TikTok-ster en vriendin overleden door schietpartij in bioscoop

Karen Luiken-01 augustus 2021 om 05:51

Anthony Barajas, een populaire TikTok-ster, is overleden nadat hij eerder deze week geraakt werd bij een schietpartij in een bioscoop in Zuid-Californië. Hij was daar samen met zijn vriendin om de film ‘The Forever Purge’ te zien. Het meisje, de 18-jarige Rylee Goodrich, kwam ook om. Dat meldt NBC News.

Anthony en Rylee gingen maandagavond samen naar de bioscoop in het Amerikaanse plaatsje Corona. Ze kochten kaartjes voor ‘The Forever Purge’, een horrorfilm die sinds kort uit is op het witte doek. Medewerkers van het theater zouden tijdens het opruimen van de zaal hebben ontdekt dat de twee door het hoofd waren geschoten. Hoewel de hulpdiensten meteen zijn opgeroepen, was het voor Rylee al te laat. Zij werd ter plaatse doodverklaard.

Haar vriendje Anthony werd naar het ziekenhuis gebracht en aan de beademing geplaatst, maar ook dat heeft niet mogen baten. Zaterdagochtend overleed hij. Een 20-jarige verdachte is aangehouden.

Anthony stond online bekend als ‘itsanthonymichael’. Hij had bijna een miljoen volgers op TikTok en meer dan 50.000 op Instagram.

In Brugge kan je nu op café tussen de kippen

Dieter Blarinckx-15 augustus 2022 om 16:37

Van een honden- of kattencafé had je waarschijnlijk al gehoord, maar nu kan je in Brugge ook naar het eerste kippencafé!

In de Kippen Theetuin van Liesbeth Goegebeur geniet je van een heerlijk kopje thee, in het gezelschap van een tiental kippen.

“Eigenlijk weet men maar heel weinig over kippen en dat is jammer. Het zijn eigenlijk heel intelligente dieren waar je ook veel vriendschap van terugkrijgt. Het zijn gewoon hele leuke beestjes waar je ook veel mee kan doen.”

Ze trainde de kippen om in interactie te gaan met de mensen om zo al haar klanten de ultieme ervaring te bieden:

“Als de mensen hen roepen, komen ze daar meestal spontaan op af. De kippen zijn erop getraind om in interactie te gaan met mensen, al doen we dat steeds vanuit het oogpunt dat dit ook leuk moet zijn voor de kippen zelf. Zo organiseren we binnenkort knutselnamiddagen, waarbij kinderen hooinetten maken waar de kippen dan lekkers uit kunnen pikken.”

Op het menu staat thee, ice tea, pannenkoeken en allerlei gebak. Kippen Theetuin is dagelijks geopend van 14 uur tot 17 uur, behalve op woensdag.

Eerste IKEA in Zuid-Amerika opent de deuren

Dieter Blarinckx-13 augustus 2022 om 18:34

Wie een reisje gepland heeft naar Chili, kan er vanaf nu ook Zweedse balletjes gaan eten bij IKEA. In de Chileense hoofdstad Santiago opende zopas immers de eerste IKEA in Zuid-Amerika!

Afgelopen donderdag stond Santiago even in rep en roer. Reden? De Zweedse keten IKEA opende hun eerste Zuid-Amerikaanse vestiging.

Er stonden tot wel duizenden mensen uren in de rij, om als eerste de winkel te ontdekken.

De nieuwe winkel in Santiago is de 470ste winkel voor IKEA, maar de eerste in het ganse continent Zuid-Amerika. Maar daar blijft het niet bij. Ook zouden er al plannen op tafel liggen om twee vestigingen te openen in Peru en Colombia.

Check enkele sfeerbeelden hieronder in de post van VRT NWS:

Ontdek meer