De Smurfen: Missie Vileaf nu verkrijgbaar op console en pc

Nico De Greef-16 december 2021 om 12:40

De eerste in een reeks van vijf nieuwe aangekondigde Smurfen-games, is nu beschikbaar om te spelen.

In De Smurfen: Missie Vileaf heeft de gemene tovenaar Gargamel een nieuwe manier gevonden om smurfen gevangen te nemen: een kwaadaardige plant bekend als de Vileaf. Deze giftige plant vormt niet enkel een gevaar voor de smurfen, maar het hele bos, want het gif maakt namelijk ook alle andere planten ziek. De enige redding ligt in de handen van vier Smurfen, die je als speler alleen of samen met een vriend in co-op bestuurt.

Speel beurtelings met Smufette, Potige, Brilsmurf en Chef, en maak gebruik van de Smurfizer (een uitvinding van Knutselsmurf dat lijkt op een stofzuiger) om Smurfen in nood te redden en planten die besmet zijn door de Vileaf te genezen. Daarvoor zul je wel eerst op zoek moeten gaan naar enkele ingrediënten om een krachtig tegengif te maken. Eens dat is gelukt, kun je aan de slag om het kwaad van Gargamel ongedaan te maken. Maar de Smurfizer heeft nog veel meer handige functie's: het gadget kan namelijk ook geüpgrade worden zodat je ermee vijanden kan verslaan, objecten opzuigen, projectielen afvuren en zelfs voor heel even door de lucht kan zweven.

De Smurfen: Missie Vileaf, een game van ontwikkelaar OSome Studio in samenwerking met de Franse uitgever Microids, is nu te smurfen op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

1
2
3

Disney-versie van De Sims komt uit in december!

Dieter Blarinckx-01 juli 2022 om 19:17

Enkele weken geleden maakte Disney bekend dat er een game in de maak is à la De Sims, waarbij je een eigen Disney-dorp met Disney-personages kan bouwen. En daar is nu meer nieuws over.

Disney Dreamlight Valley is een droomwereld waar alle Disney- en Pixar- personages vredig samenwonen. Tot een duistere kracht genaamd The Forgetting in duisternis hult. Samen met Mickey, Donald, Wall-E, prinses Elsa en tal van andere bekende figuren moet jij de magische vallei terug in ere herstellen. Dat kan door vriendschappen te sluiten en missies voor verschillende Disney-helden en slechteriken te voltooien. Je kan ook je eigen Disney-huis bouwen en inrichten!

Volgens Disney gaat het hier om een free-to-play levenssimulatiegame, waardoor het veel weg zal hebben van de populaire gamefranchise De Sims.

Ook maakte Disney bekend dat de game vanaf 6 december in early access verkrijgbaar zal zijn op alle platformen.

Check hier al een sneak preview:

Game Disney Mirrorverse nu beschikbaar!

Dieter Blarinckx-25 juni 2022 om 07:57

Disney Mirrorverse is zopas officieel gelanceerd voor je smartphone! In dit magische mobiele RPG-spel kunnen gebruikers een team samenstellen van hun favoriete Disney- en Pixar-personages om het Mirrorverse te verdedigen.

In een van de eerste missies die beschikbaar zijn, moeten gamers samenwerken met Anna, Elsa, Woody en Buzz om een krachtbron in het Mirrorverse te beschermen tegen de bad guys van de game. Naarmate gebruikers meer quests en verhaalhoofdstukken voltooien, spelen ze meer beloningen en progressie-items vrij om hun team van Mirrorverse Guardians te verbeteren en aan te passen.

Kom elke maand terug om speciale personages vrij te spelen, waaronder nu zelfs Zurg uit 'Lightyear'.

Disney Mirrorverse is nu wereldwijd gratis verkrijgbaar in de Apple App Store of Google Play.

Ontdek meer