David Bowie-pop

Dieter Blarinckx-30 juni 2022 om 14:20

De iconische artiest David Bowie wordt door Mattel - de producent achter Barbie - geëerd met een eigen speciale pop.

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van Bowie's album 'Hunky Dory', lanceert Mattel nu de Bowie-Barbie. Mattel wil zo de iconische artiest eren voor zijn bijdrage aan de muziekwereld.

De pop zal enkel verkrijgbaar zijn via MattelCreations.com en Amazon en zal zo'n 50 dollar kosten. Er zit wel een limiet op van 2 exemplaren per persoon.

David Bowie overleed in 2016 aan kanker, hij werd 69.

TikTokkers bieden abortushulp aan met codewoord “kamperen”

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 18:19

Op TikTok kom je tegenwoordig de ene na de andere video tegen van mensen die andere mensen willen “helpen kamperen”. En dat “kamperen” is nu een codetaal geworden voor abortushulp.

Vorige week schrapte het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten het recht op abortus. De Staten kunnen voortaan zélf beslissen of ze abortus willen toelaten of niet. En helaas zijn er al veel staten die dat recht geschrapt hebben, tot groot ongeloof bij velen.

Op TikTok regent het nu hartverwarmende video’s van TikTokkers die abortushulp willen bieden. De video’s krijgen vaak ook de hashtag #wegodowntogether. De hashtag heeft intussen al miljoenen views.

Check hieronder enkele hartverwarmende TikToks:

Ontdek meer