De Smurfen: Missie Vileaf nu verkrijgbaar op console en pc

Nico De Greef-16 december 2021 om 12:40

De eerste in een reeks van vijf nieuwe aangekondigde Smurfen-games, is nu beschikbaar om te spelen.

In De Smurfen: Missie Vileaf heeft de gemene tovenaar Gargamel een nieuwe manier gevonden om smurfen gevangen te nemen: een kwaadaardige plant bekend als de Vileaf. Deze giftige plant vormt niet enkel een gevaar voor de smurfen, maar het hele bos, want het gif maakt namelijk ook alle andere planten ziek. De enige redding ligt in de handen van vier Smurfen, die je als speler alleen of samen met een vriend in co-op bestuurt.

Speel beurtelings met Smufette, Potige, Brilsmurf en Chef, en maak gebruik van de Smurfizer (een uitvinding van Knutselsmurf dat lijkt op een stofzuiger) om Smurfen in nood te redden en planten die besmet zijn door de Vileaf te genezen. Daarvoor zul je wel eerst op zoek moeten gaan naar enkele ingrediënten om een krachtig tegengif te maken. Eens dat is gelukt, kun je aan de slag om het kwaad van Gargamel ongedaan te maken. Maar de Smurfizer heeft nog veel meer handige functie's: het gadget kan namelijk ook geüpgrade worden zodat je ermee vijanden kan verslaan, objecten opzuigen, projectielen afvuren en zelfs voor heel even door de lucht kan zweven.

De Smurfen: Missie Vileaf, een game van ontwikkelaar OSome Studio in samenwerking met de Franse uitgever Microids, is nu te smurfen op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

1
2
3

BREAKING: Microsoft koopt 'Call of Duty'-maker Activision Blizzard

Nico De Greef-18 januari 2022 om 15:41

Microsoft heeft Call of Duty-maker Activision Blizzard overgenomen. Xbox-baas Phil Spencer kondigde dat nieuws vandaag zelf aan via de Xbox-website. Voor de overname telde Microsoft maar liefst 68,7 miljard dollar (omgerekend: 60,4 miljard euro) neer, waarmee de grootste overname ooit in de gamingindustrie een feit is.

Dat Microsoft niet op een eurootje meer of minder hoeft te kijken, moge wel duidelijk zijn. Amper een jaar nadat het bedrijf de bekende gamestudio Bethesda Softworks (Elder Scrolls, Fallout, Doom) overnam voor 7,5 miljard dollar, heeft het nu ook Activision Blizzard overgenomen voor het duizelingwekkende bedrag van 68,7 miljard dollar (omgerekend 60,4 miljard euro).

Met de overname krijgt Microsoft tal van populaire gamefranchises in handen waaronder Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk en Candy Crush.

Volgens Xbox-baas Phil Spencer is het de bedoeling dat zoveel mogelijk nieuwe en bestaande Activision-Blizzard games toegevoegd worden aan het Game Pass-abonnementen op Xbox en pc. Of multiplatform-franchises zoals Call of Duty in de toekomst dan ook enkel op een Xbox-console of via de pc gespeeld kunnen worden, is op dit moment niet duidelijk.

Na de overname, die in het financiële boekjaar 2023 (de periode tussen juli 2022 en juli 2023) zou moeten afgerond worden, zal Microsoft het derde grootste gamebedrijf ter wereld zijn, na Tencent en Sony.

Deze zagen we niet aankomen.

Populaire game ‘Farmville’ verkocht voor recordbedrag!

Dieter Blarinckx-13 januari 2022 om 19:35

De grootste en duurste overname van een game ooit, dat record staat op naam van de game ‘Farmville’. Take-Two Interactive, de holding achter de ‘Grand Theft Auto’-franchise, heeft de maker van ‘Farmville', Zynga, opgekocht voor een recordbedrag van 11,2 miljard euro!

‘FarmVille’ bestaat al sinds 2009 en was een populaire game waarin je een eigen boerderij moest beheren. Op zijn piek werd de game zelfs door 84 miljoen mensen per maand gespeeld via Facebook. Vanaf 2020 werd de game niet langer ondersteund.

Wat er nu met Zynga, de makers van ‘Farmville’ zal gebeuren, is nog niet geweten.

Ontdek meer