De Smurfen: Missie Vileaf nu verkrijgbaar op console en pc

Nico De Greef-16 december 2021 om 12:40

De eerste in een reeks van vijf nieuwe aangekondigde Smurfen-games, is nu beschikbaar om te spelen.

In De Smurfen: Missie Vileaf heeft de gemene tovenaar Gargamel een nieuwe manier gevonden om smurfen gevangen te nemen: een kwaadaardige plant bekend als de Vileaf. Deze giftige plant vormt niet enkel een gevaar voor de smurfen, maar het hele bos, want het gif maakt namelijk ook alle andere planten ziek. De enige redding ligt in de handen van vier Smurfen, die je als speler alleen of samen met een vriend in co-op bestuurt.

Speel beurtelings met Smufette, Potige, Brilsmurf en Chef, en maak gebruik van de Smurfizer (een uitvinding van Knutselsmurf dat lijkt op een stofzuiger) om Smurfen in nood te redden en planten die besmet zijn door de Vileaf te genezen. Daarvoor zul je wel eerst op zoek moeten gaan naar enkele ingrediënten om een krachtig tegengif te maken. Eens dat is gelukt, kun je aan de slag om het kwaad van Gargamel ongedaan te maken. Maar de Smurfizer heeft nog veel meer handige functie's: het gadget kan namelijk ook geüpgrade worden zodat je ermee vijanden kan verslaan, objecten opzuigen, projectielen afvuren en zelfs voor heel even door de lucht kan zweven.

De Smurfen: Missie Vileaf, een game van ontwikkelaar OSome Studio in samenwerking met de Franse uitgever Microids, is nu te smurfen op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

1
2
3

GTA-games binnenkort speelbaar via Netflix

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis verschillende klassieke Grand Theft Auto-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan hun steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december spelen via de mobiele Netflix-app op iOS en Android-apparaten.

Grand Theft Auto zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamer ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zullen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer