De Smurfen: Missie Vileaf nu verkrijgbaar op console en pc

Nico De Greef-16 december 2021 om 12:40

De eerste in een reeks van vijf nieuwe aangekondigde Smurfen-games, is nu beschikbaar om te spelen.

In De Smurfen: Missie Vileaf heeft de gemene tovenaar Gargamel een nieuwe manier gevonden om smurfen gevangen te nemen: een kwaadaardige plant bekend als de Vileaf. Deze giftige plant vormt niet enkel een gevaar voor de smurfen, maar het hele bos, want het gif maakt namelijk ook alle andere planten ziek. De enige redding ligt in de handen van vier Smurfen, die je als speler alleen of samen met een vriend in co-op bestuurt.

Speel beurtelings met Smufette, Potige, Brilsmurf en Chef, en maak gebruik van de Smurfizer (een uitvinding van Knutselsmurf dat lijkt op een stofzuiger) om Smurfen in nood te redden en planten die besmet zijn door de Vileaf te genezen. Daarvoor zul je wel eerst op zoek moeten gaan naar enkele ingrediënten om een krachtig tegengif te maken. Eens dat is gelukt, kun je aan de slag om het kwaad van Gargamel ongedaan te maken. Maar de Smurfizer heeft nog veel meer handige functie's: het gadget kan namelijk ook geüpgrade worden zodat je ermee vijanden kan verslaan, objecten opzuigen, projectielen afvuren en zelfs voor heel even door de lucht kan zweven.

De Smurfen: Missie Vileaf, een game van ontwikkelaar OSome Studio in samenwerking met de Franse uitgever Microids, is nu te smurfen op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

1
2
3

Tweede 'God of War' is snelst verkopende PlayStation-game ooit

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:08

Leuk nieuws voor de gamers - en dan vooral voor de fans van de ‘God Of War’-games - onder jullie, want PlayStation heeft bekendgemaakt dat de tweede game in de serie nu ook officieel de snelst verkopende PlayStation-game ooit is.

In de eerste week van de release van ‘God of War: Ragnarök’, ging de langverwachte game zo’n 5,1 miljoen keer over de toonbank én gedownload online via de PlayStation store. Dat is een zot record, niet alleen voor de 'God of War'-franchise, maar ook voor PlayStation zelf.

Deze indrukwekkende verkoopcijfers zorgen er namelijk ook voor dat Ragnarök de snelst verkopende game is voor PlayStation aller tijden. En daar zijn ze bij PlayStation natuurlijk héél blij mee!

Heb jij 'm al zitten spelen?

Vibe: 'Hogwarts Legacy' dropt sfeervideo op YouTube

Dieter Blarinckx-24 november 2022 om 16:21

Veel gamers en Potterheads kijken enorm uit naar februari 2023 want dan dropt eindelijk de langverwachte 'Harry Potter'-game, 'Hogwarts Legacy'. En om fans al wat in de juiste vibe te brengen, werd er een leuke sfeervideo gepost op YouTube.

De 20-minuten-durende video neemt je mee naar een herfstachtige setting in de felbesproken en langverwachte game. Waan je in de Wizarding World van J.K. Rowling met deze prachtige herfstbeelden van 'Hogwarts Legacy'.

"Geniet van de frisse herfstlucht tijdens een rustige ochtend rond de naburige heuvels achter Hogwarts", klinkt het in de caption van de video.

Check de video hieronder en speel 'Hogwarts Legacy' zelf vanaf februari 2023.

Ontdek meer